Bestuur beperkings op jou inhoud

Beperkings kan kykers verhinder om jou video’s te kyk of jou gemeenskapplasings te sien. Beperkings kan ook videomonetisering raak as jy in die YouTube Vennootprogram is. Byvoorbeeld, ’n video is dalk onvanpas vir kykers jonger as 18 of daar is dalk ’n hangende kopieregkwessie.

Gaan beperkings op jou video na

Om te kyk of beperkings jou video raak:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Soek jou video op die lys in die Video's-oortjie en merk die "Beperkings"-kolom. Klik Filtreer en kies jou filter(s) om jou video's te filtreer:
    • Ouderdombeperking: Kykers ouer as 18, of geen.
    • Kopiereg: Content ID-eise of kopieregwaarskuwings.
    • Gemaak vir kinders: Gemaak vir kinders (deur jou gestel), Gestel op gemaak vir kinders (deur YouTube), Nie gemaak vir kinders nie, of Nie gestel nie.

Kyk of daar beperkings op jou plasing is

Om te kyk of beperkings jou plasing raak:

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Kry jou plasing op die lys in die Plasings-oortjie en gaan die “Beperkings”-kolom na.

As ’n beperking gelys is, kan jy daaroor hou om meer inligting te kry en ’n kontrolering te versoek.

Soorte beperkings

Kopiereg

As jy ’n video oplaai wat inhoud met kopiereg bevat, kan jou video ’n Content ID-eis of kopieregwaarskuwing kry.

Bepalings en beleide

As jou video of plasing vanweë ’n gebruikbepalingskwessie deur YouTube verwyder, beperk of privaat gemaak is, sal jy “Gebruikbepalings” in die “Beperkings”-kolom sien. Jy sal byvoorbeeld ’n gebruikbepalingskwessie sien as:

Ouderdomsbeperkings

As jou video nie geskik is vir kykers jonger as 18 nie, kan dit as inhoud met ’n ouderdomsbeperking beskou word.

Gemaak vir kinders

As jou inhoud as gemaak vir kinders gestel is, sal ons sekere kenmerke beperk om aan toepaslike wette te voldoen.

Advertensiegeskiktheid

As jy in die YouTube Vennootprogram is en jou inhoud word geïdentifiseer as nie geskik vir die meeste adverteerders nie, sal jou video dalk beperkte of geen advertensies wys nie.