YouTube-yleisöön tutustuminen

YouTuben Tilastojen Yleisö-välilehdeltä näet yleiskatsauksen siitä, ketkä videoitasi katsovat ja mitä demografisia segmenttejä he edustavat. Avainmittarikortilta näet palaavat ja uudet katsojat, yksittäiset katsojat sekä tilaajat.

Huom. Jotkin tiedot, kuten maantieteellinen sijainti, liikenteen lähteet tai sukupuoli, saattavat olla käytettävissä rajoitetusti YouTuben Tilastoissa.

YouTube-yleisöraporttien katsominen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Valitse ylävalikosta Yleisö.

Yleisöä kasvattavat videot

Raportista näet, mitkä videot ovat kasvattaneet yleisömäärääsi 90 viime päivän aikana. Sen avulla voit ymmärtää uuden yleisön kasvua.

Mihin aikaan katsojasi ovat YouTubessa

Raportista näet, mihin aikaan katsojat ovat olleet online-tilassa YouTubessa 28 viime päivän aikana. Sen avulla voit kehittää yhteisöäsi, selvittää parhaat ajat ensiesityksille tai suunnitella seuraavaa livestriimiä.

Tilaajan kelloilmoitukset

Raportista näet, kuinka suuri prosenttiosuus tilaajista saa kelloilmoituksia kanavaltasi. Lue lisää tilaajien ilmoituksista.

Tilaajien katseluaika

Raportista näet, kuinka suuri prosenttiosuus katseluajastasi on peräisin tilaajilta ja katsojilta, jotka eivät ole tilaajia.

Yleisösi katsoma sisältö

Raportista näet, mitä muita videoita, Shorts-videoita, livestriimejä ja podcasteja kanavasi yleisö on katsonut seitsemän viime päivän aikana. Siitä voit ammentaa ideoita uusiin videoihisi ja niiden nimiin. sekä pikkukuviin ja yhteistyömahdollisuuksiin. Jos sinulla on virallinen artistikanava, et näe videoita, joissa olet ensisijainen artisti, vaikka tällainen video julkaistaisiin oman virallisen artistikanavasi ulkopuolella.

Yleisösi katsomat kanavat

Raportista näet, mitä muita kanavia oman kanavasi yleisö on katsonut toistuvasti 28 viime päivän aikana. Sen avulla voit selvittää, mistä kanavista katsojasi ovat kiinnostuneita. Voit myös saada ideoita uusia yhteistyömahdollisuuksia varten.

Uudet ja palaavat käyttäjät

Raportista näet uusien ja palaavien katsojien määrän kanavallasi sisältömuodon mukaan. Sen avulla voit selvittää, mikä sisältömuoto houkuttelee eniten uusia katsojia ja mikä puolestaan saa katsojat palaamaan kanavallesi.

Maa

Tämä raportti näyttää, miltä alueilta kanavasi on kerännyt eniten katseluaikaa.

Ikä ja sukupuoli

Raportista näet yleisösi sukupuolijakauman ja eniten sisältöäsi katselevat ikäryhmät.

Suosituimmat tekstityskielet

Raportista näet kanavasi yleisön tekstityskielen mukaan.

Tutustu vinkkeihin, joiden avulla voit selvittää, keitä katsojasi ovat ja mitä he katsovat.

Mittarit

Palaavat katsojat Katsojat, jotka ovat palanneet katsomaan kanavaasi uudestaan valitulla ajanjaksolla
Uudet katsojat Näin monta käyttäjää katsoi kanavaasi ensimmäistä kertaa valitulla ajanjaksolla. Huomaa, että uusiksi katsojiksi lasketaan myös katselukerrat yksityisellä selaimella, katseluhistoriansa poistaneet katsojat sekä katsojat, jotka eivät ole katsoneet kanavaasi yli vuoteen.
Yksittäiset katsojat sisältöäsi katsoneiden henkilöiden arvioitu määrä valittuna ajanjaksona
Tilaajat Kanavasi tilanneiden katsojien määrä
Katseluaika (tunteina) Kokonaisaika, joka videotasi on katsottu
Katselukerrat Kanaviesi tai videoidesi aitojen katselukertojen määrä
Keskiarvo katsojan katselukerroista Kyseisen videon katsojakohtainen katselukertojen keskiarvo määritetyllä ajanjaksolla
Keskimääräinen katseltu osuus prosentteina Videon keskimääräinen katseltu prosenttiosuus katselukertaa kohti
Näyttökertojen keskimääräinen kesto Valitun videon arvioitu keskimääräinen katseltujen minuuttien määrä katselukertaa kohden valitulla ajanjaksolla