Nämna innehållsskapare i videotitlar och beskrivningar

När du nämner andra innehållsskapare i en videotitel eller beskrivning länkar namnet till deras kanalsida och de får ett meddelande i inkorgen.

Om din kanal omnämns i en video kan videon visas som en rekommendation för dina fans. Däremot ökar inte sannolikheten att videon visas för dina fans för att kanalen finns med i den.

Nämna en annan innehållsskapare

Skriv symbolen @ följt av kanalnamnet och välj det när du skapar eller redigerar en videos titel eller beskrivning. Till exempel ”Lär dig världshistoria med @Google.”

Du kan nämna hur många personer du vill så länge namnen inte överskrider teckenbegränsningen. Det går endast att nämna innehållsskapare med fler än 1 000 prenumeranter.

Obs! Du kan bara nämna någon från YouTube Studio på datorn. Om du redigerar en video med ett befintligt omnämnande på telefonen ersätts det med text.

Se omnämnanden av din kanal

1. Öppna YouTube-appen .
  2. Tryck på inkorgen längst ned.
  3. Tryck på Aviseringar och sedan Omnämnanden av din kanal i rullgardinsmenyn.

Aktivera eller inaktivera aviseringar för omnämnanden

Det skickas inte en avisering för varje omnämnande, utan endast för de viktiga, som till exempel när en innehållsskapare med lika stort eller större antal prenumeranter nämner dig.

Läs om hur du aktiverar eller inaktiverar aviseringar för omnämnanden.