Problemen bij het opzeggen van een betaald lidmaatschap oplossen

Lukt het niet om je YouTube Premium-, YouTube Music Premium- of kanaallidmaatschap op te zeggen? Bekijk hieronder hoe je een lidmaatschap opzegt of hoe je kan zien of je lidmaatschap al is opgezegd.

Wat je moet doen als het opzeggen niet lukt

Als het niet lukt om je lidmaatschap via deze stappen op te zeggen, kun je dit proberen:

• Laad de webbrowser opnieuw of start de app opnieuw op en probeer dan weer het lidmaatschap op te zeggen.
  • Gebruik op je computer een andere browser of een incognitovenster.
  • Log met je account in op een ander apparaat en probeer je lidmaatschap op te zeggen.

Checken of je lidmaatschap is opgezegd

Zo check je of je lidmaatschap is opgezegd:

• Kijk of je een melding en e-mail hebt: Direct nadat je je betaalde lidmaatschap hebt opgezegd, krijg je in de mobiele YouTube-app of op je computer een melding dat je lidmaatschap is opgezegd. Kort daarna wordt er ook een bevestigingsmail gestuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan je account. Doorzoek je inbox op e-mails die eindigen op @youtube.com om de bevestiging van je opzegging te vinden.
  • Check de hub voor betaalde lidmaatschappen: Ga naar youtube.com/purchases om te zien of er een einddatum is voor je lidmaatschap en voordelen. De getoonde datum is de laatste dag van je betaalcyclus en ook de laatste dag van je voordelen. Als je geen datum ziet waarop je voordelen stoppen, volg je deze stappen om het lidmaatschap op te zeggen. Check daarna opnieuw of er een datum wordt vermeld.

Wat je kunt doen als er geld wordt afgeschreven nadat je hebt opgezegd

Mogelijk zie je na de opzegging nog steeds afschrijvingen. Dit kan de volgende redenen hebben:

• De transacties horen bij een ander Google-abonnement of een andere Google-service. Bekijk de informatie over de afschrijving onder Activiteit in je Google-betalingscentrum en check of de transactie bij een betaald YouTube-lidmaatschap hoort.
  • Je lidmaatschap is per ongeluk opnieuw geactiveerd. Jij of iemand anders met toegang tot je account heeft je lidmaatschap per ongeluk verlengd op youtube.com/purchases. Ga naar deze pagina om te zien of je een actief lidmaatschap hebt en volg de stappen om het lidmaatschap op te zeggen.
  • Je hebt meerdere accounts met een betaald YouTube-lidmaatschap. Jij of iemand anders met toegang tot je account heeft mogelijk een ander e-mailadres, apparaat of factureringssysteem gebruikt om een lidmaatschap te starten. Zo check je andere Google-accounts:
    1. Klik op je profielfoto .
    2. Klik op Van account wisselen.
    3. Je ziet een vinkje naast het account waarmee je nu bent ingelogd. Selecteer een ander account dat van jou is om naar over te schakelen.
    4. Ga naar youtube.com/purchases om te kijken of je andere account is aangemeld voor een betaald lidmaatschap. Als je geen andere accounts ziet, kun je proberen in te loggen met je andere Google-accounts en deze te checken op actieve lidmaatschappen.
  • Je hebt meer dan een lidmaatschap op je account. Bekijk deze veelvoorkomende scenario's van dubbele abonnementen om te zien of je je per ongeluk hebt aangemeld voor overlappende betaalde lidmaatschappen.
  • Als je je via een iPhone of iPad hebt aangemeld, wordt je betaalde YouTube-lidmaatschap via Apple gefactureerd. Apple heeft een eigen opzeggings- en factureringsbeleid, dat misschien anders is dan het beleid van YouTube. Als je informatie wilt over je lidmaatschap en een opzegging wilt checken, neem je contact op met Apple-support.

Wat er gebeurt als je een abonnement opzegt

Je kunt tot het einde van de betalingscyclus gebruikmaken van je voordelen. Op welk moment je het abonnement ook opzegt, je behoudt de voordelen van je betaalde lidmaatschap altijd tot het einde van de betalingscyclus. Ga naar youtube.com/paid_memberships om informatie over je lidmaatschap en de laatste dag van je betaalcyclus te zien.

Opmerking: Nieuwe YouTube Premium- en Music Premium-abonnees die zich op Android hebben aangemeld, worden vanaf 2022 gefactureerd via Google Play. Deze wijziging heeft geen invloed op bestaande abonnees. Op payments.google.com kun je recente afschrijvingen en de factureringsmethode bekijken. Volg deze stappen om een terugbetaling aan te vragen voor een Google Play-aankoop.