Gereelde vrae oor “vir kinders gemaak”

COPPA and YouTube: Answering Your Top Questions

Ongeag jou ligging word jy volgens die wet vereis om aan die Wet op die Beskerming van kinders se aanlyn privaatheid en/of ander wetgewing te voldoen. Daar word van jou vereis om ons te sê dat jou video's vir kinders gemaak is as jy kinderinhoud skep. Hierdie veranderinge is om kinders en hul privaatheid beter te beskerm en om die wet te gehoorsaam.

Waarom is dit die skepper se verantwoordelikheid om te gehoorsaam as YouTube die een is wat die data insamel (nie die skepper nie)?

YouTube en skeppers deel die verantwoordelikheid om te voldoen aan kinders se privaatheidreëls onder verskeie wette. Ons maak op jou staat om ons te laat weet as jou inhoud vir kinders bedoel is omdat ons weet dat jy jou inhoud die beste ken. Ons vertrou jou om jou gehoor akkuraat in te stel en ons sal jou gehoorinstelkeuse slegs in gevalle van foute of misbruik ter syde stel. Sodra jy jou gehoor ingestel het, sal ons beperk hoe ons data oor daardie inhoud gebruik en insamel om met die gehoorinstelling belyn te wees.
Hoe weet ek of my inhoud NIE vir kinders gemaak is nie?
Volgens leiding van die FTC, as jou video akteurs, karakters, aktiwiteite, speletjies, liedjies, stories of ander onderwerpmateriaal het wat die voorneme om kinders te teiken aandui, is dit waarskynlik "vir kinders gemaak". Indien nie, is dit onwaarskynlik dat jou inhoud as "vir kinders gemaak" gemerk moet word.
'n Video is nie noodwendig vir kinders gemaak net omdat dit die volgende is nie:
  • Dis veilig en geskik vir almal om na te kyk (m.a.w. dis “gesinsvriendelik”)
  • Dit dek ’n aktiwiteit wat tradisioneel met kinders geassosieer word
  • Kinders kan dit dalk toevallig sien

Hier is 'n paar voorbeelde van die tipes video's wat as "algemene gehoor" beskou kan word wanneer daar nie inligting is wat 'n voorneme om kinders te teiken suggereer nie:

• ’n Selfdoenvideo wat stokperdjie-entoesiaste leer hoe om poppe oor te maak of om kleifigure te maak
  • 'n Gesinsvideoblog oor 'n besoek aan 'n pretpark
  • 'n Video met gedetailleerde instruksies oor hoe om modifikasies te maak
  • 'n Satiriese video met volwassenes wat saam met kinderliedjies sing
  • 'n Animasieprogram waarby almal aanklank vind
  • 'n Minecraft-video wat volwasse humor insluit

Onthou om versigtig na te dink oor wie jy met jou video's probeer bereik terwyl jy jou inhoud en die faktore hierbo evalueer.

Is inhoud vir 'n “algemene gehoor” dieselfde as inhoud vir 'n “gemengde gehoor”?
Nee. Inhoud vir 'n algemene gehoor is inhoud waarby almal aanklank sou kon vind, maar dit is nie spesifiek vir kinders bedoel nie, of inhoud wat vir 'n tiener- of 'n ouer gehoor bedoel is. Inhoud vir 'n algemene gehoor behoort gestel te word as “nie vir kinders gemaak nie.”

Hier is 'n paar voorbeelde van die tipes video's wat beskou sou kon word as vir 'n "algemene gehoor" wanneer daar nie inligting is wat 'n voorneme om kinders te teiken suggereer nie.
  • ’n Selfdoenvideo wat stokperdjie-entoesiaste leer hoe om poppe oor te maak of om kleibeeldjies te maak
  • ’n Gesinsvideoblog wat vir ander ouers vertel van ’n besoek aan ’n pretpark
  • ’n Video met gedetailleerde instruksies oor hoe om modifikasies of avatars te maak
  • Animasie-inhoud waarby almal aanklank vind
  • ’n Speletjiesvideo wat volwasse humor bevat
Daarteenoor word inhoud vir ’n gemengde gehoor as ’n soort inhoud beskou wat vir kinders gemaak is. Dit is inhoud wat kinders as een van die gehore daarvan teiken, selfs al is dit nie die hoof- of primêre gehoor nie, en dit beteken dit is kindgerig as die faktore wat hierbo beskryf word, in ag geneem word.

Kan ek net 'n vrywaring byvoeg dat my inhoud nie vir kinders gemaak is nie?

As jy 'n vrywaring byvoeg wat dit stel dat jou inhoud vir 13+-gehore bedoel is, beteken dit nie dat die FTC jou inhoud outomaties sal beskou as inhoud wat nie vir kinders gemaak is nie. Dit is beslis 'n faktor wat jou bedoelde gehoor kan help bepaal, maar die FTC sal dit teen die ander COPPA-faktore opweeg, soos:
  • Die teenwoordigheid van karakters, aktiwiteite, speletjies, speelgoed, liedjies, stories of ander elemente waarby kinders veral aanklank vind
  • Ander stellings wat jy moontlik aangaande jou inhoud se bedoelde gehoor gemaak het, wat verskil van die vrywaring (soos dié wat op 'n persoonlike webwerf gemaak is)

Sal ek die ouderdom van my gehoor moet bewys as ek nie die nutsgoed het om dit te doen nie? Wat beskou die FTC as bewys dat kinders na my inhoud kyk?

Enige bewys wat jy mag hê omtrent die ouderdom van jou kykers is net een van die faktore wat jy behoort te oorweeg wanneer jy jou inhoud as "vir kinders gemaak" aandui. Ongelukkig is YouTube Analytics (YTA) nie ontwerp om te help bepaal of kinders na jou inhoud kyk nie. Die FTC het voorgestel dat die inagneming van data, soos resultate van 'n opname omtrent jou gebruikers se ouderdomme, nuttig kan wees om te bepaal of jou inhoud vir kinders gemaak is.
Waarom het YouTube nie 'n instelling-opsie vir 'n “gemengde gehoor” bygevoeg nie?
Toe ons die gehoorinstellingkenmerk ontwerp het, het ons die opsies vir skeppers gestroomlyn deur 'n enkele "vir kinders gemaak"-kategorie te skep om verdere verwarring te vermy in 'n ruimte wat reeds vaag is. Daar is 'n paar ingewikkeldhede met die kategorie vir gemengde gehoor en ons het publieke opmerkings by die FTC ingedien om ons te help om 'n beter oplossing vir skeppers te vind, ook skeppers vir gemengde gehore.

Watter kenmerke is nie beskikbaar op inhoud wat vir kinders gemaak is nie en waarom is daardie kenmerke nie beskikbaar nie?

Jy kan hier 'n lys kenmerke kry wat nie tans beskikbaar is op inhoud wat vir kinders gemaak is nie. Al hierdie kenmerke of sommige daarvan maak dalk staat op gebruikerdata. Om kinders se privaatheid te help beskerm en aan wetlike vereistes te voldoen, moet ons datainsameling en -gebruik beperk op video's wat as "vir kinders gemaak" gestel is.

Hoe sal aanbevelings werk vir inhoud wat vir kinders gemaak is of nie vir kinders gemaak is nie? Sal die ontdekking van my video’s beïnvloed word?

Die doel van YouTube se aanbevelingstelsels is om gebruikers te help om video's te kry waarna hulle wil kyk en gebruikers te koppel met die inhoud waarvan hulle hou -- insluitend inhoud wat as "vir kinders gemaak" aangewys is. Ons werk is om gebruikers inhoud te gee wat hulle interesseer en hulle 'n kwaliteit-ervaring op YouTube gee. Video's wat as "vir kinders gemaak" gestel is sal meer waarskynlik naas ander kindervideo's aanbeveel word. Om seker te maak dat jou inhoud die regte gehoor bereik, is dit belangrik om jou inhoud akkuraat aan te wys as "vir kinders gemaak" of "nie vir kinders gemaak nie".

Hierdie video blyk onvanpas te wees. Waarom is dit gestel as “vir kinders gemaak?”

Wanneer 'n video of kanaal se gehoor gestel is as "vir kinders gemaak", dui dit aan dat kinders óf die primêre gehoor van die inhoud is óf dat die video op kinders gerig is. Die vermoë om die inhoudgehoor as "vir kinders gemaak" te stel, is beskikbaar om skeppers te help om beter aan COPPA te voldoen.

Ons het ook stelsels ingestel om die toepaslikheid van inhoud op YouTube te bepaal. YouTube se gemeenskapsriglyne sit uiteen wat op YouTube toegelaat word en wat nie. Ons belê in die tegnologie en spanne wat help om kinders en gesinne die beste moontlike beskerming op YouTube te gee. Ons ouderdomsbeperk byvoorbeeld inhoud wat vir volwasse gehore bedoel is, maar wat maklik met gesinsinhoud verwar kan word. Ons verwyder ook hierdie inhoud as dit minderjariges en gesinne eksplisiet in die titel, beskrywing of merkers teiken. As daar inhoud is wat jy meen YouTube se gemeenskapsriglyne oortree, kan jy ook die rapporteerkenmerk gebruik om dit vir hersiening by ons YouTube-personeel in te dien.

Indien inhoud as “vir kinders gemaak” gestel is, beteken dit dat dit by die YouTube Kids-app ingesluit sal word?

Video’s wat as “vir kinders gemaak” gestel is, word nie outomaties by die YouTube Kids-app ingesluit nie. Ons inhoudbeleid maak seker dat inhoud in YouTube Kids ouderdomtoepaslik is, ons gehaltebeginsels nakom en die wydverspreide belange van kinders wêreldwyd aanspreek. Ons gebruik ’n mengsel van geoutomatiseerde filters, gebruikerterugvoer en menslike resensies om te besluit of inhoud vir die YouTube Kids-app geskik is.