Nämna kanaler i videotitlar och beskrivningar

I omnämnanden kan du ange namnet på en annan kanal i videons titel eller beskrivning. När du nämner en annan kanal får den kanalen en avisering i inkorgen – läs mer.

Om din kanals namn omnämns i någon annans video ökar inte sannolikheten för att den visas för dina fans.

Nämna en annan kreatör

Så här lägger du till ett omnämnande när du skapar eller redigerar videons titel eller beskrivning:

1. Skriv symbolen @ följt av kanalnamnet.
  2. Välj kanalnamnet från en lista med rekommendationer.

Du kan nämna hur många kreatörer du vill så länge namnen inte överskrider teckenbegränsningen.

Hitta omnämnanden av din kanal

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Kommentarer i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Omnämnanden.
tips för kreatörer om samarbete.

Ändra aviseringar för omnämnanden

Inte alla omnämnanden utlöser en avisering. Du får bara en avisering för viktiga omnämnanden, som när en kreatör med ungefär lika många prenumeranter nämner dig.

Mer information om hur du hanterar aviseringar finns i Hantera YouTube-aviseringar.