Feilsøk problemer med oppsigelse av betalte abonnementer eller medlemskap

Har du problemer med å si opp et YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-abonnement eller et kanalmedlemskap? Her har du noen forslag til hvordan du kan si opp eller få bekreftet at oppsigelsen din er registrert.

Dette kan du gjøre hvis du har problemer med å si opp

Hvis fremgangsmåten for å si opp ikke fungerer for deg, kan du prøve følgende:

• Last inn nettleseren eller start appen på nytt, og prøv å si opp igjen.
  • Prøv en annen nettleser eller et inkognitovindu på datamaskinen.
  • Logg på kontoen din på en annen enhet, og prøv å si opp der.

Slik kan du få bekreftet at oppsigelsen er registrert

Her er noen måter du kan få bekreftet at oppsigelsen er registrert på:

• Se etter et varsel og en e-post: Med det samme du har sagt opp et betalt abonnement eller medlemskap, ser du et varsel i YouTube-mobilappen eller på datamaskinen din som bekrefter oppsigelsen. Kort tid etter mottar du også en e-post med bekreftelse på oppsigelsen på e-postadressen som er tilknyttet kontoen din. Søk i innboksen din etter e-postadresser som slutter på «@youtube.com», for å finne bekreftelse på oppsigelsen.
  • Sjekk senteret for betalte medlemskap: Gå til youtube.com/paid_memberships for å se om du finner en sluttdato for abonnementet eller medlemskapet og de tilhørende fordelene. Datoen som vises, er den siste dagen i faktureringssyklusen og også datoen da du mister tilgangen til fordelene. Hvis du ikke ser en dato for når du mister fordelene, kan du følge fremgangsmåten for å si opp og deretter sjekke på nytt.

Dette gjør du hvis du blir belastet etter at du har sagt opp

Nedenfor ser du potensielle grunner til at du fortsatt ser belastninger etter at du har sagt opp:

• Det kan hende du ser en belastning for et annet Google-abonnement eller en annen Google-tjeneste: Sjekk «Aktivitet» i Google Pay-kontoen din for å se informasjon om belastningen og sjekke om den stammer fra et betalt YouTube-abonnement.
  • Abonnementet ditt ble gjenaktivert ved en feil. Du eller noen andre med tilgang til kontoen din kan ved en feiltakelse ha klikket på «Forny» på youtube.com/paid_memberships. Gå til denne siden for å se om du har et aktivt abonnement eller medlemskap, og følg fremgangsmåten for å si opp hvis det er aktivt.
  • Du har mer enn én konto med et betalt YouTube-abonnement. Du eller andre med tilgang til kontoen din kan ha registrert seg med en annen e-postadresse, enhet eller faktureringsplattform. Slik ser du etter andre Google-kontoer:
    1. Klikk på profilbildet ditt .
    2. Klikk på Bytt konto.
    3. Du skal se en hake ved siden av kontoen du er logget på med. Hvis du ser en annen konto som også tilhører deg, kan du trykke på den for å bytte til denne kontoen.
    4. Gå til youtube.com/paid_memberships for å sjekke om den andre kontoen er registrert med et betalt abonnement eller medlemskap. Hvis ingen andre kontoer er oppført, kan du prøve å logge på andre Google-kontoer som tilhører deg, og se etter aktive abonnementer eller medlemskap.
  • Du har mer enn ett abonnement eller medlemskap på kontoen din. Ta en titt på disse vanlige duplikatscenarioene for å se om du ved en feil kan ha inngått overlappende betalte abonnementer eller medlemskap.
  • Hvis du registrerte deg via iOS, faktureres du for det betalte YouTube-abonnementet ditt gjennom Apple. Apple har sine egne retningslinjer for oppsigelse og fakturering, og disse kan skille seg fra retningslinjene til YouTube. Ta kontakt med Apples brukerstøtte for å få informasjon om abonnementet og bekrefte oppsigelsen.

Dette skjer når du sier opp

Du beholder tilgangen til fordelene dine frem til slutten av faktureringssyklusen. Uansett når i faktureringssyklusen du sier opp, har du tilgang til fordelene ved det betalte abonnementet eller medlemskapet frem til slutten av den inneværende syklusen. Du finner informasjon om abonnementet eller medlemskapet ditt og siste dag av faktureringssyklusen på youtube.com/paid_memberships.