Moderar el xat en directe

Si moderes el xat en directe, la teva comunitat gaudirà d'un ambient més agradable i acollidor. YouTube t'ofereix eines per evitar l'assetjament i protegir tots els usuaris.

How to Moderate Live Chat on YouTube

Abans de la sessió de xat en directe

Configura aquestes eines de moderació per preparar-te per a la sessió de xat en directe. Algunes d’aquestes eines es poden fer servir tant durant com després de la reproducció en directe.

Assignar moderadors

Pots assignar moderadors a totes les sessions de xat en directe. Un cop hagis assignat un moderador, ho serà fins que n'anul·lis l'assignació, encara que comencis una altra sessió de reproducció en directe.
Et recomanem que tinguis almenys un moderador dedicat exclusivament als xats en directe dels esdeveniments amb més volum de trànsit. Els moderadors poden interaccionar amb el públic i suprimir els comentaris quan calgui. També poden marcar, amagar o silenciar temporalment els usuaris.
A YouTube Studio
  1. Obre YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, fes clic a Configuració  i, a continuació, Comunitat.
  3. A la pestanya Filtres automatitzats, fes clic al quadre "Moderadors".
  4. Escriu el nom de l'usuari que vols convertir en moderador.
  5. Fes clic a Desa.
Al feed del xat en directe

Selecciona el menú  que hi ha al costat del nom d'usuari al xat i selecciona Afegeix un moderador.

Bloquejar missatges que continguin paraules determinades

Per bloquejar els missatges del xat en directe que continguin paraules determinades, crea una llista de paraules bloquejades a YouTube Studio.
  1. Obre YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, fes clic a Configuració  i, a continuació, Comunitat.
  3. A la pestanya Filtres automatitzats i, a continuació, "Paraules bloquejades", introdueix una llista de paraules bloquejades. Els missatges que continguin qualsevol d'aquestes paraules es bloquejaran al xat en directe.
  4. Fes clic a Desa.

Posar en espera els missatges potencialment inadequats per revisar-los

Pots configurar YouTube perquè posi en espera els missatges del xat en directe que siguin potencialment inadequats. Si actives aquesta opció, el nostre sistema identificarà aquest tipus de missatges del xat i els posarà en espera perquè es revisin al feed del xat. La decisió final sobre si mostrar-los o no és teva. Cap sistema no és perfecte, però aquesta funció et pot facilitar la moderació dels missatges de xat en les teves reproduccions en directe.
Activar o desactivar l'opció "Posa en espera per revisar"
  1. Ves a YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, toca Configuració  i, a continuació, Comunitat i, a continuació, Configuració predeterminada.
  3. A la secció "Missatges del teu xat en directe", marca o desmarca l'opció Posa en espera els missatges potencialment inadequats per revisar-los.
Quan hagis activat l'opció "Posa en espera per revisar", podràs amagar o mostrar els missatges que YouTube hagi posat en espera.
  • Si selecciones MOSTRA, els missatges es mostraran al flux del xat a l'hora original en què els usuaris els han publicat.
  • Si selecciones AMAGA, els espectadors no podran veure els missatges.
  • Si no selecciones cap d'aquestes dues opcions, els missatges de xat es mantindran amagats i els espectadors no podran veure'ls.

Mode lent

El mode lent et permet configurar un límit de temps entre comentaris per tal de restringir amb quina freqüència pot fer comentaris un usuari. Aquest límit no afecta el propietari del canal, els moderadors ni els abonats al canal de YouTube.
Activa'l a la Sala de control en directei, a continuació, Reproducció en directe
  1. Crea una reproducció en directe. Un cop hagis introduït el títol i la descripció, fes clic a Crea una reproducció en directe.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Fes clic a Xat en directe.
  4. Commuta el mode lent a activat.
Activa'l a Reprodueix ara
  1. Ves al teu tauler en directe.
  2. Al mòdul de xat, fes clic a Configuració .
  3. Selecciona Activa el mode lent i introdueix els segons que cada usuari haurà d'esperar entre una publicació i la següent. El mínim és 1 segon i el màxim són 300 segons.

Xat en directe exclusiu per a abonats

Pots crear xats en directe que siguin exclusius per als teus abonats. Per activar el xat en directe exclusiu per a abonats a l'ordinador, segueix aquests passos:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA  i, a continuació, Emet en directe.
  3. A l'esquerra, fes clic a Reproducció en directe.
  4. Crea una reproducció. Tens dues opcions:
    1. Per copiar una reproducció anterior, selecciona-la i fes clic a Reutilitza la configuració.
    2. Per crear una reproducció, introdueix la informació corresponent i fes clic a Crea una reproducció en directe.
  5. A la part superior dreta, fes clic a Edita.
  6. A "Xat en directe", selecciona Activa el xat exclusiu per a abonats.
  7. Fes clic a Desa.

Activar o desactivar el xat en directe

Pots activar o desactivar el xat en directe en qualsevol moment, fins i tot quan l'esdeveniment ja hagi començat.

Sala de control en directe

Reproducció en directe i càmera web: a la part superior dreta, fes clic a Edita i, a continuació, Xat en directe i, a continuació, Activa el xat en directe.

Durant la sessió de xat en directe

Moderar els missatges i els espectadors al feed del xat en directe

En un ordinador, mantén premuda la tecla Alt o Opció del teclat per posar en pausa el feed del xat i poder col·locar el cursor a sobre dels missatges. Veuràs opcions per fer el següent:
  • Suprimir el missatge.
  • Silenciar temporalment l'usuari.
  • Amagar l'usuari del feed de missatges del xat o de la secció de comentaris del teu canal.

Amagar o deixar d'amagar un espectador al xat en directe

Pots amagar un espectador al xat en directe. Els missatges del xat en directe d'un espectador amagat no es veuran al feed del xat en directe.
Al feed del xat en directe
  1. Al feed del xat en directe, cerca un missatge de l'espectador que vols amagar.
  2. Al costat del missatge, fes clic a Més  i, a continuació, Amaga l'usuari.
A YouTube Studio
  1. Obre YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, fes clic a Configuració  i, a continuació, Comunitat.
  3. A la pestanya Filtres automatitzats i, a continuació, "Usuaris amagats", escriu el nom de l'espectador que vols amagar.
  4. Per deixar d'amagar un espectador, fes clic a la X que hi ha al costat del seu nom. Ara podrà deixar comentaris i missatges al xat en directe del teu canal.
  5. Fes clic a Desa.
Nota: aquesta acció també amaga l'usuari als comentaris. Els usuaris que has amagat es mostraran a la secció Usuaris amagats de la configuració de la comunitat.

Després de la sessió de xat en directe

Reproducció del xat en directe

Quan finalitza una reproducció en directe, la reproducció del xat en directe està disponible en tots els arxius de reproducció. Amb aquesta funció, els espectadors poden veure els missatges del xat juntament amb la reproducció, tal com es mostraven durant l'emissió en directe. La reproducció del xat en directe està activada de manera predeterminada a totes les teves reproduccions en directe.
Per desactivar la reproducció del xat en directe
  1. Ves a youtube.com/my_videos.
  2. Fes clic a la pestanya Directes.
  3. Selecciona un vídeo.
  4. Fes clic a la pestanya Més opcions.
  5. Desselecciona la casella que hi ha al costat de l'opció "Permet que es torni a reproduir el xat en directe".

Consultar o suprimir l'historial del xat en directe

Pots consultar els xats en directe de les reproduccions en directe a YouTube en què has participat.
  1. Ves a Historial.
  2. A la part dreta de la pàgina, fes clic a Xat en directe.
  3. Desplaça't cap avall i cerca el missatge del xat en directe. Per suprimir-lo, passa-hi el cursor per sobre i fes clic a la X.
Si has patrocinat xats o Super Chats, també els podràs veure.
Nota: si suprimeixes un missatge de Super Chat després de la reproducció en directe, no se't reembossarà l'import.
Nota: en funció dels informes dels usuaris, és possible que YouTube desactivi el xat en directe al teu vídeo si el seu contingut o el de la reproducció en directe infringeix les nostres directrius de la comunitat.

Veure els comentaris després que hagi finalitzat la reproducció

El xat en directe no està disponible quan la reproducció en directe ja ha finalitzat, però els comentaris es mostraran a sota del reproductor de vídeo.

Altres opcions de xat en directe

Inserir un xat en directe

Durant una reproducció en directe, pots inserir un xat en directe al teu lloc web mitjançant un iframe.

Nota: no es poden inserir xats en directe en llocs web per a mòbils.
  1. Obtén l'identificador de vídeo per a la reproducció en directe. El pots trobar a l'URL de la pàgina de visualització (youtube.com/watch?v=12345). En aquest cas, l'identificador de vídeo és "12345".
    • Si has seleccionat l'opció "Reprodueix ara", fes clic amb el botó dret al reproductor i selecciona Copia l'URL del vídeo per obtenir-lo.
  2. Obtén l'URL del domini del lloc web en què vols inserir el xat. Per exemple, si vols inserir un xat a www.example.com/youtube_chat, el domini d'inserció és www.example.com.
  3. Combina l'URL inserit de la manera següent: https://www.youtube.com/live_chat?v=12345&embed_domain=www.example.com.
    • Aquest és l'URL del teu iframe. Tingues en compte que el paràmetre "embed_domain" ha de coincidir amb l'URL de la pàgina en què vols inserir el xat. Si són diferents, el xat inserit no es carregarà.