Få ut det mesta möjliga av en insamling på YouTube

YouTube kan vara ett kraftfullt verktyg om du vill göra gott här i världen, till exempel om du vill öka medvetenheten kring något eller samla in pengar för ett visst ändamål eller till en organisation.

Vi vet att många vill vara med och göra skillnad och bidra till en positiv utveckling i samhället. Här är några exempel som hjälper dig att nå dina mål med en insamling på YouTube.

Några exempel på vad du kan göra:

• Starta en insamling med YouTube Giving: Kvalificerade kanaler på vissa platser kan samla in pengar till tillgängliga ideella organisationer genom att lägga till knappen Donera i videor och livestreamar. Läs om hur du startar en insamling här.
  • Om du inte är kvalificerad för YouTube Giving: Länka till en extern insamling på slutskärmen. Du kan lägga till slutskärmar under de sista 5–20 sekunderna i en video. Det finns flera godkända insamlingssidor från tredje part (som GoFundMe och JustGiving) som du kan länka till på slutskärmen.
  • Donera dina intäkter från specifika videor: Skapa originalinnehåll som dina tittare verkligen gillar. Du kan berätta för tittarna att du kommer att donera pengarna du tjänar till en specifik ideell organisation. Du bör dock inte uppmuntra dem att klicka eller titta på annonser för att få fler bidrag.

Några exempel på vad du inte får göra:

• Uppmana inte tittarna till oönskade aktiviteter som att upprepade gånger titta på eller klicka på annonser i videor. Vi vill påminna om att sådant beteende strider mot vår policy om falskt engagemang och våra policyer, och kan leda till att videon tas bort. När vi upptäcker sådant beteende får kreatörerna inte betalt för visningarna och klicken, och annonsörerna debiteras inte.
  • Ladda inte upp innehåll från andra kreatörer eller artister utan att göra tillräckliga ändringar i det. Andra kan göra anspråk på din video med hänvisning till upphovsrättsskydd om du i samband med en insamling använder innehåll som du inte skapat.
  • Gör inte falska påståenden om du donerar till en förening eller ideell organisation. YouTube ansvarar inte för att kontrollera om medel som kreatörer lovar att donera tas emot av ideella organisationer.