Vaatimusongelmien tarkistaminen ja korjaaminen

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Selvitettävät vaatimusongelmat voivat liittyä mahdollisiin vaatimuksiin, kiistautettuihin vaatimuksin ja vaatimuksiin, joista on tehty valitus. Tarkista vaatimusongelmat ja ryhdy tarvittaviin toimiin vaatimuksesta riippuen.

Lisätietoja kiistautettujen vaatimusten vaikutuksesta kaupallistamiseen on ohjeartikkelissa Kaupallistaminen Content ID ‑kiistautuksen aikana.

Vaatimusongelmien etsiminen ja tarkistaminen

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ongelmat .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja valitse Ongelmatyyppi.
  4.  Valitse Mahdollinen vaatimus-, Kiistautettu vaatimus- ja/tai Vaatimus, josta on tehty valitus ‑valintaruutu. Voit tarkentaa hakua lisäsuodattimilla:
    • Mahdollinen vaatimus: Ohjattu tarkastettavaksi, Lyhyt vastaavuus, Toisen Content Manager ‑käyttäjän lataama video, Alhainen luottamustaso, Rikkoo YouTuben kaupallistamiskäytäntöjä tai Takautuva esto. Suodattimien kuvaukset löydät täältä.
    • Kiistautettu vaatimus tai Vaatimus, josta on tehty valitus: Tekijänoikeudella suojattu materiaali on tunnistettu väärin, Kohtuullinen käyttö, Luvallinen, Alkuperäinen sisältö tai Vapaasti käytettävissä. Suodattimien kuvaukset löydät täältä.
    • Listaa voi tarkentaa edelleen muilla suodattimilla , kuten Kanavatunnus, Muu osapuoli, Videon pituus tai Vastaavuustyyppi.
  5. Klikkaa yksittäistä vaatimusta. Näet tietosivun, jolla on lisätietoja vaatimusongelmasta.
Huom. Mahdollisen vaatimuksen kohteena olevaa videota ei voi katsoa, jos se on määritetty yksityiseksi.

Toimenpiteet vaatimusongelmien ratkaisemiseksi

Mahdolliset ja kiistautetut vaatimukset vanhenevat 30 päivän kuluessa ja valituksen kohteena olevat vaatimukset seitsemän päivän kuluessa. Tarkista vaatimuksesi säännöllisesti ja ratkaise ongelmat.
Vaatimusten poistaminen

Kun käyt läpi mahdollisia, kiistautettuja ja valituksen kohteena olevia vaatimuksia, vaatimuksen tietosivulla on tarjolla kaksi vaihtoehtoa sen poistamiseksi:

• Poista vaatimus: Jos haluat, että vaatimus pysyy ei-aktiivisena, valitse POISTA VAATIMUS.
  • Poista vaatimus ja sulje pois videon kohta: Jos haluat poistaa vaatimuksen ja sulkea pois vastaavuuden sisältävän videon kohdan viitetiedostosta, klikkaa alanuolta  kohdan POISTA VAATIMUS vierestä ja valitse Sulje pois ja poista vaatimus.
Huom. Jos poistat vaatimuksen tai se vanhenee, vaatimusta ei voi enää palauttaa aktiiviseksi.

Useiden vaatimusten poistaminen kerralla

Jos haluat poistaa useita mahdollisia, kiistautettuja ja valituksen kohteena olevia vaatimuksia samasta vaatimuksen kohteena olevasta videosta, tee näin:

1. Tarkista kaikki vaatimukset vaatimusten tietosivulla.
  2. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Poista kaikki vaatimukset: Poista videon kaikki vaatimukset valitsemalla POISTA VAATIMUKSET.
    • Valitse poistettavat vaatimukset: Jos haluat poistaa osan videon vaatimuksista, klikkaa alanuolta  kohdan POISTA VAATIMUKSET vierestä ja klikkaa Valitse poistettavat vaatimukset. Valitse poistettavien valitusten valintaruudut.

Jos haluat poistaa useita mahdollisia, kiistautettuja ja valituksen kohteena olevia vaatimuksia eri vaatimuksen kohteena olevista videoista, tee näin:

1. Siirry Ongelmat -sivulle.
  2. Klikkaa suodatinpalkkia ja valitse Ongelmatyyppi.
  3. Valitse Mahdollinen vaatimus-, Kiistautettu vaatimus- ja/tai Vaatimus, josta on tehty valitus ‑valintaruutu.
  4. Valitse KÄYTÄ.
  5. Valitse ruudut niiden vaatimuksen kohteena olevien videoiden vierestä, joiden vaatimuksia haluat poistaa.
  6. Klikkaa yläbannerista POISTA VAATIMUS.
Mahdollisten vaatimusten vahvistaminen

Kun käyt läpi mahdollisia vaatimuksia, vaatimuksen tietosivulla on kaksi vaihtoehtoa sen vahvistamiseksi:

• Vahvista vaatimus: Vahvista vaatimuksen aiheellisuus ja sovella siihen valitsemaasi osumakäytäntöä klikkaamalla VAHVISTA VAATIMUS.
  • Vahvista vaatimus ja lähetä poistopyyntö: Vahvista vaatimuksen aiheellisuus ja lähetä poistopyyntö videon poistamiseksi klikkaamalla nuolta  kohdan VAHVISTA VAATIMUS vierestä. Valitse Poista vaatimuksen kohteena oleva video.

Useiden mahdollisten vaatimusten vahvistaminen kerralla

Vahvista kaikki mahdolliset vaatimukset samassa vaatimuksen kohteena olevassa videossa:

1. Tarkista kaikki mahdolliset vaatimukset vaatimusten tietosivulla.
  2. Valitse VAHVISTA VAATIMUKSET.
Huom. Useita mahdollisia vaatimuksia ei voi valita ja vahvistaa yhtä aikaa.
Kiistautettujen vaatimusten palauttaminen

Kun käyt läpi kiistautettuja vaatimuksia, vaatimuksen tietosivulla on kaksi vaihtoehtoa vaatimuksen palauttamiseksi:

• Palauta vaatimus: Vahvista kiistautetun vaatimuksen aiheellisuus ja palauta se jälleen aktiiviseksi valitsemalla PALAUTA VAATIMUS.
  • Palauta vaatimus ja lähetä poistopyyntö: Vahvista kiistautetun vaatimuksen aiheellisuus ja lähetä poistopyyntö videon poistamiseksi klikkaamalla nuolta  kohdan PALAUTA VAATIMUS vierestä. Valitse Poista vaatimuksen kohteena oleva video.

Useiden kiistautettujen vaatimusten palauttaminen kerralla

Jos haluat palauttaa useita kiistautettuja vaatimuksia samasta vaatimuksen kohteena olevasta videosta, tee näin:

1. Tarkista kaikki kiistautetut vaatimukset vaatimusten tietosivulla.
  2. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Palauta kaikki vaatimukset: Palauta kaikki videon kiistautetut vaatimukset valitsemalla PALAUTA VAATIMUKSET.
    • Valitse palautettavat vaatimukset: Palauta osa videon kiistautetuista vaatimuksista klikkaamalla nuolta  kohdan PALAUTA VAATIMUKSET vieressä. Valitse Valitse palautettavat vaatimukset. Valitse palautettavien valitusten valintaruudut.
Valituksen kohteena olevien vaatimusten hylkääminen
Vaatimuksen tietosivulla voit hylätä valituksen kohteena olevan vaatimuksen valitsemalla HYLKÄÄ VALITUS. Tämä valinta lähettää poistopyynnön YouTubelle videon poistamiseksi.
Huom. Usean valituksen kohteena olevan vaatimuksen hylkääminen kerralla ei ole mahdollista.

Muutokset vaatimuksen käytäntöön

Toisinaan saatat haluta soveltaa vaatimuksen kohteena olevaan videoon jotain muuta kuin oletusarvoista osumakäytäntöä. Näin valitset oman käytännön vaatimuksen kohteena olevalle videolle:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ongelmat .
  3. Klikkaa suodatinpalkkia ja valitse Ongelmatyyppi.
  4.  Valitse Mahdollinen vaatimus-, Kiistautettu vaatimus- ja/tai Vaatimus, josta on tehty valitus ‑valintaruutu.
    • Tarkenna hakua lisäsuodattimilla:
      • Mahdollinen vaatimus: Ohjattu tarkastettavaksi, Lyhyt vastaavuus, YouTube-yhteistyökumppanin lataama video, Alhainen luottamustaso tai Rikkoo YouTuben kaupallistamiskäytäntöjä.
      • Kiistautettu vaatimus tai vaatimus, josta on tehty valitus: Tekijänoikeudella suojattu materiaali on tunnistettu väärin, Kohtuullinen käyttö, Luvallinen, Alkuperäinen sisältö tai Vapaasti käytettävissä.
    • Luetteloa voi tarkentaa edelleen muilla suodattimilla , kuten Kanavatunnus, Muu osapuoli, Videon pituus tai Vastaavuustyyppi.
  5. Valitse KÄYTÄ.
  6. Klikkaa yksittäistä vaatimusta, niin näet sen tietosivun.
  7. Klikkaa vaatimuksen tietosivulta Käytäntö-välilehteä.
  8. Valitse ASETA VAATIMUSKÄYTÄNTÖ.
  9. Valitse seuraavista:
    • Käytä aiemmin luotua käytäntöä: Valitse aiemmin luotu käytäntö luettelosta ja valitse KÄYTÄ.
    • Luo käytäntö: Luo uusi oma käytäntö valitsemalla LISÄÄ OMA KÄYTÄNTÖ. Kun olet luonut käytännön, valitse TALLENNA. Lue lisää käytäntöjen luomisesta.