Preguntes freqüents sobre el contingut "creat per a nens"

COPPA and YouTube: Answering Your Top Questions

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Independentment de la teva ubicació, tens l'obligació legal de complir la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i altres lleis. Si crees contingut infantil, has d'indicar-nos que els teus vídeos s'han creat per a nens. Aquests canvis són per protegir millor els nens i la seva privadesa, i per complir la llei.

Per què és responsabilitat del creador complir la llei si és YouTube, i no ell, qui recull les dades?

D'acord amb diverses lleis, YouTube i els creadors tenen responsabilitat compartida a l'hora de complir les lleis de privadesa infantil. Et demanem que ens diguis si el teu contingut està dirigit a nens perquè tu ets qui millor el coneix. Confiem que definiràs el teu públic amb precisió, i només anul·larem l'opció de configuració que hagis triat en cas d'error o d'ús abusiu. Un cop definit el teu públic, limitarem l'ús i la recollida de dades d'aquest contingut perquè siguin coherents amb la configuració del públic.
Com puc saber si el meu contingut NO s'ha creat per a nens?
D'acord amb les indicacions que estableix la Comissió Federal del Comerç (FTC) dels Estats Units, si el vídeo té actors, personatges, activitats, jocs, cançons, històries o altres temes que indiquin que s'està dirigint a nens, probablement s'ha "creat per a nens". En cas contrari, és poc probable que el teu contingut s'hagi de marcar com a "creat per a nens".
Un vídeo no necessàriament s'ha creat per a nens només perquè compleixi alguna de les condicions següents:
  • És segur i adequat que tothom el vegi; és a dir, va dirigit a tota la família.
  • Tracta d'una activitat que tradicionalment s'associa als nens.
  • Pot ser que els nens el vegin per accident.

A continuació es mostren alguns exemples de tipus de vídeos que es poden considerar per al públic general, sempre que no hi hagi informació que indiqui que s'estan dirigint a nens:

• Un vídeo de DIY que ensenya els aficionats a arreglar nines o fer figuretes d'argila.
  • Un videoblog familiar sobre una visita a un parc d'atraccions.
  • Un vídeo que inclou instruccions detallades per crear mods.
  • Un vídeo satíric d'adults cantant cançons infantils.
  • Un programa animat que és atractiu per a tothom.
  • Un vídeo de Minecraft que inclou humor per a adults.

Planteja't detingudament a qui et vols adreçar amb els teus vídeos mentre avalues el teu contingut i els factors descrits anteriorment.

El contingut per al públic general és el mateix que el contingut per al públic mixt?
No. El contingut per al públic general és contingut que podria ser atractiu per a tothom, però que no es dirigeix específicament a nens, o bé contingut que s'adreça a un públic adolescent o adult. El contingut per al públic general s'ha de definir com a "no creat per a nens".

A continuació et mostrem alguns exemples de tipus de vídeos que es podrien considerar per al públic general, sempre que no hi hagi informació que indiqui que s'estan dirigint a nens.
  • Un vídeo de DIY que ensenya els aficionats a arreglar nines o fer figuretes d'argila.
  • Un videoblog familiar que explica a altres pares una visita a un parc d'atraccions.
  • Un vídeo que inclou instruccions detallades per crear mods o avatars.
  • Contingut animat que és atractiu per a tothom.
  • Un videojoc que inclou humor per a adults.
El contingut per al públic mixt, en canvi, es considera un tipus de contingut creat per a nens. Es tracta de contingut que considera els nens un dels seus públics, encara que no sigui el principal, i que es pot classificar com a dirigit a nens tenint en compte els factors descrits anteriorment.

Puc afegir una exempció de responsabilitat que indiqui que el meu contingut no s'ha creat per a nens?

Afegir una exempció de responsabilitat que afirmi que el contingut pretén dirigir-se a públics a partir de 13 anys no implica que l'FTC automàticament el consideri com a no creat per a nens. Sens dubte, és un factor que pot ajudar a determinar el públic a què et dirigeixes, però l'FTC ho contrastarà amb els altres factors de la COPPA, com ara els següents:
  • Si inclou personatges, activitats, jocs, joguines, cançons, històries o altres elements que interessen als nens.
  • Si has fet alguna declaració sobre el públic a qui va dirigit el teu contingut, com ara en un lloc web personal, que no es correspongui amb l'exempció de responsabilitat.

He de demostrar l'edat del meu públic si no tinc les eines per fer-ho? Què considera l'FTC una prova per determinar que hi ha nens mirant el meu contingut?

Qualsevol prova que tinguis sobre l'edat dels teus espectadors és només un dels factors que has de considerar a l'hora de designar el contingut com a "creat per a nens". Malauradament, YouTube Analytics no està dissenyat per ajudar a determinar si hi ha nens que miren el teu contingut. Segons l'FTC, tenir en compte determinades dades, com ara els resultats d'una enquesta sobre l'edat dels teus usuaris, pot ser útil a l'hora de determinar si el teu contingut s'ha creat per a nens.
Per què YouTube no ha afegit l'opció de configuració "Públic mixt"?
A l'hora de dissenyar la funció de configuració de públic, vam optimitzar les opcions per als creadors i vam incloure la categoria única "creat per a nens" per evitar més confusió en un context ja de per si poc clar. La categoria de públic mixt planteja algunes dificultats, i ja hem enviat comentaris públics a l'FTC perquè ens ajudi a crear una solució millor per a tots els creadors, també per als creadors que es dirigeixen a un públic mixt.

Quines funcions no estan disponibles al contingut creat per a nens i per què no?

En aquest enllaç trobaràs una llista de les funcions que actualment no estan disponibles al contingut creat per a nens. Totes aquestes funcions, o bé una part, es basen en les dades dels usuaris. Per tal d'ajudar a protegir la privadesa infantil i complir els requisits legals, hem de limitar la recollida i l'ús de dades als vídeos definits com a "creats per a nens".

Com funcionaran les recomanacions al contingut creat per a nens i no creat per a nens? La visibilitat dels meus vídeos es veurà afectada?

L'objectiu dels sistemes de recomanacions de YouTube és ajudar els usuaris a trobar els vídeos que volen veure i a connectar amb el contingut que més els agrada, inclòs el que s'indiqui com a "creat per a nens". Treballem per oferir als usuaris contingut que els interessi i que els proporcioni una experiència de qualitat a YouTube. És més probable que els vídeos que s'han definit com a creats per a nens es recomanin juntament amb altres vídeos per a nens. Per assegurar-te que el teu contingut arriba al públic adequat, és important que indiquis amb precisió si s'ha creat per a nens o no.

Aquest vídeo sembla inadequat. Per què s'ha definit com a creat per a nens?

Si un vídeo o canal s'ha definit com a creat per a nens, significa que els nens són el públic principal del contingut o bé que el vídeo hi està dirigit. Oferim l'opció de definir el contingut com a creat per a nens per ajudar els creadors a complir la COPPA.

També hem implantat sistemes per determinar si el contingut de YouTube és adequat. A les directrius de la comunitat de YouTube es descriu quin contingut es permet i quin no a YouTube. Invertim en la tecnologia i els equips que ajuden a oferir a les famílies i als nens la millor protecció possible a YouTube. Per exemple, apliquem una restricció d'edat al contingut que va dirigit al públic adult, però que es pot confondre fàcilment amb contingut familiar. A més, suprimim aquest contingut si s'orienta explícitament a menors i famílies al títol, a la descripció o a les etiquetes. Si hi ha contingut que creus que infringeix les directrius de la comunitat de YouTube, també pots utilitzar la funció d'informe perquè el personal de YouTube el revisi.

Si un contingut es defineix com a creat per a nens, vol dir que s'inclourà a l'aplicació YouTube Kids?

Els vídeos definits com a creats per a nens no s'inclouen automàticament a l'aplicació YouTube Kids. Les nostres polítiques de continguts garanteixen que el contingut de YouTube Kids és adequat a l'edat, compleix els nostres principis de qualitat i satisfà els interessos generals dels nens d'arreu del món. Fem servir una combinació de filtres automatitzats, suggeriments dels usuaris i revisió humana per determinar quin contingut és adequat per a l'aplicació YouTube Kids.