Hantera visningshistoriken

Med visningshistoriken på YouTube är det enkelt att hitta de videor du visat senast. Dessutom gör funktionen att du får bättre videorekommendationer. Du kan styra visningshistoriken genom att radera eller pausa den. Välj mellan att radera enskilda objekt eller hela historiken. När du pausar visningshistoriken visar den inga videor du tittar på. De används inte heller för att ge dig bättre rekommendationer. Du kan återaktivera historiken när som helst.

Prenumerera på YouTubes hjälpkanal om du vill få fler tips, tricks och instruktioner. prenumerera
Obs! Anvisningarna nedan visar hur du kommer åt visningshistoriken i YouTube-appen. Visningshistoriken sparas också i ditt Google-konto om Videor på YouTube som du tittar på är aktiverat. Om du vill visa eller kontrollera din sparade aktivitet öppnar du Min aktivitet.

Om du har använt offlineläge eller förlorat internetanslutningen efter att du pausade visningshistoriken rekommenderar vi att du ansluter till internet igen och kontrollerar att historiken visas som den ska. Som vanligt kan du radera videor från historiken.

Dina ändringar i kontots visningshistorik visas på alla enheter du är inloggad på. När du inte är inloggad appliceras ändringarna i visningshistoriken på den specifika webbläsaren eller appen.

Obs! Om du vill visa eller ta bort sådant du har sökt efter tidigare på YouTube öppnar du sökhistoriken.

Visa, radera eller pausa visningshistoriken (inloggad)

Öppna visningshistoriken och se vilka videor du tittat på när du varit inloggad. Det omfattar videor som du har tittat på när du varit inloggad på YouTube-appen på mobila enheter, samt på youtube.com. Det omfattar också videor som du har tittat på i en YouTube-spelare på andra webbplatser när du varit inloggad på Google Chrome. Dina ändringar i kontots visningshistorik visas på alla enheter du är inloggad på.

Mobilappen

Om du vill se visningshistoriken öppnar du fliken Bibliotek  och trycker på Historik

• Ta bort en video: Tryck på Menyoch välj Ta bort från visningshistoriken bredvid videoinformationen på sidan Historik.

Öppna menyn , tryck på Inställningar och bläddra ned till avsnittet Sekretess om du vill rensa eller pausa visningshistoriken.

• Rensa visningshistoriken: Tryck på Rensa visningshistoriken.
  • Pausa visningshistoriken: Aktivera Pausa visningshistoriken.
Mobilwebbplatsen

Se visningshistoriken genom att öppna fliken Konto  och trycka på Historik

• Ta bort en video: Tryck på Meny  bredvid videoinformationen och välj Ta bort från visningshistoriken.

Om du vill rensa eller pausa visningshistoriken öppnar du menyn och trycker på Inställningar > Historik.

• Rensa visningshistoriken: Tryck på Ta bort alla.
  • Pausa visningshistoriken: Tryck på Pausa.
På datorn
Det finns två versioner av YouTube till datorn, den aktuella och den gamla versionen. Följ anvisningarna för den version du använder.

Aktuella YouTube

Öppna visningshistoriken genom att välja Historik i guiden.

• Ta bort en video: Välj Ta bort Delete till höger om videoinformationen om du vill ta bort en video från visningshistoriken.
  • Rensa visningshistoriken: Välj Rensa hela visningshistoriken om du vill ta bort hela historiken.
  • Pausa visningshistoriken: Välj Pausa visningshistoriken om du vill pausa din historik. Videor som du tittar på medan visningshistoriken är pausad visas inte i visningshistoriken och påverkar inte dina rekommendationer.

Gamla YouTube

Se din visningshistorik genom att välja Historik i guiden eller timglaset  längst ned på en YouTube-sida.

• Ta bort en video: Välj Ta bort Delete till höger om videoinformationen om du vill ta bort en video från visningshistoriken.
  • Rensa visningshistoriken: Välj Rensa hela visningshistoriken om du vill ta bort hela historiken.
  • Pausa visningshistoriken: Välj Pausa visningshistoriken om du vill pausa din historik. Videor som du tittar på medan visningshistoriken är pausad visas inte i visningshistoriken och påverkar inte dina rekommendationer.
TV, spelkonsol eller mediespelare

Se visningshistoriken genom att välja Historik i guiden.

Om du vill rensa visningshistoriken går du till Inställningar i guiden och väljer Rensa visningshistorik.

Rensa eller pausa visningshistoriken (utloggad)

YouTubes rekommendationer till dig förbättras baserat på de videor du tittar på från din enhet, även när du inte är inloggad. Du kan rensa eller pausa historiken från din enhet. Se instruktionerna ovan för varje enhet.

Obs! För att öppna visningshistoriken på din dator när du är utloggad ska du leta upp timglaset längst ned på varje YouTube-sida.

Söka i visningshistoriken på en dator

Du kan söka i visningshistoriken på en dator om du vill hitta videor som du tittat på tidigare.

1. Öppna Sök i visningshistoriken högst upp på söksidan.
  2. Skriv dina sökord i rutan.
  3. Klicka på Sök .

I våra andra artiklar kan du läsa mer om sökhistorik, hur du tar bort rekommenderat innehåll och hur du förbättrar dina rekommendationer.