Visa, rensa eller pausa visningshistorik (inloggad)

Med visningshistoriken på YouTube är det enkelt att hitta de videor du visat senast. Dessutom gör funktionen att du får bättre videorekommendationer. Du kan styra visningshistoriken genom att rensa eller pausa den. När du pausar visningshistoriken visar den inga videor du tittar på. De används inte heller för att ge dig bättre rekommendationer.

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

Visa, rensa eller pausa visningshistorik (inloggad)

Logga in och gå till myactivity.google.com och se vilka videor du har tittat på i YouTube-appen eller på webbplatsen när du varit inloggad. Det omfattar också videor som du har tittat på i en YouTube-spelare på andra webbplatser när du varit inloggad på Google Chrome.

Ändringar du gör i kontots visningshistorik visas på alla enheter du loggar in på med kontot.

Om du har tagit bort några videor från visningshistoriken när enheten var offline kan det ta några timmar innan ändringarna synkroniseras.
Om du vill visa eller ta bort sådant du har sökt efter tidigare på YouTube öppnar du sökhistoriken.

Aktuell datorversion

• Ta bort en video: Om du vill ta bort en video från visningshistoriken klickar du på Ta bort  till höger om videoinformationen.
  • Rensa visningshistorik: Klicka på Rensa hela visningshistoriken om du vill ta bort all din historik.
  • Pausa visningshistorik: Klicka på Pausa visningshistorik om du vill pausa din historik. Videor du tittar på medan visningshistoriken är pausad visas inte i visningshistoriken och påverkar inte dina rekommendationer.

Tidigare datorversion

• Ta bort en video: Om du vill ta bort en video från din historik klickar du på Ta bort  till höger om videoinformationen.
  • Rensa visningshistorik: Klicka på Rensa hela visningshistoriken om du vill ta bort all din historik.
  • Pausa visningshistorik: Klicka på Pausa visningshistorik om du vill pausa din historik.

Rensa eller pausa visningshistoriken (utloggad)

YouTubes rekommendationer till dig förbättras baserat på de videor du tittar på från din enhet, även när du inte är inloggad. Du kan rensa eller pausa historiken från din enhet.

Obs!: Om du vill se visningshistoriken på datorn när du är utloggad klickar du på timglaset längst ned på en YouTube-sida.

Söka i visningshistoriken på en dator

Sök i visningshistoriken om du vill hitta videor du har tittat på förut.

1. Öppna din visningshistorik.
  2. Längst upp till höger öppnar du Sök i visningshistorik.
  3. Skriv dina sökord i rutan.
  4. Klicka på Sök  .

I våra andra artiklar kan du läsa mer om sökhistorik och hur du hanterar rekommendationer.

Radera din sök- och visningshistorik automatiskt

Du kan välja att din sök- och visningshistorik på YouTube ska raderas automatiskt efter en viss tid.

1. På datorn går du till ditt Google-konto.
  2. Klicka på Data och anpassning på navigeringspanelen uppe till vänster.
  3. Klicka på YouTube-historik och sedan på Hantera aktivitet under Aktivitetsinställningar.
  4. Uppe till höger klickar du på Mer Mer följt av Spara aktivitet i
  5. Klicka på önskat alternativ för hur länge aktiviteten ska sparas följt av Nästa Bekräfta för att spara valet.

Visa eller rensa sökhistorik

Om du vill visa eller ta bort sådant du har sökt efter tidigare på YouTube öppnar du sökhistoriken.

Om du använder YouTube Music

Läs mer om hur du hanterar visningshistoriken för YouTube Music här.