Hantera ditt avstängda Premium-medlemskap

Om du har varit utanför landet där du köpte ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap i mer än sex månader kan YouTube stänga av ditt medlemskap.

En månad före sexmånadersperiodens slut får du information om att ditt betalmedlemskap stängs av om du inte loggar in från det landet igen. Om du varit borta i sex månader stänger YouTube automatiskt av ditt betalmedlemskap och dina medlemsförmåner upphör att gälla.

Om du är prenumerationsansvarig i familjen upphör medlemsförmånerna i familjeprenumerationen även för övriga medlemmar när kontot stängs av. Om du är medlem i en familjeprenumeration som du inte är ansvarig för påverkas inte de övriga medlemmarna när ditt medlemskap stängs av.

Det finns flera alternativ för att hantera ett avstängt konto:

• Återvänd till ditt hemland och återuppta medlemskapet.
  • Avsluta medlemskapet.
  • Gör ingenting. Om ditt konto stängs av utan att du gör något under sex månader avslutar vi ditt betalmedlemskap åt dig. Men du kan fortfarande faktureras för medlemskapet under dessa sex månader om du inte gör något. Mer information om faktureringen finns nedan.

Fakturering för avstängda konton

Beroende på hur du registrerade dig för ditt betalmedlemskap kanske du fortsätter att faktureras för ditt avstängda medlemskap.

• Om du faktureras av Google avbryts din månadsfakturering automatiskt när ditt konto stängs av.
  • Om du faktureras av Apple för ditt betalmedlemskap fortsätter du att faktureras varje månad. Men du har inte tillgång till medlemsförmånerna förrän du återvänder till platsen där du bor. Du kan antingen återuppta medlemskapet genom att återvända till din hemadress eller kontakta Apple för att avsluta. Då är det Apples egen återbetalningspolicy som gäller.