Ofte stillede spørgsmål om "lavet til børn"

COPPA and YouTube: Answering Your Top Questions

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Uanset hvor du befinder dig, er du juridisk forpligtet til at overholde Children’s Online Privacy Protection Act og/eller anden lovgivning. Du er forpligtet til at fortælle os, at dine videoer er lavet til børn, hvis du laver børneindhold. Disse ændringer skal sikre en bedre beskyttelse af børn og deres privatliv samt overholdelse af loven.

Hvorfor er det youtubernes ansvar at overholde reglerne, hvis det er YouTube, der indsamler data (ikke youtuberen)?

YouTube og youtuberne deler ansvaret for at overholde privatlivsreglerne for børn i henhold til forskellige love. Vi stoler på, at du fortæller os, om dit indhold er beregnet til børn, fordi du kender dit indhold bedst. Vi stoler på, at du angiver din målgruppe nøjagtigt, og vi tilsidesætter kun dit valg af målgruppe i tilfælde af fejl eller misbrug. Når du har angivet din målgruppe, begrænser vi, hvordan vi bruger og indsamler data i forbindelse med dette indhold, så det passer til målgruppeindstillingen.
Hvordan ved jeg, at mit indhold IKKE er lavet til børn?
I henhold til vejledningen fra FTC er det sådan, at hvis din video indeholder skuespillere, figurer, aktiviteter, spil, sange, historier eller emner, der afspejler en intention om at målrette mod børn, er den sandsynligvis lavet til børn. Hvis ikke, er det usandsynligt, at dit indhold skal markeres som "lavet til børn".
En video er ikke nødvendigvis lavet til børn, bare fordi:
  • Indholdet er sikkert eller passende for alle at se (dvs. “familievenligt”)
  • Indholdet beskriver en aktivitet, der traditionelt set er forbundet med børn
  • Børn tilfældigvis kan komme til at se indholdet

Her er nogle eksempler på de typer videoer, der kunne betragtes som beregnet til et ”bredt publikum”, hvis der mangler oplysninger, der antyder en hensigt om at målrette mod børn:

• En gør-det-selv-video, der underviser hobbyfolk i, hvordan man genskaber dukker eller laver lerfigurer
  • En familievenlig vlog om et besøg i en forlystelsespark
  • En video med en detaljeret vejledning til at lave mods
  • En satirisk video med voksne, der synger børnesange
  • Et animeret program, der appellerer til alle
  • En Minecraft-video, der indeholder voksenhumor

Husk at overveje, hvem du forsøger at nå med dine videoer, når du evaluerer dit indhold og faktorerne ovenfor.

Er indhold til et "bredt publikum" det samme som indhold til et "blandet publikum"?
Nej. Indhold til et bredt publikum er indhold, der kan appellere til alle, men som ikke er beregnet specifikt til børn, eller indhold, der er rettet mod teenagere eller et ældre publikum. Indhold til et bredt publikum skal klassificeres som "ikke lavet til børn."

Her er nogle eksempler på de typer videoer, der kan betragtes som beregnet til et ”bredt publikum”, hvis der mangler oplysninger, der antyder en hensigt om at målrette mod børn:
  • En gør-det-selv-video, der underviser hobbyfolk i, hvordan man genskaber dukker eller laver lerfigurer
  • En familievenlig vlog, der fortæller andre forældre om et besøg i en forlystelsespark
  • En video med en detaljeret vejledning i at lave mods eller avatarer
  • Animeret indhold, der appellerer til alle
  • En gamingvideo, der indeholder voksenhumor
Indhold til et blandet publikum betragtes derimod som en type indhold lavet til børn. Dette er indhold, der er målrettet mod børn som en af dets målgrupper, selvom børn ikke er den primære målgruppe, og som kan betegnes som rettet mod børn efter afvejning af de faktorer, der er beskrevet ovenfor.

Kan jeg bare tilføje en ansvarsfraskrivelse om, at mit indhold ikke er lavet til børn?

Tilføjelse af en ansvarsfraskrivelse om, at dit indhold er beregnet til brugere over 13 år, betyder ikke, at FTC automatisk betragter dit indhold som ikke lavet til børn. Det er bestemt en faktor, der kan hjælpe med at definere dit tiltænkte publikum, men FTC vejer det op mod de andre COPPA-faktorer, såsom:
  • Tilstedeværelsen af figurer, aktiviteter, spil, legetøj, sange, historier eller andre elementer, der er særligt tiltalende for børn
  • Andre udsagn, du muligvis har fremsat vedrørende dit indholds tiltænkte målgruppe, der adskiller sig fra ansvarsfraskrivelsen (f.eks. dem, der fremsættes på et personligt website)

Skal jeg bevise alderen på mit publikum, hvis jeg ikke har værktøjerne til det? Hvad betragter FTC som bevis for, at børn ser mit indhold?

Beviser, du måtte have vedrørende alderen på dine seere, er blot en af de faktorer, som du skal tage i betragtning, når du angiver, om dit indhold er "lavet til børn". Desværre er YouTube Analytics (YTA) ikke bygget til at hjælpe med at bestemme, om børn ser dit indhold. FTC har oplyst, at overvejelse af data som f.eks. resultater fra en undersøgelse om dine brugeres alder, kan være nyttigt, når du skal afgøre, om dit indhold er lavet til børn.
Hvorfor har YouTube ikke tilføjet indstillingsmuligheden "blandet målgruppe"?
Da vi designede funktionen til målgruppeindstilling forenklede vi mulighederne for youtubere ved at oprette en enkelt "lavet til børn"-kategori for at undgå yderligere forvirring på et allerede uklart område. Der er nogle problemstillinger med kategorien blandet målgruppe, og vi har sendt offentlige kommentarer til FTC med henblik på at skabe en bedre løsning for youtubere, bl.a. youtubere med blandet målgruppe.

Hvilke funktioner er ikke tilgængelige på indhold, der er lavet til børn, og hvorfor er de funktioner ikke tilgængelige?

Du kan finde en liste over funktioner her, der i øjeblikket ikke er tilgængelige på indhold, der er lavet til børn. Disse funktioner, eller dele af dem, kan være afhængige af brugerdata. For at hjælpe med at beskytte børns privatliv og opfylde juridiske krav er vi nødt til at begrænse dataindsamling og brugen af data i forbindelse med videoer, der er angivet som "lavet til børn."

Hvordan fungerer anbefalinger af indhold lavet til børn eller ikke lavet til børn? Vil opdagelsen af mine videoer blive påvirket?

Målet med YouTubes anbefalingssystemer er at hjælpe brugere med at finde videoer, de gerne vil se, og give dem adgang til det indhold, de holder af. Det gælder også indhold, der er klassificeret som "lavet til børn". Vi arbejder på at give brugerne indhold, der interesserer dem, og som giver dem en god oplevelse på YouTube. Videoer, der er angivet som "lavet til børn", har større chance for at blive anbefalet sammen med andre videoer til børn. Det er vigtigt, at du klassificerer dit indhold korrekt som "lavet til børn" eller ikke, så det når ud til den rette målgruppe.

Denne video virker upassende. Hvorfor er den angivet som "lavet til børn?"

Når en videos eller kanals målgruppe er angivet som "lavet til børn", betyder det, at børn enten er den primære målgruppe for indholdet, eller at videoen er rettet mod børn. Muligheden for at angive målgruppen for indhold som "lavet til børn" er tilgængelig for at gøre det nemmere for youtuberne at overholde COPPA.

Vi har også systemer til at vurdere, hvorvidt indhold på YouTube er passende. YouTubes retningslinjer for fællesskabet beskriver, hvad der er tilladt og ikke tilladt på YouTube. Vi investerer i den teknologi og de teams, der kan hjælpe med at beskytte børn og familier så godt som overhovedet muligt på YouTube. Vi sætter f.eks. en aldersbegrænsning på indhold, der er beregnet til voksne, men som let kan forveksles med indhold til familier. Vi fjerner også dette indhold, hvis det er målrettet specifikt mod mindreårige og familier i titlen, beskrivelsen eller i tags. Hvis der er indhold, som du mener overtræder YouTubes retningslinjer for fællesskabet, kan du også bruge rapporteringsfunktionen til at sende det til gennemgang hos YouTube.

Hvis indhold er angivet som "lavet til børn", betyder det så, at det bliver inkluderet i YouTube Kids-appen?

Videoer, der er angivet som "lavet til børn", bliver ikke automatisk inkluderet i YouTube Kids-appen. Vores indholdspolitikker sikrer, at indhold i YouTube Kids er alderssvarende, at det overholder vores kvalitetsprincipper, og at det er på linje med de almindeligt udbredte interesser, som børn rundt omkring i verden har. Vi anvender en blanding af automatiske filtre, brugerfeedback og manuelle gennemgange til at afgøre, om indhold er egnet til YouTube Kids-appen.