Laajennetun tilastoraportin käyttäminen

YouTuben Tilastoissa näet yksityiskohtaiset tiedot ja voit verrata ja eksportoida dataa klikkaamalla raporttien alta EDISTYNYT TILA tai KATSO LISÄÄ.

Analytics "Advanced Mode" in YouTube Studio

Laajennetun raportin käyttäminen

laajennettu tilastoraportti ‑valikon merkitty avain

Laajennetun raportin ominaisuudet on esitelty yllä olevan kuvan numeroita vastaavissa kohdissa.

1. Näytä tietyn videon, ryhmän tai soittolistan tilastot.

2. Suodata data esimerkiksi maantieteellisen sijainnin tai tilauksen tilan mukaan.

3. Muuta kaavion mittaria.

4. Valitse toissijainen mittari.

5. Muuta kategoriaa eritelläksesi datan toisella tavalla.

6. Eksportoi raportin tiedot.

7. Vertaile videoita, ryhmiä tai ajanjaksoja.

8. Muuta ajanjaksoa.

9. Näytä enemmän kategorioita.

10. Muuta kaavion tyyppiä.

11. Valitse päivittäiset, viikoittaiset, kuukausittaiset tai vuosittaiset katselukerrat.

12. Katso tarkempia tietoja kaaviosta.

13. Lisää taulukkoon mittari.

14. Valitse tietty video.

Suodatus maantieteellisen sijainnin mukaan

Maantieteellisen sijainnin suodattimella voit nähdä dataa tietyltä alueelta.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Klikkaa raportin alta EDISTYNYT TILA tai KATSO LISÄÄ.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Maa ja valitse alueet, joiden datan haluat nähdä. Huom. Voit valita tiettyjen tietojen erittelyn klikkaamalla aluetta.

Datan katselu iän tai sukupuolen mukaan

Katsojien ikä- ja Katsojien sukupuoli ‑mittareista näet liikenteen ikä- ja sukupuolijakauman.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Klikkaa raportin alta EDISTYNYT TILA tai KATSO LISÄÄ.
  4. Valitsemalla sivun yläreunasta Katsojien ikä näet 13–65-vuotiaiden sekä tätä vanhempien datan. Jos haluat eritellä datan sukupuolivalinnan (mies, nainen, itse määrittämä) mukaan, valitse Katsojien sukupuoli.

Muut YouTuben Tilastojen kategoriavaihtoehdot

Yllä olevien ohjeiden avulla voit nähdä dataa myös seuraavilla perusteilla:
  • Video
  • Liikenteen lähde
  • Maantiede
  • Katsojien ikä
  • Katsojien sukupuoli
  • Uudet ja palaavat katsojat
  • Päivämäärä
  • Näin ansaitset rahaa
  • Tilauksen tila
  • Tilauksen lähde
  • Soittolista
  • Laitetyyppi
  • Katselusivun mainokset
  • Tapahtumatyyppi
  • YouTube-tuote
  • Toiston sijainti
  • Käyttöjärjestelmä
  • Tekstitykset
  • Videotietojen kieli
  • Ääniraita
  • Käännösten käyttö
  • Päätösruudun elementin tyyppi
  • Päätösruudun elementti
  • Kortin tyyppi
  • Kortti
  • Jakopalvelu
  • Shorts-video
  • Postaus
  • Tuote
  • Sisältötyyppi
  • Ensiesitetty
  • Soittimen tyyppi

Huom. Suodatin ei välttämättä ole käytettävissä, jos se ei ole yhteensopiva aktiivisen näkymän kanssa tai jos video ei ole saanut tarpeeksi liikennettä. Lue lisää uusista ja palaavista katsojista.

Muut laajennetun raportin valinnat

Kaavion muokkaaminen

Kaavion mittarin muuttaminen

Kaavion yläpuolella on laatikko, jossa näkyy valittu mittari. Klikkaa laatikkoa, jos haluat valita toisen mittarin.

Moniviivaisen kaavion luominen

Voit merkitä taulukon rivejä valituiksi. Kullakin valitulla kohteella on oma viiva taulukossa. Yhteensä-rivi on valittuna oletuksena.

Taulukon muokkaaminen

Yksittäisen rivin tarkemman datan katsominen

Raportin sinisiä rivejä voi klikata, jolloin näkyviin tulee entistä tarkempaa dataa.
Jos esimerkiksi katsot liikenteen lähteitä, voit klikata tulosta "YouTube-haku". Tällöin näet, mitkä haut toivat liikennettä kanavallesi.

Taulukon mittarin lisääminen ja poistaminen

Voit lisätä raporttiin mittarin klikkaamalla sinistä pluspainiketta .
Voit poistaa raportista mittarin valitsemalla Lisää "ja sitten Piilota mittari.

Muut vaihtoehdot

Videosta toiseen siirtyminen

Tilastojen vasemmassa yläreunassa näkyy joko kanavan tai videon nimi. Klikkaa nimeä, niin videovalitsin avautuu. Voit hakea videoita nimen perusteella tai valita videon listalta. Voit myös valita ryhmän tai kanavasi.
Voit myös osoittaa jonkin videon nimeä ja valita Tilastot .

Tulosten vertaileminen

Vertaa videoita tai ryhmiä valitsemalla "Vertaa…". Voit myös muuttaa ajanjaksoa, raporttia ja mittareita.
Vinkki: Ryhmittele yhteen useita videoita, niin näet niiden yhteisen kehityksen samanaikaisesti. Lue lisää YouTuben Tilastojen ryhmistä.

Datan eksportoiminen

Eksportoimalla datan voit käsitellä mittareiden tietoja laaja-alaisesti kanava- tai videotasolla. Jos olet sisällön hallinnoija, voit myös ladata raportteja useista kanavista tai hankkia muokattuja raportteja YouTube Analytics APIn avulla. Ladatuissa raporteissa voi olla enintään 500 riviä. YouTube Reporting APIa käyttämällä voi ladata yli 500 riviä dataa.

Kanavan tai videon datan eksportoiminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Etsi ladattava raportti ja klikkaa EDISTYNYT TILA tai KATSO LISÄÄ.
  4. Muokkaa raporttia halutessasi.
  5. Valitse ylhäältä Vie nykyinen näkymä ja valitse haluamasi tiedostomuoto.

GDPR-asetuksen noudattamiseksi otamme käyttöön uuden datansäilytyskäytännön. Sisällönhallintajärjestelmästä ja Reporting APIsta saadut raportit poistetaan 60 päivän kuluttua niiden julkaisemisesta käyttöliittymään. Reporting APIn aiempaa dataa koskevat raportit ovat saatavilla 30 päivää niiden luomisesta.

YouTuben tilastojen poistettu sisältö

Nykyisin YouTube poistaa pyydettäessä Tilastoista ja sen APIsta kaikki poistetut videot, soittolistat ja kanavat. Poistettujen kohteiden data on kuitenkin edelleen mukana koontitilastoissa ja yhteistuloksissa. Näet tarkat luvut YouTuben Tilastojen kokonaistuloksista.

Ryhmät

Ryhmät ovat mukautettavia kokoelmia, joissa voi olla jopa 500 videota, soittolistaa tai kanavaa. Ryhmien avulla voi järjestää samankaltaisia sisältöjä yhteen ja nähdä niiden datan yhdestä paikasta.

Ryhmien luominen ja ylläpitäminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Näet laajennetun tilastoraportin klikkaamalla EDISTYNYT TILA tai KATSO LISÄÄ.
  4. Klikkaa kanavasi nimeä vasemman yläkulman hakukentästä.
  5. Ryhmän luominen:
    1. Avaa Ryhmät-välilehti ja valitse LUO UUSI RYHMÄ.
    2. Nimeä ryhmä, valitse videot ja klikkaa Tallenna.
  6. Ryhmien ylläpitäminen:
    1. Avaa Ryhmät-välilehti ja valitse jokin ryhmä.
    2. Voit muokata, poistaa ja ladata ryhmien dataa.