Livechatin valvonta

Valvomalla livechatia voit olla yhteydessä yleisöösi ja kuratoida livestriimikokemuksen itsellesi sopivaksi. YouTube tarjoaa työkalut, joilla pidät itsesi ja katsojasi turvassa.

Huom. Jokainen livechatin osallistuja voi tehdä ilmoituksen toisesta käyttäjästä tai estää toisen käyttäjän.

How to Moderate Live Chat on YouTube

Ennen livechatia

Valmistaudu livechatiin ottamalla käyttöön nämä valvontatyökalut. Osaa niistä voi käyttää sekä livestriimin aikana että sen jälkeen.

Tilaajille tarkoitettu livechat

Voit rajata livechatin vain tilaajille ja valita, kuinka pitkä tilaus keskusteluun osallistumiseen vaaditaan. Tätä asetusta voi muuttaa ennen livestriimiä tai ensiesitystä sekä niiden aikana.

Vain tilaajille tarkoitetun livechatin laittaminen päälle ensiesityksissä:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Sisältö-kohdasta haluamasi ensiesitys.
  3. Valitse Tiedot-kohdasta Näytä lisää ja sitten Livechat.
  4. Valitse Osallistujat-kohdasta Tilaajat.

Kun laitat vain tilaajille tarkoitetun chatin päälle, yleisölle lähetetään siitä ilmoitus, jossa kerrotaan myös viestien lähettämiseen vaadittava tilauksen kesto.

Hidastettu tila ja vain tilaajille tarkoitettu chat voivat olla päällä samanaikaisesti. Jäsenchat ja tilaajachat eivät voi olla käytössä samanaikaisesti.

Chatin rajaaminen vain tilaajille:

1. Mene livetapahtumien hallintaan.
  2. Klikkaa livestriimin kohdalta Muokkaa.
  3. Valitse Livechat.
  4. Valitse kohdasta "Kuka voi lähettää viestin" vaihtoehto Tilaajat.
  5. Valinnainen: Valitse, kuinka pitkä jäsenyys livechat-viestien lähettämiseen vaaditaan.
  6. Klikkaa Tallenna.
Huom. Jos katsoja osallistuu vain tilaajille avoimeen livechatiin, hänen kanavatilauksensa näkyy muille katsojille.

Jäsenille tarkoitettu livechat

Voit pitää livechateja, jotka on tarkoitettu vain jäsenillesi. Laita vain jäsenille tarkoitettu livechat päälle tietokoneella näin:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO ja sitten Aloita livelähetys.
  3. Valitse vasemmalta Striimaa.
  4. Luo striimi:
    1. Voit kopioida aiemman striimin asetukset valitsemalla striimin ja klikkaamalla Kopioi asetukset.
    2. Voit luoda uuden striimin lisäämällä striimin nimen ja klikkaamalla Luo striimi.
  5. Klikkaa oikeasta yläreunasta Muokkaa.
  6. Valitse Livechat-kohdasta Laita jäsenchat päälle.
  7. Klikkaa Tallenna.

Vain jäsenille tarkoitetun chatin laittaminen päälle ensiesityksissä:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Sisältö-kohdasta haluamasi ensiesitys.
  3. Valitse Tiedot-kohdasta Näytä lisää ja sitten Livechat.
  4. Valitse Osallistujat-kohdasta Tilaajat.

Livekommentointi

Voit valita, että vain hyväksymäsi käyttäjät voivat osallistua livechatiin livestriimin aikana. Vain valitsemasi käyttäjät voivat lähettää livechat-viestejä, jotka muut katsojat näkevät kanavasi livestriimin tai ensiesityksen yhteydessä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO ja sittenAloita livelähetys.
  3. Laita livechat päälle merkitsemällä Muokkaa-kohdan Livechat-ruutu valituksi.
  4. Valitse Livekommentointi. Voit muokata hyväksyttyjen käyttäjien listaa yhteisön asetuksista.
  5. Valinnainen: Lisää kanavien URL-osoitteet hyväksyttyjen käyttäjien listalle. Huom. Jos hyväksyttyjen käyttäjien listalla ei ole yhtään kanavaa, vain oma kanavasi voi käyttää livechatia.
  6. Tallenna klikkaamalla Seuraava.

Livekommentoinnin laittaminen päälle ensiesityksissä:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Sisältö-kohdasta haluamasi ensiesitys.
  3. Valitse Tiedot-kohdasta Näytä lisää ja sitten Livechat.
  4. Valitse Osallistujat-kohdasta Tilaajat.

Moderaattorien nimeäminen

Moderaattori on luotettava henkilö, joka auttaa pitämään kanavan käyttökokemuksen yhteisölle positiivisena ja turvallisena. Moderaattori valvoo videokommentteja tai striimin livechatin viestejä ja tarttuu toimeen, jos siihen on tarvetta. Moderaattori voi olla perustason moderaattori tai vastaava moderaattori. Vastaavalla moderaattorilla on enemmän oikeuksia kuin perustason moderaattorilla. Lue lisää täältä.

YouTube-sovellus

1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Aloita livestriimi napauttamalla pluspainiketta ja sitten "Aloita live". Sen jälkeen voit aloittaa livechatin.
  3. Napauta chatviestin vierestä valikkoa " ja valitse Lisää vastaavaksi moderaattoriksi tai Lisää perustason moderaattoriksi.

YouTube Studio ‐sovellus

1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Mene Automaattiset suodattimet ‐välilehdelle ja lisää kanavan URL-osoite Vastaavat moderaattorit- tai Perustason moderaattorit ‐kenttään.
  4. Klikkaa Tallenna.

Tiettyjä sanoja sisältävien viestien estäminen

Voit estää tiettyjä sanoja sisältävien tai niitä tarkkaan vastaavien viestien näkymisen livechatissa määrittämällä estettyjä sanoja YouTube Studiossa.
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Mene Automaattiset suodattimet ‑välilehden ja sitten Estetyt sanat ‑kohtaan ja lisää estettävät sanat. Näitä sanoja sisältävät livechat-viestit estetään.
  4. Klikkaa Tallenna.

Mahdollisesti sopimattomien livechat-viestien tarkistaminen

Voit valita, ettei YouTube julkaise mahdollisesti sopimattomia livechat-viestejä ennen tarkistamista. Jos otat tämän toiminnon käyttöön, järjestelmä erittelee chatsyötteestä mahdollisesti sopimattomaksi tunnistamansa livechat-viestit tarkistusta varten. Sinun tehtäväksesi jää hyväksyä tai piilottaa tällaiset chat-viestit. Mikään järjestelmä ei ole täydellinen, mutta tämä voi helpottaa livechat-viestien valvomista livestriimissä.
Tarkista ennen julkaisua ‑toiminnon laittaminen päälle tai pois
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö ja sitten Oletukset.
  3. Valitse Livechatin viestit ‑kohdan alta Siirrä mahdollisesti sopimattomat viestit tarkastettavaksi tai poista valinta.
Kun olet laittanut toiminnon päälle, voit valita, näytetäänkö vai piilotetaanko tarkistettavat viestit.
  • Jos valitset NÄYTÄ, chat-viestit näkyvät chatissa alkuperäisen lähetyshetken mukaisesti.
  • Jos valitset PIILOTA, chat-viestit eivät näy katsojille.
  • Jos et tee mitään, chat-viestejä ei näytetä katsojille.

Hidastettu tila

Hidastetussa tilassa voit rajoittaa sitä, miten usein käyttäjät voivat lisätä kommentteja asettamalla aikarajan kommenttien välille. Tämä rajoitus ei koske kanavien omistajia, valvojia tai YouTube-kanavan jäseniä.
Hidastetun tilan laittaminen päälle kohdasta Livetapahtumien hallinta ja sitten Striimaus
  1. Luo livestriimi.
  2. Klikkaa Muokkaa.
  3. Klikkaa Yksilöinti.
  4. Valitse Viestin viive ‐kohdasta Hidastettu tila. Määritä, kuinka nopeasti uuden chatviestin voi lähettää edellisen jälkeen.

Livechatin laittaminen päälle ja pois päältä

Voit laittaa livechatin päälle tai pois päältä milloin tahansa, myös tapahtuman aikana. Ensiesitysten livechatia ei voi laittaa pois päältä.

Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa ja sitten Livechat ja sitten Ota livechat käyttöön.

Livechatin aikana

Livechatfiidin moderoinnin hallinnointi

Voit laittaa livechatsyötteen moderoinnin päälle tai pois päältä. Oletuksena moderointi on pois päältä livechatissa.

Livechatfiidissä

1. Klikkaa livechatfiidistä Lisää ".
  2. Klikkaa sitten Lisää ja sitten Moderaattoritoiminta päälle/pois.

Vinkki: Jos tyhjennät selaimen välimuistin tai sinulla on muita kanavia, tarkista moderaattoritoiminnan asetuksista, että valinta on oikein.

Viestien ja katsojien moderointi livechatsyötteessä

Voit keskeyttää chatfiidin tietokoneella pitämällä ALT- tai Optio-näppäimen painettuna. Vie sitten hiiri viestin päälle. Näet seuraavat vaihtoehdot:
  • Poista viesti.
  • Aseta käyttäjä paussille.
  • Piilota käyttäjän viestit chatsyötteestä tai kanavasi kommenttiosiosta.

Vinkki: Moderaattorit voivat saada tietoja livechatin osallistujasta siirtymällä suoraan tämän kanavalle.

• Tietokoneella: Vie hiiri viestin päälle, klikkaa Lisää " ja valitse sitten Siirry kanavalle.
  • Mobiililaitteella: Napauta viestiä ja valitse sitten Siirry kanavalle.

Kanavan toiminnan katsominen livechatfiidissä

Huom. Tällä hetkellä käytettävissä vain tietokoneella.
Sinä ja moderaattorit näette julkisen käyttäjähistorian livechatfiidistä valitsemalla valikosta Toiminta kanavalla. Näkyvät tiedot:
  • Käyttäjän julkinen profiilikuva
  • Käyttäjän julkinen tunnus
  • YouTubeen liittymisen päivämäärä
  • Käyttäjän tilaajamäärä
  • Julkiset livechat-viestit (enintään 50 viestiä striimiä kohden)

Lisäksi tiedoista voi nähdä käyttäjään kohdistuneiden moderointitoimien kokonaismäärän viime vuodelta:

• Poistetut viestit
  • Paussit
  • Piilotukset

Katsojan piilottaminen ja näyttäminen livechatissa

Käyttäjiä voidaan piilottaa, jos he lähettävät toistuvasti sopimattomia viestejä ohjeista tai varoituksista piittaamatta. Kun piilotat käyttäjän kanavalta, hänen chatviestinsä ja kommenttinsa lakkaavat näkymästä muille. YouTube ei kerro piilottamisesta käyttäjälle.
Livechatfiidissä
  1. Etsi livechatsyötteestä piilotettavan käyttäjän lähettämä viesti.
  2. Klikkaa viestin vierestä Lisää " ja sitten Piilota käyttäjä.
YouTube Studiossa
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Mene Automaattiset suodattimet ‑välilehden ja sitten Piilotetut käyttäjät ‑kohtaan ja kirjoita piilotettavan katsojan nimi.
  4. Voit poistaa katsojan piilotuksen klikkaamalla hänen nimensä vierestä X. Sen jälkeen hän voi taas jättää kommentteja ja livechat-viestejä kanavallesi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Huom. Tämä myös piilottaa käyttäjän kommenteista. Piilottamasi käyttäjät näkyvät yhteisön asetuksissa Piilotetuissa käyttäjissä.

Livechatin jälkeen

Livechatin uudelleentoisto

Livechatin uudelleentoisto on käytettävissä kaikissa arkistoiduissa striimeissä striimauksen päätyttyä. Se toistaa chatin arkistoidun striimin yhteydessä juuri sellaisena kuin se näkyi livestriimauksen aikana. Livechatin uudelleentoisto on oletuksena päällä kaikissa livestriimeissä.
Livechatin uudelleentoiston ottaminen pois päältä
  1. Mene osoitteeseen youtube.com/my_videos.
  2. Klikkaa Live-välilehteä.
  3. Valitse video.
  4. Klikkaa Yksilöinti-välilehteä.
  5. Poista valinta kohdasta "Livechatin uudelleentoisto".

Livechat-historian katsominen ja poistaminen

Näin näet livechatit, joihin olet osallistunut YouTube-livestriimien yhteydessä.
  1. Siirry kohtaan Historia.
  2. Klikkaa sivun oikeasta laidasta Livechat.
  3. Vieritä alaspäin ja etsi haluamasi livechat-viesti. Jos haluat poistaa viestin, vie hiiri sen päälle ja klikkaa X.
Näet myös maksulliset chat-viestit, kuten Super Chat ‑viestit. Livestriimin päättymisen jälkeen poistettavista Super Chat ‑viesteistä ei myönnetä hyvitystä.
Huom. YouTube voi käyttäjien ilmoitusten perusteella ottaa livechatin pois päältä videostasi, jos striimisi tai livechatin sisältö on yhteisösääntöjen vastaista.

Kommenttien katsominen striimin päätyttyä

Livechat ei ole käytettävissä livestriimin päätyttyä, mutta kommentit näkyvät videosoittimen alla.