Slik fungerer annonser på YouTube for administrerte kontoer og innhold kategorisert som «laget for barn»

Retningslinjene for annonsering i innhold som er laget for barn, kan utvikle seg over tid. Vi anbefaler derfor at du kommer tilbake regelmessig for å få med deg de nyeste oppdateringene.

For å sikre overholdelse av Children's Online Privacy Protection Act og andre lover er personlig tilpassede annonser, remarketing og andre funksjoner for personlig tilpasset målretting forbudt på YouTube. Dette gjelder

Kontekstbaserte annonser kan vises på YouTube for administrerte kontoer og i innhold som er kategorisert som laget for barn. Disse annonsene er basert på blant annet

• innholdet som spilles av
  • seerens gjeldende søk
  • hvor seeren befinner seg (for eksempel by eller fylke)

Annonsene må følge annonseretningslinjene for innhold laget for barn for å kunne vises til administrerte YouTube-kontoer og i innhold kategorisert som laget for barn.

Avspilling av annonser i innhold «laget for barn»

Annonser i bestemte kategorier kan fortsatt vises i innhold merket som «laget for barn». Når brukerne ser på dette innholdet, kan det hende en bumperannonse vises før og etter en videoannonse. Dette er for å tydeliggjøre når en annonse starter og slutter.

Du finner mer informasjon om annonsering i slikt innhold i annonseretningslinjene for innhold laget for barn.

Retningslinjer for annonsører

Annonsører kan ikke vise personlig tilpassede annonser for administrerte YouTube-kontoer eller i innhold kategorisert som laget for barn.

Annonser som er beregnet på barn, eller innhold som er kategorisert som laget for barn, må overholde alle relevante lover og forskrifter. Annonsene kan ikke

• være villedende, urettferdige eller upassende for målgruppen
  • benytte tredjeparts sporingstjenester eller på andre måter prøve å innhente personopplysninger

Her følger noen produkter som annonsører ikke kan markedsføre til administrerte YouTube-kontoer eller i innhold kategorisert som laget for barn:

• Medieinnhold som er uegnet for barn: Medieinnhold (film, TV-programmer osv.) som ikke bør ses av brukere under 13 år.
  • Videospill som er uegnet for barn: Videospill (og tilbehør) som kan spilles på en spillkonsoll, datamaskin eller annen elektronisk enhet som mobiltelefon eller nettbrett, er ikke tillatt dersom spillet ikke anses å være egnet for barn under 13 år i henhold til gjeldende bransjestandarder.
  • Dating og forhold: Annonser for datingnettsteder, familierådgivning og samlivs- eller skilsmissetjenester.
  • Skjønnhet og slanking: Produkter knyttet til ytre personlig pleie, dietter og ernæring samt treningsprodukter relatert til vekttap.
  • Mat- og drikkevarer: Produkter relatert til mat og drikke er ikke tillatt, uansett næringsinnhold.
  • Ulovlige eller regulerte produkter: Regulerte produkter eller produkter det er ulovlig å reklamere for overfor barn, inkludert forbudt innhold og begrenset innhold, er ikke tillatt. Dette inkluderer også produkter som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for barn.
  • Politiske annonser: Alle typer betalte politiske annonser, inkludert informasjon om politiske kandidater eller de politiske standpunktene deres, politiske partier, pengeinnsamlinger, politiske handlingskomiteer eller programmene deres.
  • Religiøse annonser: Alle typer religiøse annonser er forbudt, for eksempel tilbud knyttet til religion og religiøs tro, inkludert religiøse skoler, religiøse bøker osv.
  • Annonser relatert til seksuelt innhold: Seksuelt innhold som er ment for et voksent publikum og ikke egnet for brukere under 13 år.
  • Farlig innhold: Innhold som er farlig og upassende for brukere under 13 år, eller som generelt krever tilsyn fra voksne.
  • Voldelig innhold: Voldelig og eksplisitt innhold som er ment for et voksent publikum og ikke egnet for brukere under 13 år.