Livechatin valvonta

Livechatin valvonta tukee yhteisösi hyvinvointia ja tekee chatista turvallisemman paikan. YouTube tarjoaa käyttöösi keinoja, joilla voit ehkäistä häirintää ja saada kaikki tuntemaan olonsa tervetulleiksi.

How to Moderate Live Chat on YouTube

Ennen livechatia

Valmistaudu livechatiin ottamalla käyttöön nämä valvontatyökalut. Osaa niistä voi käyttää sekä livestriimin aikana että sen jälkeen.

Tilaajille tarkoitettu livechat

Jos olet mukana kokeilussa, voit rajata livechatin vain tilaajille ja valita, kuinka pitkä tilaus keskusteluun osallistumiseen tarvitaan. Tätä asetusta voi muuttaa ennen livestriimiä tai ensiesitystä ja niiden aikana.

Kun otat vain tilaajille tarkoitetun chatin käyttöön, tilaajillesi lähetetään siitä ilmoitus, jossa kerrotaan myös viestien lähettämiseen vaadittava tilauksen kesto.

Hidastettu tila ja pääsy vain tilaajille voivat olla käytössä samanaikaisesti. Jäsenchat ja tilaajachat eivät voi olla käytössä samanaikaisesti.

Chatin rajaaminen vain tilaajille:

1. Mene livetapahtumien hallintaan.
  2. Klikkaa livestriimin kohdalta Muokkaa.
  3. Valitse Livechat.
  4. Valitse kohdasta "Kuka voi lähettää viestin" vaihtoehto Tilaajat.
  5. Valinnainen: Valitse, kuinka pitkä jäsenyys livechat-viestien postaamiseen vaaditaan.
  6. Klikkaa Tallenna.

Huom. Jos katsoja osallistuu vain tilaajille avoimeen livechatiin, hänen kanavatilauksensa paljastuu muille katsojille.

Valvojien nimeäminen

Voit nimetä kaikkiin livechateihin yhden tai useamman valvojan. Käyttäjä pysyy valvojana siihen asti, kunnes poistat tehtävän häneltä, myös uusissa livestriimeissä.
Kannattaa ehdottomasti nimetä suosituille tapahtumille vähintään yksi valvoja, joka keskittyy vain livechatin valvomiseen. Valvoja voi osallistua keskusteluun ja poistaa sopimattomia viestejä. Hän voi myös tehdä käyttäjistä ilmoituksia, piilottaa heidät tai asettaa heidät jäähylle.
YouTube Studiossa
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Mene Automaattiset suodattimet ‑välilehdelle ja klikkaa Valvojat-kenttää.
  4. Kirjoita valvojaksi lisättävän käyttäjän nimi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Livechatsyötteessä

Avaa chatissa käyttäjänimen vierestä valikko ja valitse Lisää valvoja.

Tiettyjä sanoja sisältävien viestien estäminen

Voit estää tiettyjä sanoja sisältävien tai niitä tarkkaan vastaavien viestien näkymisen livechatissa määrittämällä estettyjä sanoja YouTube Studiossa.
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Mene Automaattiset suodattimet ‑välilehden ja sitten Estetyt sanat ‑kohtaan ja lisää estettävät sanat. Näitä sanoja sisältävät livechat-viestit estetään.
  4. Klikkaa Tallenna.

Mahdollisesti sopimattomien livechat-viestien tarkistaminen

Voit valita, ettei YouTube julkaise mahdollisesti sopimattomia livechat-viestejä ennen tarkistamista. Jos otat tämän toiminnon käyttöön, järjestelmä erittelee chatsyötteestä mahdollisesti sopimattomaksi tunnistamansa livechat-viestit tarkistusta varten. Sinun tehtäväksesi jää hyväksyä tai piilottaa tällaiset chat-viestit. Mikään järjestelmä ei ole täydellinen, mutta tämä voi helpottaa livechat-viestien valvomista livestriimissä.
Tarkista ennen julkaisua ‑toiminnon laittaminen päälle tai pois
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö ja sitten Oletukset.
  3. Valitse Livechatin viestit ‑kohdan alta Siirrä mahdollisesti sopimattomat viestit tarkastettavaksi tai poista valinta.
Kun olet laittanut toiminnon päälle, voit valita, haluatko näyttää vai piilottaa tarkistettavat viestit.
  • Jos valitset NÄYTÄ, chat-viestit näytetään keskustelustriimissä siinä kohtaa, jossa ne esiintyivät alkuperäisessä lähetyksessä.
  • Jos valitset PIILOTA, chat-viestejä ei näytetä katsojille.
  • Jos et tee mitään, chat-viestejä ei näytetä katsojille.

Hidastettu tila

Hidastetussa tilassa voit rajoittaa sitä, miten usein käyttäjät voivat lisätä kommentteja asettamalla aikarajan kommenttien välille. Tämä rajoitus ei koske kanavien omistajia, valvojia tai YouTube-kanavan jäseniä.
Käyttöönotto kohdassa Livetapahtumien hallinta ja sitten Striimaus
  1. Luo livestriimi. Lisää striimille nimi ja kuvaus ja valitse Luo striimi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Livechat.
  4. Laita Hidastettu tila päälle.
Käyttöönotto Striimaa nyt ‑toiminnossa
  1. Siirry livetapahtuman hallintapaneeliin.
  2. Klikkaa chat-moduulista Asetukset .
  3. Ota hidastettu tila käyttöön klikkaamalla ja valitse, kuinka monen sekunnin välein käyttäjät voivat lähettää viestejä. Lyhyin mahdollinen väli on sekunti ja pisin 300 sekuntia.

Jäsenille tarkoitettu livechat

Voit pitää livechateja, jotka on tarkoitettu vain jäsenillesi. Laita vain jäsenille tarkoitettu livechat päälle tietokoneella näin:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO ja sitten Aloita livelähetys.
  3. Valitse vasemmalta Striimaa.
  4. Luo striimi:
    1. Voit kopioida aiemman striimin asetukset valitsemalla striimin ja klikkaamalla Kopioi asetukset.
    2. Voit luoda uuden striimin lisäämällä striimin nimen ja klikkaamalla Luo striimi.
  5. Klikkaa oikeasta yläreunasta Muokkaa.
  6. Valitse Livechat-kohdasta Laita jäsenchat päälle.
  7. Klikkaa Tallenna.

Livechatin laittaminen päälle ja pois päältä

Voit laittaa livechatin päälle tai pois päältä milloin tahansa, myös tapahtuman aikana.

Livetapahtumien hallinta

Striimaus ja verkkokamera: Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muokkaa ja sitten Livechat ja sitten Ota livechat käyttöön.

Livechatin aikana

Viestien ja katsojien valvominen livechatsyötteessä

Pysäytä chatsyöte painamalla tietokoneen näppäimistön ALT-/Option-painiketta ja kohdista hiiren osoitin viestin päälle. Näet seuraavat vaihtoehdot:
  • Poista viesti.
  • Aseta käyttäjä jäähylle.
  • Piilota käyttäjän viestit chatsyötteestä tai kanavasi kommenttiosiosta.

Katsojan piilottaminen ja näyttäminen livechatissa

Katsojan voi piilottaa livechatista, jolloin hänen viestinsä eivät näy livechatsyötteessä.
Livechatsyötteessä
  1. Etsi livechatsyötteestä piilotettavan käyttäjän lähettämä viesti.
  2. Klikkaa viestin vierestä Lisää ja sitten Piilota käyttäjä.
YouTube Studiossa
  1. Avaa YouTube Studio.
  2. Valitse vasemmalta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Mene Automaattiset suodattimet ‑välilehden ja sitten Piilotetut käyttäjät ‑kohtaan ja kirjoita piilotettavan katsojan nimi.
  4. Voit poistaa katsojan piilotuksen klikkaamalla hänen nimensä vierestä X. Sen jälkeen hän voi taas jättää kommentteja ja livechat-viestejä kanavallesi.
  5. Klikkaa Tallenna.
Huom. Tämä myös piilottaa käyttäjän kommenteista. Piilottamasi käyttäjät näkyvät yhteisön asetuksissa Piilotetuissa käyttäjissä.

Livechatin jälkeen

Livechatin uudelleentoisto

Livechatin uudelleentoisto on käytettävissä kaikissa arkistoiduissa striimeissä striimauksen päätyttyä. Se toistaa chatin uudelleen arkistoidun striimin yhteydessä juuri sellaisena kuin se näkyi livestriimauksen aikana. Livechatin uudelleentoisto on oletuksena päällä kaikissa livestriimeissä.
Livechatin uudelleentoiston poistaminen käytöstä
  1. Mene osoitteeseen youtube.com/my_videos.
  2. Klikkaa Live-välilehteä.
  3. Valitse video.
  4. Valitse Lisää vaihtoehtoja ‑välilehti.
  5. Poista valinta kohdasta Salli livechatin uudelleentoisto.

Livechatin historian katsominen ja poistaminen

Näin näet livechatit, joihin olet osallistunut YouTube-livestriimien yhteydessä.
  1. Siirry kohtaan Historia.
  2. Klikkaa sivun oikeasta laidasta Livechat.
  3. Vieritä alaspäin ja etsi haluamasi livechat-viesti. Jos haluat poistaa viestin, vie hiiri sen päälle ja klikkaa X.
Näet myös sponsoroidut chatit ja Super Chatit, joihin olet osallistunut.
Huom. Livestriimin päättymisen jälkeen poistettavista Super Chat ‑viesteistä ei myönnetä hyvitystä.
Huom. YouTube voi käyttäjien ilmoitusten perusteella poistaa livechatin käytöstä videostasi, jos striimisi tai livechatin sisältö havaitaan yhteisön sääntöjen vastaiseksi.

Kommenttien katsominen striimin päätyttyä

Livechat ei ole käytettävissä livestriimin päätyttyä, mutta kommentit näkyvät videosoittimen alla.