Gjennomgå og løs problemer med krav

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Krav som krever tiltak, kan omfatte potensielle krav, bestridte krav og ankede krav. Når du har gjennomgått problemene med kravene, kan du utføre diverse tiltak, avhengig av kravet.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan bestridte krav påvirker inntektsgenereringen, kan du gå til Inntektsgenerering mens en Content ID-tvist pågår.

Finn problemer med krav som du kan gjennomgå

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Problemer på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype.
  4.  Merk av i boksen ved siden av Potensielt krav, Bestridt krav og/eller Anket krav. Du kan finstemme søket ved å velge flere filtre:
    • Potensielt krav: Sendt til vurdering, Kort samsvar, Videoen er lastet opp av en annen bruker av innholdsbehandlingen, Usikkert samsvar, Bryter YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering, Tilbakevirkende blokkering. Beskrivelser av disse filtrene finner du her.
    • Bestridt eller anket krav: Opphavsrettsbeskyttet materiale er feilidentifisert, Rimelig bruk, Autorisert, Originalt innhold, Uten opphavsrett. Beskrivelser av disse filtrene finner du her.
    • Du kan bruke andre filtre til å finstemme listen enda mer, for eksempel Kanal-ID, Andres, Videolengde eller Samsvartype.
  5. Klikk på et krav. Siden med detaljer om kravet åpnes. Her får du mer informasjon om problemet.
Merk: Hvis en video med et potensielt krav er angitt som privat, kan ikke videoen spilles av.

Løs problemer med krav

Potensielle og bestridte krav utløper etter 30 dager, og ankede krav utløper etter 7 dager. Husk å sjekke kravene dine regelmessig og utføre nødvendige tiltak.
Frafall krav

Når du gjennomgår et potensielt, bestridt eller anket krav på siden med detaljer om kravet, kan du velge å frafalle kravet på flere forskjellige måter:

• Frafall kravet: Hvis kravet skal forbli inaktivt, klikker du på FRAFALL KRAV.
  • Frafall og ekskluder kravet: For å frafalle kravet og ekskludere delen av referansefilen som samsvarer med videoen, klikker du på pilen ved siden av FRAFALL KRAV, og deretter velger du Frafall og ekskluder kravet.
Merk: Hvis du frafaller et krav eller kravet utløpet, kan du ikke gjøre det aktivt igjen.

Frafall flere krav samtidig

Slik frafaller du flere enn ett potensielt, bestridt eller anket krav mot samme video samtidig:

1. Gjennomgå alle kravene på siden med detaljer om kravet.
  2. Velg et alternativ:
    • Frafall alle krav: For å frafalle alle krav mot videoen klikker du på FRAFALL KRAVENE.
    • Velg kravene som skal frafalles: For å frafalle bare noen av kravene mot videoen klikker du på pilen ved siden av FRAFALL KRAVENE, og deretter klikker du på Velg krav som skal frafalles. Merk av i boksene for kravene du vil frafalle.

Slik frafaller du flere enn ett potensielt, bestridt eller anket krav mot flere forskjellige videoer samtidig:

1. Gå til Problemer-siden .
  2. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype.
  3. Merk av i boksen ved siden av Potensielt krav, Bestridt krav og/eller Anket krav.
  4. Klikk på BRUK.
  5. Merk av i boksene ved siden av videoene du vil frafalle krav for.
  6. Klikk på FRAFALL KRAV i toppbanneret.
Bekreft potensielle krav

Når du gjennomgår et potensielt krav på siden med detaljer om kravet, kan du velge å bekrefte kravet på flere forskjellige måter:

• Bekreft kravet: For å bekrefte at det potensielle kravet er gyldig og ta i bruk samsvarsregelen, klikker du på BEKREFT KRAV.
  • Bekreft kravet, og send inn en fjerningsforespørsel: For å bekrefte at det potensielle kravet er gyldig og sende inn en forespørsel om at YouTube fjerner videoen, klikker du på pilen ved siden av BEKREFT KRAV og velger Fjerning av videoen det er gjort krav på.

Bekreft flere potensielle krav samtidig

Slik bekrefter du alle de potensielle kravene mot samme video:

1. Gjennomgå alle de potensielle kravene på siden med detaljer om kravet.
  2. Klikk på BEKREFT KRAVENE.
Merk: Det er ikke mulig å velge og bekrefte bare noen av de potensielle kravene om gangen.
Gjenopprett bestridte krav

Når du gjennomgår et bestridt krav på siden med detaljer om kravet, kan du velge å gjenopprette kravet på flere forskjellige måter:

• Gjenopprett kravet: For å bekrefte at det bestridte kravet er gyldig og gjøre det aktivt igjen, klikker du på GJENOPPRETT KRAV.
  • Gjenopprett kravet, og send inn en fjerningsforespørsel: For å bekrefte at det bestridte kravet er gyldig og sende inn en forespørsel om at YouTube fjerner videoen, klikker du på pilen ved siden av GJENOPPRETT KRAV og velger Fjerning av videoen det er gjort krav på.

Gjenopprett flere bestridte krav samtidig

Slik gjenoppretter du flere enn ett bestridt krav mot samme video:

1. Gjennomgå alle bestridte krav på siden med detaljer om kravet.
  2. Velg et alternativ:
    • Gjenopprett alle krav: Hvis du vil gjenopprette alle bestridte krav mot videoen, klikker du på GJENOPPRETT KRAVENE.
    • Velg kravene som skal gjenopprettes: For å gjenopprette noen av de bestridte kravene mot videoen klikker du på pilen ved siden av GJENOPPRETT KRAVENE. Klikk på Velg krav for gjenoppretting. Merk av i boksene for kravene du vil gjenopprette.
Avvis ankede krav
På siden med detaljer om kravet kan du avvise et anket krav ved å klikke på AVVIS ANKEN. Ved å gjøre dette sender du en forespørsel til YouTube om å fjerne videoen.
Merk: Det er ikke mulig å avvise mer enn ett anket krav om gangen.

Endre en kravregel

Noen ganger vil du kanskje bruke en annerledes regel for en video som er gjort krav på, enn samsvarsregelen du har angitt som standard. For å legge til en egendefinert regel for en video som er gjort krav på:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Problemer på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen , og velg Problemtype.
  4.  Merk av i boksen ved siden av Potensielt krav, Bestridt krav og/eller Anket krav.
    • Du kan avgrense søket ved å velge flere filtre:
      • Potensielt krav: Sendt til vurdering, Kort samsvar, Videoen er lastet opp av en YouTube-partner, Usikkert samsvar eller Bryter YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering.
      • Bestridt eller anket krav: Opphavsrettsbeskyttet materiale er feilidentifisert, Rimelig bruk, Autorisert, Originalt innhold eller Uten opphavsrett.
    • Du kan bruke andre filtre til å finstemme listen ytterligere, for eksempel Kanal-ID, Andres, Videolengde eller Samsvarstype.
  5. Klikk på BRUK.
  6. Klikk på et krav for å åpne siden med detaljer om kravet.
  7. På siden med detaljer om kravet klikker du på Retningslinjer-fanen.
  8. Klikk på ANGI KRAVREGEL.
  9. Velg et alternativ:
    • Bruk en eksisterende regel: Velg en eksisterende regel fra listen, og klikk på BRUK.
    • Opprett en regel: For å opprette en ny egendefinert regel, klikker du på ANGI EGENDEFINERT REGEL. Når du er ferdig med å opprette regelen, klikker du på LAGRE. Finn ut mer om hvordan du oppretter regler.