Visa, radera eller pausa visningshistoriken (inloggad)

Med visningshistoriken på YouTube är det enkelt att hitta de videor du visat senast. Dessutom gör funktionen att du får bättre videorekommendationer. Du kan styra visningshistoriken genom att radera eller pausa den. Välj mellan att radera enskilda objekt eller hela historiken. När du pausar visningshistoriken visar den inga videor du tittar på. De används inte heller för att ge dig bättre rekommendationer. Du kan återaktivera historiken när som helst.

Prenumerera på vår YouTube Hjälp-kanal för att få ut mesta möjliga av YouTube. prenumerera

Om du har använt offlineläge eller förlorat internetanslutningen efter att du pausade visningshistoriken rekommenderar vi att du ansluter till internet igen och kontrollerar att historiken visas som den ska. Som vanligt kan du radera videor från historiken. Om du vill visa eller ta bort sådant du har sökt efter tidigare på YouTube öppnar du sökhistoriken.

Dina ändringar i kontots visningshistorik visas på alla enheter där du är inloggad. När du är utloggad får du fortfarande rekommendationer baserat på visningshistoriken i webbläsaren eller appen. För att skydda din integritet går det inte att visa den här historiken, men den kan fortfarande rensas eller pausas. De här kontrollerna gäller för webbläsaren eller appen.

Anvisningarna nedan visar hur du kommer åt visningshistoriken i YouTube-appen. Visningshistoriken sparas i ditt Google-konto om Videor på YouTube som du tittar på är aktiverat.

I Min aktivitet kan du få en överblick över all aktivitet i YouTube-appar och kontrollera din sparade aktivitet.
För användare av YouTube Music:
  • Din visningshistorik från YouTube Music-appen visas inte i visningshistoriken för YouTube (dvs. i YouTube-appen eller på youtube.com). Videor du tittar på i YouTube-appen eller på youtube.com visas inte heller i visningshistoriken för YouTube Music. Om du vill se alla videor du har tittat på i alla YouTube-appar besöker du myactivity.google.com.
  • Om du pausar visningshistoriken gäller det för hela Google-kontot. Om du pausar eller slutar pausa historiken i YouTube Music-appen påverkas alltså historiken för ditt konto i alla YouTube-appar inklusive youtube.com.
  • Om du raderar en video från historiken gäller det också för hela Google-kontot. Om du till exempel tar bort en video från historiken i YouTube-appen och du har tittat på exakt samma video i YouTube Music-appen, raderas den också från YouTube Music-appen.

Visa, radera eller pausa visningshistoriken (inloggad)

Öppna myactivity.google.com och se vilka videor du tittat på när du varit inloggad. Det omfattar videor som du har tittat på när du har varit inloggad på YouTube-appen på mobila enheter, samt på youtube.com. Det omfattar också videor som du har tittat på i en YouTube-spelare på andra webbplatser när du har varit inloggad på Google Chrome. Ändringar som du gör i kontots visningshistorik visas på alla enheter du loggar in på med kontot.

Min aktivitet

All aktivitet på ditt YouTube-konto – från alla enheter och appar – syns på myactivity.google.com
Om du använder YouTube-appen kan du också se aktiviteten i appen. Läs mer om hur du hittar informationen nedan. (Obs! Aktivitet i YouTube Music ingår inte i den vanliga YouTube-appen).

iPhone och iPad

Om du vill se visningshistoriken öppnar du fliken Bibliotek och trycker på Historik.
  • Ta bort en video: Bredvid videoinformationen på sidan Historik trycker du på Meny och väljer Ta bort från visningshistoriken.

Om du vill rensa eller pausa visningshistoriken trycker du på den översta menyn på sidan Historik.

• Rensa visningshistoriken: Tryck på Rensa visningshistorik.
  • Pausa visningshistoriken: Tryck på Pausa visningshistorik.

Sök i din visningshistorik på en iPhone eller iPad för att hitta videor som du har sett tidigare.

1. Öppna fliken Bibliotek .
  2. Tryck på Historik.
  3. Skriv vad du letar efter i rutan märkt Sök visningshistorik högst upp på sidan.
  4. Tryck på Sök längst ned på tangentbordet.

Andra mobila enheter

Om du vill se visningshistoriken öppnar du fliken Bibliotek och trycker på Historik.
  • Ta bort en video: Bredvid videoinformationen på sidan Historik trycker du på Meny och väljer Ta bort från visningshistoriken.
Om du vill rensa eller pausa visningshistoriken trycker du på den översta menyn på sidan Historik.
  • Rensa visningshistoriken: Tryck på Rensa visningshistorik.
  • Pausa visningshistoriken: Tryck på Pausa visningshistorik.
Mobilwebbplatsen

Se visningshistoriken genom att öppna fliken Konto och trycka på Historik

• Ta bort en video: Tryck på Meny bredvid videoinformation och välj Ta bort från visningshistoriken.

Om du vill rensa eller pausa visningshistoriken öppnar du menyn och trycker på Inställningar > Historik.

• Rensa visningshistoriken: Tryck på Ta bort alla.
  • Pausa visningshistoriken: Tryck på Pausa.
På datorn
Om du inte kan följa de här instruktionerna använder du antagligen en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.

Aktuella YouTube

Öppna visningshistoriken genom att välja Historikguiden .

• Ta bort en video: Välj Ta bort från visningshistoriken Delete till höger om videoinformationen om du vill ta bort en video från visningshistoriken.
  • Rensa visningshistoriken: Välj Rensa hela visningshistoriken om du vill ta bort hela historiken.
  • Pausa visningshistoriken: Välj Pausa visningshistoriken om du vill pausa din historik. Videor som du tittar på medan visningshistoriken är pausad visas inte i visningshistoriken och påverkar inte dina rekommendationer.

Gamla YouTube

Öppna din visningshistorik genom att välja Historik i guiden eller timglaset längst ned på en YouTube-sida.

• Ta bort en video: Välj Ta bort från visningshistoriken Delete till höger om videoinformationen om du vill ta bort en video från visningshistoriken.
  • Rensa visningshistoriken: Välj Rensa hela visningshistoriken om du vill ta bort hela historiken.
  • Pausa visningshistoriken: Välj Pausa visningshistoriken om du vill pausa din historik. Videor som du tittar på medan visningshistoriken är pausad visas inte i visningshistoriken och påverkar inte dina rekommendationer.
TV, spelkonsol eller mediespelare

Se visningshistoriken genom att välja Historik i guiden.

Om du vill rensa visningshistoriken öppnar du Inställningar i guiden och väljer Rensa visningshistorik.

Rensa eller pausa visningshistoriken (utloggad)

YouTubes rekommendationer till dig förbättras baserat på de videor du tittar på från din enhet, även när du inte är inloggad. Du kan rensa eller pausa historiken från din enhet. Se instruktionerna ovan för varje enhet.

Obs! För att öppna visningshistoriken på din dator när du är utloggad ska du leta upp timglaset längst ned på varje YouTube-sida.

Söka i visningshistoriken på en dator

Du kan söka i visningshistoriken på en dator om du vill hitta videor som du tittat på tidigare.

1. Öppna Sök i visningshistoriken högst upp på söksidan.
  2. Skriv dina sökord i rutan.
  3. Klicka på Sök .

I våra andra artiklar kan du läsa mer om sökhistorik, hur du tar bort rekommenderat innehåll och hur du förbättrar dina rekommendationer.