Je kijkgeschiedenis beheren

Met de YouTube-kijkgeschiedenis kun je eenvoudig de video's terugvinden die je onlangs op YouTube hebt bekeken. Je kunt je kijkgeschiedenis beheren door je geschiedenis te verwijderen of te onderbreken. Je kunt afzonderlijke video's of je hele geschiedenis verwijderen. Als je het bijhouden van je geschiedenis onderbreekt, worden video's die je bekijkt niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en worden je aanbevelingen daar niet op aangepast. Je kunt het onderbreken ongedaan maken zodat je geschiedenis weer wordt bijgehouden.

Abonneer je op het YouTube Help-kanaal voor videotips en instructies. Tilmeld
Opmerking: Volg de onderstaande instructies om je kijkgeschiedenis in de YouTube-app te openen. Je kijkgeschiedenis wordt ook in je Google-account opgeslagen als Video's die je op YouTube bekijkt ingeschakeld is. Je kunt je opgeslagen activiteit via Mijn activiteit bekijken en beheren.

Als je offline bent geweest of de internetverbinding verbroken werd nadat je het bijhouden van je kijkgeschiedenis hebt onderbroken, raden we je aan te controleren of je kijkgeschiedenis naar verwachting wordt weergegeven. Je kunt video's net als altijd uit je geschiedenis verwijderen.

Als je wijzigingen in de kijkgeschiedenis van je account aanbrengt terwijl je bent ingelogd, gelden deze wijzigingen voor alle apparaten waarop je met dit account inlogt. Wanneer je bent uitgelogd, ontvang je mogelijk nog steeds aanbevelingen op basis van de kijkgeschiedenis van je browser of app. Ter bescherming van je privacy kan deze geschiedenis niet worden bekeken, maar wel worden gewist of gepauzeerd. Deze instellingen zijn van toepassing op de browser of app.

Opmerking: Ga naar je zoekgeschiedenis om je eerdere zoekopdrachten te bekijken of te verwijderen.

Kijkgeschiedenis bekijken, verwijderen of onderbreken terwijl je bent ingelogd

Ga naar je kijkgeschiedenis om naar video's te zoeken die je eerder hebt bekeken terwijl je was ingelogd. Dit zijn video's die je hebt bekeken terwijl je was ingelogd bij de YouTube-app op een mobiel apparaat en op www.youtube.com. Ook de video's die je in een YouTube-speler op andere websites hebt bekeken terwijl je was ingelogd bij Google Chrome, worden in de lijst weergegeven. Iedere wijziging die je op accountniveau in je kijkgeschiedenis aanbrengt, geldt voor alle apparaten waarop je met dit account inlogt.

Mobiele app

Ga naar het tabblad Bibliotheek  en tik op Geschiedenis om je kijkgeschiedenis te bekijken.

• Een video verwijderen: ga naar de pagina Geschiedenis, tik naast de videogegevens op Menu en selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis.

Als je je kijkgeschiedenis wilt wissen of onderbreken, ga je naar het menu en tik je op Instellingen. Scroll vervolgens omlaag naar het gedeelte Privacy.

• Kijkgeschiedenis wissen: tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: schakel Kijkgeschiedenis onderbreken in.
Mobiele site

Ga naar het tabblad Account  en tik op Geschiedenis om je kijkgeschiedenis te bekijken.

• Een video verwijderen: tik naast de videogegevens op Menu en selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis.

Als je je kijkgeschiedenis wilt wissen of onderbreken, ga je naar het menu en tik je op Instellingen > Geschiedenis.

• Kijkgeschiedenis wissen: tik op Alles wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: tik op Onderbreken.
Computer
Er zijn twee YouTube-versies voor desktopcomputers: de huidige versie en de oude versie. Volg de instructies voor de versie die jij gebruikt.

Huidige desktopversie

Open je kijkgeschiedenis door Geschiedenis te selecteren in de gids .

• Een video verwijderen: selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis Delete rechts van de videogegevens om een video uit je kijkgeschiedenis te verwijderen.
  • Kijkgeschiedenis wissen: selecteer Volledige kijkgeschiedenis wissen om je volledige geschiedenis te wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: selecteer Kijkgeschiedenis onderbreken om het bijhouden van je geschiedenis te onderbreken. Video's die je kijkt terwijl het bijhouden van je kijkgeschiedenis is onderbroken, worden niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en hebben geen invloed op je aanbevolen video's.

Oude desktopversie

Je vindt je kijkgeschiedenis door Geschiedenis te selecteren in de gids  of door onderaan een YouTube-pagina de zandloper  te selecteren.

• Een video verwijderen: selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis Delete rechts van de videogegevens om een video uit je kijkgeschiedenis te verwijderen.
  • Kijkgeschiedenis wissen: selecteer Volledige kijkgeschiedenis wissen om je volledige geschiedenis te wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: selecteer Kijkgeschiedenis onderbreken om het bijhouden van je geschiedenis te onderbreken. Video's die je bekijkt terwijl het bijhouden van je kijkgeschiedenis is onderbroken, worden niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en hebben geen invloed op je aanbevolen video's.
Tv, gameconsole of streaming-mediaplayer

Selecteer Geschiedenis in de gids om je kijkgeschiedenis te bekijken.

Ga naar Instellingen in de gids en selecteer vervolgens Kijkgeschiedenis wissen om je kijkgeschiedenis te wissen.

Kijkgeschiedenis wissen of onderbreken terwijl je bent uitgelogd

Ook als je niet bent ingelogd, krijg je aanbevelingen op YouTube op basis van de video's die je op dat apparaat bekijkt. Je kunt de geschiedenis op je apparaat wissen of het bijhouden onderbreken. Zie hierboven voor instructies per apparaat.

Opmerking: Klik op de zandloper onderaan elke YouTube-pagina om de kijkgeschiedenis op je computer te openen als je bent uitgelogd.

Zoeken in de kijkgeschiedenis op een computer

Zoek in je kijkgeschiedenis op een computer en vind video's die je eerder hebt bekeken.

1. Ga naar 'Zoeken in kijkgeschiedenis' bovenaan de zoekpagina.
  2. Geef je zoekopdracht op in het vak.
  3. Klik op Zoeken .

Bekijk onze overige artikelen voor meer informatie over zoekgeschiedenis, aanbevolen content verwijderen en je aanbevelingen verbeteren.