Rahankeräyksen hyödyntäminen YouTubessa

YouTube on tehokas keino vaikuttaa maailmaan, olipa kyse tietoisuuden lisäämisestä tai varainkeruusta sinulle tärkeille avustuskohteille tai järjestöille.

Tiedämme, että moni teistä haluaa auttaa yhteisöjä ja vaikuttaa yhteiskuntaan. Alla on muutamia esimerkkejä, joiden avulla voit saavuttaa tavoitteesi ja hyödyntää YouTuben varainkeruuta tehokkaasti.

Esimerkkejä:

• Kerää rahaa YouTube Lahjoituksilla: Ehdot täyttävät kanavat voivat tietyillä alueilla kerätä rahaa saatavilla oleville järjestöille lisäämällä lahjoituspainikkeen videoihin ja livestriimeihin. Katso täältä, miten voit aloittaa rahankeräyksen.
  • Jos et täytä YouTube Lahjoitusten ehtoja: Voit lisätä päätösruutuihin linkin ulkopuoliseen rahankeräykseen. Päätösruutuja voi lisätä videon loppuun 5–20 viimeisen sekunnin ajaksi. Päätösruutuihin voi lisätä linkin useille hyväksytyille kolmannen osapuolen rahankeräyssivustoille (kuten GoFundMe ja JustGiving).
  • Lahjoita omat tulosi tietyistä videoista: Tee alkuperäistä sisältöä, josta yleisösi pitää. Voit kertoa katsojille, että lahjoitat ansaitsemasi rahat tietylle järjestölle. Älä kuitenkaan kannusta heitä klikkaamaan tai katsomaan mainoksia lahjoitussumman kasvattamista varten.

Esimerkkejä siitä, mitä ei voi tehdä:

• Älä kannusta yleisöä katsomaan videoita useaan kertaan tai klikkaamaan niiden yhteydessä näkyviä mainoksia. Tämä on valeaktivointeja koskevan käytännön ja muiden YouTuben käytäntöjen vastaista, ja videosi voidaan poistaa. Jos havaitsemme tällaista toimintaa, kyseisistä katselukerroista ja klikkauksista ei makseta sisällöntuottajalle eikä mainostajia veloiteta.
  • Älä lataa muiden sisällöntuottajien tai artistien sisältöä ilman riittäviä muutoksia. Jos aiot käyttää jonkun muun luomaa sisältöä videossa, jolla otat lahjoituksia vastaan, videostasi voidaan tehdä vaatimus tekijänoikeuksien nojalla.
  • Älä esitä perättömiä väitteitä lahjoitusten tekemisestä järjestöille. YouTube ei ole velvollinen varmistamaan, että sisällöntuottajien lupaamat lahjoitukset todella päätyvät järjestöille.