Näin selvität ongelmat maksullisen jäsenyyden perumisessa

YouTube Premiumin, YouTube Music Premiumin tai kanavajäsenyyden perumisen ongelmat Tutustu alla oleviin vinkkeihin, joiden avulla voit perua tilauksesi tai tarkistaa, että tilaus on peruttu.

Mitä tehdä, jos perumisessa on ongelmia?

Jos jäsenyyden peruminen ei toimi, kokeile näitä keinoja:

• Päivitä selaimen sivu tai käynnistä sovellus uudestaan ja yritä sitten perumista uudelleen.
  • Kokeile toista selainta tai avaa selain incognito-tilassa tietokoneella.
  • Kirjaudu tilillesi toisella laitteella ja yritä perumista uudelleen.

Näin tarkistat, onnistuiko peruminen

Voit varmistaa seuraavilla tavoilla, että jäsenyytesi on peruttu:

• Etsi ilmoitus ja sähköpostiviesti: Heti kun olet perunut maksullisen jäsenyytesi, saat siitä vahvistuksen YouTuben mobiilisovellukseen tai tietokoneelle. Pian sen jälkeen saat vahvistusviestin myös YouTube-tiliisi yhdistettyyn sähköpostiosoitteeseen. Löydät sen postilaatikosta lisäämällä sähköpostin hakukenttään "@youtube.com".
  • Tarkista maksulliset jäsenyydet: Mene osoitteeseen youtube.com/purchases ja tarkista, onko jäsenyydellesi ja eduillesi merkitty päättymispäivä. Päättymispäivä vastaa laskutusjakson viimeistä päivää, jolloin myös edut päättyvät. Jos et näe etujen päättymispäivää, lue perumisohjeet ja tarkista päivämäärä uudestaan.

Mitä tehdä, jos sinua on veloitettu perumisen jälkeen?

Sinua voidaan veloittaa perumisen jälkeen näistä syistä:

• Veloitus koskee jotain toista Google-tilausta tai ‑palvelua: Katso Google-maksukeskuksesta "Tapahtumat" ja tarkista veloituksen tiedot ja koskeeko se YouTuben maksullista jäsenyyttä.
  • Jäsenyytesi on virheellisesti aktivoitu uudelleen. Sinä tai joku, jolla on pääsy tilillesi, on saattanut vahingossa uusia jäsenyyden osoitteessa youtube.com/purchases. Kyseiseltä sivulta voit tarkistaa, onko sinulla aktiivinen jäsenyys, ja seuraamalla ohjeita voit peruuttaa jäsenyyden.
  • Sinulla on useita tilejä, joilla on YouTuben maksullinen jäsenyys. Sinä tai joku, jolla on pääsy tilillesi, on saattanut kirjautua toisella sähköpostiosoitteella, laitteella tai laskutusjärjestelmällä. Voit tarkistaa muut Google-tilisi näin:
    1. Klikkaa profiilikuvaasi .
    2. Valitse Vaihda tiliä.
    3. Sinun pitäisi nähdä valintamerkki sen tilin vieressä, jolla olet tällä hetkellä kirjautuneena. Jos näet myös jonkun muun sinulle kuuluvan tilin, voit vaihtaa siihen napauttamalla tiliä.
    4. Voit tarkistaa osoitteesta youtube.com/purchases, sisältyykö toiseen tiliisi maksullinen jäsenyys. Jos muita tilejä ei ole näkyvissä, voit kokeilla kirjautumista toisella sinulle kuuluvalla Google-tilillä ja tarkistaa, näkyykö aktiivisia jäsenyyksiä.
  • Tililläsi on useita jäsenyyksiä. Katso nämä esimerkit tavallisimmista tuplatilauksista selvittääksesi, oletko vahingossa tilannut kaksi samaa maksullista jäsenyyttä.
  • Jos olet tilannut YouTuben maksullisen jäsenyyden iPhonella tai iPadilla, se laskutetaan Applen kautta. Applella on oma peruutus- ja laskutuskäytäntö, joka voi poiketa YouTuben käytännöistä. Pyydä lisätietoja jäsenyydestäsi ja tarkista peruutus Applen tuesta.

Mitä tapahtuu perumisen jälkeen

Jäsenedut ovat käytettävissäsi laskutuskauden loppuun asti. Maksullisen jäsenyyden edut ovat käytettävissäsi laskutuskauden loppuun asti riippumatta siitä, missä vaiheessa laskutusjaksoa perut tilauksesi. Näet jäsentietosi ja laskutusjakson viimeisen päivän osoitteessa youtube.com/paid_memberships.

Huom. Vuodesta 2022 alkaen Android-laitteella tehdyt uudet YouTube Premiumin ja Music Premiumin tilaukset laskutetaan Google Playn kautta. Muutos ei vaikuta nykyisiin tilaajiin. Osoitteesta payments.google.com voit katsoa viimeaikaiset veloitukset ja tarkistaa, miten sinua laskutetaan. Jos haluat pyytää hyvitystä Google Play ‑ostoksesta, seuraa näitä ohjeita.