Moderar el xat en directe

Si moderes el xat en directe, podràs interaccionar amb el teu públic i seleccionar la teva experiència de transmissió en directe de la manera que més et convingui. YouTube et proporciona les eines que necessites per protegir-te a tu i els teus espectadors.

Nota: tots els participants d'un xat en directe poden informar sobre un altre usuari o bloquejar-lo.

How to Moderate Live Chat on YouTube

Abans de la sessió de xat en directe

Configura aquestes eines de moderació per preparar-te per a la sessió de xat en directe. Algunes d'aquestes eines es poden fer servir tant durant la transmissió en directe com després.

Xat en directe exclusiu per a subscriptors

Pots crear un xat en directe disponible només per als teus subscriptors i especificar quant de temps ha de fer que els espectadors estan subscrits. Aquesta opció de configuració es pot canviar abans de la transmissió en directe o l'estrena i també mentre té lloc.

Per activar el xat en directe exclusiu per a subscriptors a les estrenes:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A Contingut, selecciona l'estrena que vulguis actualitzar.
  3. A Detalls, ves a Mostra'n més i després Xat en directe.
  4. Al mode de participants, selecciona Subscriptors.

Quan activis el xat exclusiu per a subscriptors, s'avisarà al teu públic que està activat i quant de temps han d'haver estat subscrits per poder enviar missatges.

El mode lent i el xat exclusiu per a subscriptors poden estar activats alhora. El xat exclusiu per a abonats i el xat exclusiu per a subscriptors no es poden activar alhora.

Per activar el xat exclusiu per a subscriptors:

1. Ves a la Sala de control en directe.
  2. A la transmissió en directe, fes clic a Edita.
  3. Fes clic a Xat en directe.
  4. A "Qui pot enviar missatges", selecciona Subscriptors.
  5. Opcional: tria quant de temps ha de fer que els espectadors estan subscrits perquè puguin enviar missatges al xat en directe.
  6. Fes clic a Desa.
Nota: si un espectador participa en un xat en directe exclusiu per a subscriptors, els altres espectadors veuran públicament que està subscrit al canal.

Xat en directe exclusiu per a abonats

Pots crear xats en directe que siguin exclusius per als teus abonats. Per activar el xat en directe exclusiu per a abonats a l'ordinador:
  1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA i després Emet en directe.
  3. A l'esquerra, fes clic a Transmissió en directe.
  4. Crea una transmissió:
    1. Per copiar una transmissió anterior, selecciona-la i fes clic a Reutilitza la configuració.
    2. Per crear una transmissió, introdueix la informació corresponent i fes clic a Crea una transmissió en directe.
  5. A la part superior dreta, fes clic a Edita.
  6. A "Xat en directe", selecciona Activa el xat exclusiu per a abonats.
  7. Fes clic a Desa.

Per activar el xat exclusiu per a abonats a les estrenes:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A Contingut, selecciona l'estrena que vulguis actualitzar.
  3. A Detalls, ves a Mostra'n més i després Xat en directe.
  4. Al mode de participants, selecciona Subscriptors.

Mode de comentaris en directe

Pots configurar el xat en directe perquè només puguin participar-hi els usuaris aprovats com a participants durant una sessió de transmissió en directe. Només els usuaris que seleccionis podran enviar missatges al xat en directe. És possible que altres espectadors vegin aquests missatges juntament amb la transmissió en directe o l'estrena.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A la part superior dreta, fes clic a CREA i després Emet en directe.
  3. A Personalització, marca la casella Xat en directe per activar el xat en directe.
  4. Selecciona Comentaris en directe per activar-los. (Pots actualitzar la llista Usuaris aprovats a la configuració de la comunitat).
  5. Opcional: afegeix els URL dels canals a la llista d'usuaris aprovats. Nota: si no hi ha cap canal a la llista Usuaris aprovats, el teu canal serà l'únic usuari aprovat que podrà utilitzar el xat en directe.
  6. Fes clic a Següent per desar.

Per activar el mode de comentaris en directe a les estrenes:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. A Contingut, selecciona l'estrena que vulguis actualitzar.
  3. A Detalls, ves a Mostra'n més i després Xat en directe.
  4. Al mode de participants, selecciona Subscriptors.

Assignar moderadors

Un moderador és algú en qui confies per ajudar-te a crear una experiència de canal positiva i segura per a la teva comunitat. És qui ajuda a revisar i gestionar els comentaris que els usuaris deixen en un vídeo o els missatges que els participants envien durant el xat en directe d'una transmissió. Hi ha dos tipus de moderadors: un moderador estàndard i un moderador de gestió. Un moderador de gestió té més permisos que un moderador estàndard. Obtén més informació aquí.

Aplicació YouTube

1. Obre l'aplicació YouTube .
  2. Per iniciar la transmissió en directe, prem el botó de més i, a continuació, prem En directe per iniciar el xat en directe.
  3. Al costat d'un missatge de xat, fes clic al menú '' i selecciona Afegeix com a moderador de gestió o Afegeix com a moderador estàndard.

Aplicació YouTube Studio

1. Obre YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, fes clic a Configuració i després Comunitat.
  3. A la pestanya Filtres automatitzats, introdueix l'URL del canal al quadre "Moderadors de gestió" o "Moderadors estàndard".
  4. Fes clic a Desa.

Bloquejar missatges que continguin paraules determinades

Per bloquejar els missatges del xat en directe que continguin paraules determinades o paraules que s'hi acostin molt, crea una llista de paraules bloquejades a YouTube Studio.
  1. Obre YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, fes clic a Configuració i després Comunitat.
  3. A la pestanya Filtres automatitzats i després "Paraules bloquejades", introdueix una llista de paraules bloquejades. Els missatges que continguin qualsevol d'aquestes paraules es bloquejaran al xat en directe.
  4. Fes clic a Desa.

Posar en espera els missatges potencialment inadequats per revisar-los

Pots configurar YouTube perquè posi en espera els missatges del xat en directe que siguin potencialment inadequats. Si actives aquesta opció, el nostre sistema identificarà aquest tipus de missatges del xat i els posarà en espera perquè es revisin al feed del xat. La decisió final sobre si mostrar-los o no és teva. Cap sistema no és perfecte, però aquesta funció et pot facilitar la moderació dels missatges de xat en les teves transmissions en directe.
Activar o desactivar l'opció "Posa en espera per revisar"
  1. Ves a YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, toca Configuració i després Comunitat i després Configuració predeterminada.
  3. A la secció "Missatges del teu xat en directe", marca o desmarca l'opció Posa en espera els missatges potencialment inadequats per revisar-los.
Quan hagis activat l'opció "Posa en espera per revisar", podràs amagar o mostrar els missatges que YouTube hagi posat en espera.
  • Si selecciones MOSTRA, els missatges es mostraran al flux del xat a l'hora original en què els usuaris els han publicat.
  • Si selecciones AMAGA, els espectadors no podran veure els missatges.
  • Si no selecciones cap d'aquestes dues opcions, els missatges de xat es mantindran amagats i els espectadors no podran veure'ls.

Mode lent

El mode lent et permet configurar un límit de temps entre comentaris per tal de restringir amb quina freqüència pot fer comentaris un usuari. Aquest límit no afecta el propietari del canal, els moderadors ni els abonats al canal de YouTube.
Activa'l a Sala de control en directe i després Transmissió en directe
  1. Crea una transmissió en directe.
  2. Fes clic a Edita.
  3. Fes clic a Personalització.
  4. A "Espera entre missatges", marca Mode lent. Escriu quant de temps vols que hagin d'esperar els participants després d'un missatge per enviar-ne un altre.

Activar o desactivar el xat en directe

Pots activar o desactivar el xat en directe en qualsevol moment, fins i tot quan l'esdeveniment ja hagi començat. No pots desactivar el xat en directe a les estrenes.

A la part superior dreta, fes clic a Edita i després Xat en directe i després Activa el xat en directe.

Durant la sessió de xat en directe

Gestionar l'activitat de moderació al feed del xat en directe

Pots activar o desactivar l'activitat de moderació als feeds del xat en directe. La moderació del xat en directe està desactivada de manera predeterminada.

Al feed del xat en directe

1. Al feed del xat en directe, fes clic a Més ''.
  2. A continuació, fes clic a Més i després Commuta l'activitat de moderació.

Consell: si esborres la memòria cau del navegador o tens altres canals, consulta la configuració de l'activitat de moderació per comprovar si està activada o desactivada.

Moderar els missatges i els espectadors al feed del xat en directe

A l'ordinador, mantén premuda la tecla Alt o Opció del teclat per posar en pausa el feed del xat i poder col·locar el cursor a sobre dels missatges. Veuràs opcions per:
  • Suprimir el missatge.
  • Posar l'usuari en espera.
  • Amagar l'usuari del feed de missatges del xat o de la secció de comentaris del teu canal.

Consell: els moderadors poden obtenir informació sobre un participant del xat en directe anant directament al seu canal.

• A l'ordinador: passa el cursor per sobre d'un missatge, fes clic a Més '' i selecciona Ves al canal.
  • Al mòbil: toca un missatge i selecciona Ves al canal.

Accedir a l'activitat del canal des del feed del xat en directe

Nota: actualment, només està disponible en ordinadors.
Els teus moderadors i tu podeu accedir a l'historial públic d'un usuari des del feed del xat en directe fent clic a l'opció Activitat del canal del menú. S'hi mostrarà:
  • Foto de perfil pública de l'usuari
  • Identificador públic de l'usuari
  • Data d'unió a YouTube
  • Nombre de subscriptors de l'usuari
  • Missatges de xat en directe públics (50 missatges per transmissió com a màxim)

També contindrà els recomptes totals de les accions de moderació que s'han aplicat a l'usuari durant el darrer any:

• Missatges suprimits
  • Temps d'espera
  • Amagaments

Amagar o mostrar un espectador al xat en directe

L'acció d'amagar participants serveix per a aquells que ignoren les directrius i els advertiments i que envien reiteradament missatges inadequats. Si amagues algú del canal, els seus missatges i comentaris del xat deixaran de ser visibles per a la resta d'espectadors. YouTube no permet que l'usuari sàpiga que l'has amagat.
Al feed del xat en directe
  1. Al feed del xat en directe, cerca un missatge de l'espectador que vols amagar.
  2. Al costat del missatge, fes clic a Més '' i després Amaga l'usuari.
A YouTube Studio
  1. Obre YouTube Studio.
  2. A l'esquerra, fes clic a Configuració i després Comunitat.
  3. A la pestanya Filtres automatitzats i després "Usuaris amagats", escriu el nom de l'espectador que vols amagar.
  4. Per deixar d'amagar un espectador, fes clic a la X que hi ha al costat del seu nom. Ara podrà deixar comentaris i missatges al xat en directe del teu canal.
  5. Fes clic a Desa.
Nota: aquesta acció també amaga l'usuari als comentaris. Els usuaris que has amagat es mostraran a la secció Usuaris amagats de la configuració de la comunitat.

Després de la sessió de xat en directe

Reproducció del xat en directe

Quan finalitza una transmissió en directe, la reproducció del xat en directe està disponible en tots els arxius de la transmissió. Amb aquesta funció, els espectadors podran veure els missatges del xat juntament amb la reproducció en línia, tal com es mostraven durant la transmissió en directe. La reproducció del xat en directe està activada de manera predeterminada en totes les teves transmissions en directe.
Per desactivar la reproducció del xat en directe
  1. Ves a youtube.com/my_videos.
  2. Fes clic a la pestanya En directe.
  3. Selecciona un vídeo.
  4. Fes clic a la pestanya Personalització.
  5. Desselecciona la casella que hi ha al costat de l'opció "Reproducció del xat en directe".

Consultar o suprimir l'historial de xats en directe

Pots consultar els xats en directe en què has participat durant les transmissions en directe a YouTube.
  1. Ves a Historial.
  2. A la part dreta de la pàgina, fes clic a Xat en directe.
  3. Desplaça't cap avall i cerca el missatge del xat en directe. Per suprimir-lo, passa-hi el cursor per sobre i fes clic a la X.
Si has patrocinat xats o Super Chats, també els podràs veure. Si suprimeixes un missatge de Super Chat després de la transmissió en directe, no se't reembossarà l'import.
Nota: en funció dels informes dels usuaris, és possible que YouTube desactivi el xat en directe al teu vídeo si el contingut del xat o de la transmissió en directe infringeix les nostres directrius de la comunitat.

Veure els comentaris després que hagi finalitzat la transmissió

El xat en directe no està disponible quan la transmissió en directe ja ha finalitzat, però els comentaris es mostraran a sota del reproductor de vídeo.