Tietoja mainostajan vahvistuksesta

Sinulla tulee olla tarvittavat työkalut ja tiedot, jotta voit tehdä Google-mainoksiin liittyviä perusteltuja päätöksiä.

Tee ilmoitus tästä mainoksesta ‑työkalun lisäksi käytäntömme ja vahvistusohjelmamme lisäävät mainonnan läpinäkyvyyttä toimittamalla tietoja mainostajista ja Google-mainosten toiminnasta.

Mainostajat näyttävät mainoksia Googlessa eri puolilla maailmaa. Jotkin mainostajakäytäntömme (kuten tietyntyyppisten tuotteiden tai palveluiden mainoksia koskevat mainostajakäytännöt) perustuvat mainostajan sijaintiin tai siihen, missä mainostajan mainokset näkyvät.

Jos mainostaja ei noudata vaadittuja käytäntöjä, Google voi lopettaa mainostajan mainosten näytön tai jäädyttää mainostajan tilin.

Lue lisää siitä, kuka on näkemiesi mainosten takana

Mainosta koskevat tiedotteet, joissa on mainostajan nimi ja sijainti, otetaan seuraavien vuosien kuluessa käyttöön ympäri maailmaa. Mainostajan henkilöllisyyden vahvistus edellyttää, että mainostaja toimittaa oikeudellisen asiakirjan, jossa on hänen nimensä ja sijaintinsa. Kun mainostaja on vahvistanut henkilöllisyytensä, mainostajan nimi ja sijainti näkyvät hänen Google-mainoksissaan. Näet nämä mainosta koskevat tiedotteet Googlen palveluissa, kuten Haussa ja YouTubessa, sekä muilla sivustoilla, joilla näytetään verkostomme mainoksia.

Vaalimainosten maksajan selvittäminen

Voit katsoa lisätietoja sellaisten mainosten mainostajasta, joita koskevat Googlen vaalimainoksiin liittyvät käytännöt, klikkaamalla mainosten kulmasta Miksi tämä mainos? ‑kuvaketta.

Mainoksen maksajan kertovat ilmoitukset sisältävät lisätietoja mainoksen maksaneesta mainostajasta. Voit myös lukea lisää näistä mainostajista poliittisen mainonnan avoimuusraportista.

Katso lisätietoja vaalimainoksiin liittyvistä käytännöistä poliittista sisältöä koskevasta käytännöstä.

Käyttäjien suojaaminen harhaanjohtavilta mainoksilta

Sinun tulee voida luottaa siihen, että mainokset eivät ole vilpillisiä tai harhaanjohtavia. Käytäntöjemme ja teknologiamme avulla voimme joka vuosi estää miljardien huonojen mainosten näkymisen internetissä ja poistaa niitä.

Petosten ja väärinkäytösten estämiseksi olemme ottaneet käyttöön käytäntöjä ja ohjelmia tietyntyyppisille tuotteille ja palveluille. Jotta tällaisten tuotteiden tai palveluiden mainoksia voidaan näyttää, mainostajan on osoitettava, että hänellä on lupa asianmukaiselta organisaatiolta tai että hän on asianmukaisen organisaation rekisterissä.

Käytössämme on esimerkiksi lupaohjelmia mainostajille, jotka haluavat näyttää terveydenhoitoon ja lääkkeisiin, rahapeleihin, rahoituspalveluihin tai muihin aiheisiin liittyviä mainoksia. Aiheen mukaan saatamme tehdä yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa sen varmistamiseksi, että mainostaja täyttää toimialansa voimassa olevien standardien vaatimukset ja että hänellä on asianmukainen lupa tai valtuutus. Myös sen maan lait ja käytännöt, jossa mainostaja on tai jossa mainostajan mainokset näkyvät, vaikuttavat siihen, mitä mainoksia mainostaja voi näyttää.

Lue lisää vahvistusohjelmistamme mainostuskäytäntöjen ohjekeskuksesta.