Moderer direktechatten

Du kan skape et hyggeligere og mer inkluderende fellesskap ved å moderere direktechatten. YouTube gir deg verktøyene du trenger for å motarbeide trakassering og bidra til at alle føler seg trygge.

How to Moderate Live Chat on YouTube

Før direktechatten starter

Gjør deg klar for direktechatøkten ved å konfigurere modereringsvektøyene nedenfor. Noen av disse verktøyene kan både brukes underveis i og etter direktesendingen.

Angi moderatorer

Du kan angi moderatorer for alle direktechatøkter. Når du har tildelt noen rollen som moderator, forblir vedkommende moderator frem til du opphever tildelingen. Dette gjelder også selv om du starter en ny direktesending.
Vi anbefaler på det sterkeste at du har minst én dedikert direktechatmoderator for sendinger med svært mange seere. Moderatorer kan kommunisere med seerne og fjerne kommentarer når det er aktuelt. De kan også rapportere brukere, skjule brukere eller stenge brukere midlertidig ute.
I YouTube Studio
  1. Åpne YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger og så Fellesskap.
  3. Klikk i «Moderatorer»-feltet på Automatiserte filtre-fanen.
  4. Skriv inn navnet på brukeren du ønsker å angi som moderator.
  5. Klikk på Lagre.
I direktechatfeeden

Velg menyen  ved siden av det aktuelle brukernavnet i chatten, og velg Legg til en moderator.

Blokkér meldinger som inneholder bestemte ord

For å blokkere direktechatmeldinger som inneholder bestemte ord, må du opprette en liste over blokkerte ord i YouTube Studio.
  1. Åpne YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger  og så Fellesskap.
  3. Gå til Automatiserte filtre-fanen og så «Blokkerte ord» for å skrive inn en liste over blokkerte ord. Meldinger som inneholder disse ordene, blokkeres i direktechatten.
  4. Klikk på Lagre.

Hold tilbake potensielt upassende direktechatmeldinger for vurdering

Du kan få YouTube til å holde tilbake potensielt upassende direktechatmeldinger. Hvis du velger dette, holdes direktechatmeldinger som systemet vårt tror kan være upassende, tilbake for vurdering. Du tar selv den endelige avgjørelsen om disse chatmeldingene skal vises eller ikke. Ingen automatiske systemer er perfekte, men med denne funksjonen kan det bli enklere for deg å moderere direktechatmeldinger under direktesendinger.
Slå «Hold tilbake for vurdering» av eller på
  1. Gå til YouTube Studio.
  2. Til venstre trykker du på Innstillinger og så Fellesskap og så Standardinnstillinger.
  3. Under «Meldinger i direktechatten din» merker du av eller fjerner avmerkingen for Hold potensielt upassende chatmeldinger tilbake for vurdering.
Når du har slått på «Hold tilbake for vurdering», kan du skjule eller vise meldinger som YouTube holder tilbake.
  • Hvis du velger VIS: Chatmeldingene vises i chatstrømmen på det opprinnelige innsendingstidspunktet.
  • Hvis du velger SKJUL: Chatmeldingene forblir skjult for seerne.
  • Hvis du ikke gjør noe: Chatmeldingene forblir skjult for seerne.

Langsom modus

Med langsom modus kan du begrense hvor ofte hver bruker kan legge ut kommentarer, ved å angi en tidsgrense mellom kommentarene. Kanaleieren, moderatorene og medlemmene av YouTube-kanalen berøres ikke av grensen.
Slå på funksjonen i kontrollrommet for direktesendinger og så Strømming
  1. Opprett en direktesending. Når du har skrevet inn en tittel og en beskrivelse, klikker du på Opprett direktesending.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Direktechat.
  4. Slå på Langsom modus.
Slå på funksjonen i Strøm nå
  1. Gå til kontrollpanelet for direktesendingen.
  2. Klikk på Innstillinger i chatmodulen.
  3. Velg «Slå på langsom modus», og angi hvor mange sekunder hver bruker må vente mellom hvert innlegg. Minstetiden er 1 sekund, og makstiden er 300 sekunder.

Direktechat bare for medlemmer

Du kan avholde direktechatter som bare er for medlemmene dine. Slik slår du på direktechat bare for medlemmer på en datamaskin:
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT  og så Send direkte .
  3. Klikk på Send direkte på venstre side.
  4. Slik oppretter du en direktesending:
    1. Du kan kopiere en tidligere sending ved å velge denne sendingen og klikke på Bruk innstillingene på nytt.
    2. Du kan opprette en ny sending ved å legge inn informasjon om sendingen og klikke på Opprett direktesending.
  5. Klikk på Rediger øverst til høyre.
  6. Velg Slå på chat bare for medlemmer under «Direktechat».
  7. Klikk på Lagre.

Slå direktechatten av eller på

Du kan når som helst slå direktechatten av eller på, selv etter at sendingen har startet.

Kontrollrom for direktesendinger

Direktesending og nettkamera: Klikk på Rediger øverst til høyre og så Direktechat og så Slå på direktechatten.

Under direktechatten

Moderer meldinger og seere fra direktechatfeeden

På en datamaskin holder du nede Alt- eller Tilvalg-tasten på tastaturet for å sette chatfeeden på pause. Hold markøren over meldingene. Du får følgende alternativer:
  • Slett meldingen.
  • Steng brukeren midlertidig ute.
  • Skjul brukeren fra chatfeeden eller kommentarfeltet på kanalen din.

Skjul eller vis en seer i direktechatten

Du kan skjule en seer fra direktechatten. Direktechatmeldinger fra skjulte seere er ikke synlige i direktechatfeeden.
I direktechatfeeden
  1. Finn en melding fra seeren du ønsker å skjule, i direktechatfeeden.
  2. Ved siden av meldingen klikker du på Mer og så Skjul brukeren.
I YouTube Studio
  1. Åpne YouTube Studio.
  2. Til høyre klikker du på Innstillinger og så Fellesskap.
  3. Gå til Automatiserte filtre-fanen og så «Skjulte brukere», og skriv inn navnet på seeren du ønsker å skjule.
  4. For å vise en skjult seer igjen klikker du på X ved siden av vedkommendes navn. Nå kan brukeren legge ut kommentarer og direktechatmeldinger på kanalen din.
  5. Klikk på Lagre.
Merk: Dette gjør også at brukeren blir skjult fra kommentarene. Brukere du har skjult, vises under Skjulte brukere i fellesskapsinnstillingene.

Etter en direktechat

Direktechatopptak

Direktechatopptak er tilgjengelig for alle arkiverte opptak av direktesendinger. Chatten spilles av sammen med opptaket av direktesendingen, akkurat som under selve sendingen. Direktechatopptak er som standard slått på for alle direktesendingene dine.
Slik slår du av direktechatopptak
  1. Gå til youtube.com/my_videos.
  2. Klikk på Direkte-fanen.
  3. Velg en video.
  4. Klikk på Flere alternativer-fanen.
  5. Fjern merkingen i boksen ved siden av «Tillat direktechatopptak».

Se eller slett direktechatloggen

Du kan se direktechatter du har deltatt i under YouTube-direktesendinger.
  1. Gå til Logg.
  2. Klikk på Direktechat til høyre på siden.
  3. Rull ned, og finn direktechatmeldingen. Hold markøren over meldingen, og klikk på X for å slette den.
Hvis du har sponsede chatmeldinger eller Superchat-meldinger, ser du også disse.
Merk: Du får ingen refusjon hvis du sletter en Superchat-melding etter direktesendingen.
Merk: På bakgrunn av brukerrapporter kan YouTube deaktivere direktechatfunksjonen på videoen din hvis innholdet i sendingen eller direktechatten din bryter retningslinjene for brukere.

Se kommentarene etter at direktesendingen er avsluttet

Direktechatten er ikke tilgjengelig etter at direktesendingen er avsluttet, men kommentarene vises nedenfor videospilleren.

Andre alternativer for direktechatten

Innbygd direktechat

Under en direktesending kan du bygge inn direktechatten på ditt eget nettsted med en iframe.

Merk: Innbygging av direktechat er ikke tilgjengelig i mobilnettlesere.
  1. Finn video-ID-en for direktesendingen. Du finner video-ID-en i nettadressen til videosiden (youtube.com/watch?v=12345). I dette tilfellet er video-ID-en «12345».
    • Hvis du har valgt «Strøm nå», høyreklikker du på spilleren og velger «Kopiér videonettadresse» for å få videonettadressen.
  2. Finn domenet til nettstedet du vil bygge inn chatten på. Hvis du vil bygge inn chatten på www.example.com/youtube_chat, er innbyggingsdomenet «www.example.com».
  3. Sett sammen nettadressen for innbygging på følgende måte: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Dette er nettadressen du skal bruke som attributt for iframe-elementet. Merk at verdien for embed_domain må samsvare med nettadressen til nettstedet du vil bygge inn chatten på. Hvis de er ulike, lastes ikke den innbygde chatten inn.