Kijkgeschiedenis bekijken, verwijderen of onderbreken terwijl je bent ingelogd

Met de YouTube-kijkgeschiedenis kun je eenvoudig de video's terugvinden die je onlangs op YouTube hebt bekeken. Je kunt je kijkgeschiedenis beheren door je geschiedenis te verwijderen of te onderbreken. Je kunt afzonderlijke video's of je hele geschiedenis verwijderen. Als je het bijhouden van je geschiedenis onderbreekt, worden video's die je bekijkt niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en worden je aanbevelingen daar niet op aangepast. Je kunt de onderbreking ongedaan maken zodat je geschiedenis weer wordt bijgehouden.

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal om alles uit YouTube te halen. Tilmeld

Als je offline bent geweest of de internetverbinding verbroken werd nadat je het bijhouden van je kijkgeschiedenis hebt onderbroken, raden we je aan te controleren of je kijkgeschiedenis naar verwachting wordt weergegeven. Je kunt video's net als altijd uit je geschiedenis verwijderen. Ga naar je zoekgeschiedenis om je eerdere zoekopdrachten op YouTube te bekijken of te verwijderen.

Als je wijzigingen in de kijkgeschiedenis van je account aanbrengt terwijl je bent ingelogd, gelden deze wijzigingen voor alle apparaten waarop je met dit account inlogt. Wanneer je bent uitgelogd, ontvang je mogelijk nog steeds aanbevelingen op basis van de kijkgeschiedenis van je browser of app. Ter bescherming van je privacy kan deze geschiedenis niet worden bekeken, maar wel worden gewist of gepauzeerd. Deze instellingen zijn van toepassing op de browser of app.

Volg de onderstaande instructies om je kijkgeschiedenis in de YouTube-app te openen. Je kijkgeschiedenis wordt in je Google-account opgeslagen wanneer Video's die je op YouTube bekijkt ingeschakeld is.

Ga naar Mijn activiteit voor een uitgebreid overzicht van al je activiteit in YouTube-apps en om je opgeslagen activiteit te beheren.
Opmerkingen voor YouTube Music-gebruikers:
  • Je kijkgeschiedenis van de YouTube Music-app wordt niet weergegeven in je algemene YouTube-kijkgeschiedenis (dus in de YouTube-app en op youtube.com). Video's die je in de YouTube-app of op youtube.com hebt bekeken, worden niet in de kijkgeschiedenis van de YouTube Music-app getoond. Ga naar myactivity.google.com voor een overzicht van alle video's die je in alle YouTube-apps hebt bekeken.
  • Als je je kijkgeschiedenis onderbreekt, geldt dit voor je volledige Google-account. Wanneer je de geschiedenis in de YouTube Music-app onderbreekt of hervat, wordt de geschiedenis voor je account onderbroken in alle YouTube-apps en ook op youtube.com.
  • Als je een video uit je geschiedenis verwijdert, geldt dat voor je volledige Google-account. Als je bijvoorbeeld een video uit de geschiedenis van de YouTube-app verwijdert en je dezelfde video ook in de YouTube Music-app hebt bekeken, wordt de video ook uit de geschiedenis van de YouTube Music-app verwijderd.

Kijkgeschiedenis bekijken, verwijderen of onderbreken terwijl je bent ingelogd

Ga naar myactivity.google.com voor een overzicht van de video's die je hebt bekeken terwijl je was ingelogd. Dit zijn video's die je hebt bekeken terwijl je was ingelogd bij de YouTube-app op een mobiel apparaat en op www.youtube.com. Ook de video's die je in een YouTube-speler op andere websites hebt bekeken terwijl je bij Google Chrome was ingelogd, worden in de lijst weergegeven. Iedere wijziging die je op accountniveau in je kijkgeschiedenis aanbrengt, geldt voor alle apparaten waarop je met dit account inlogt.

Mijn activiteit

Alle activiteit voor je YouTube-account, op alle apparaten en in alle apps, wordt op myactivity.google.com weergegeven.
Als je de algemene YouTube-app gebruikt, kun je ook je activiteit in de app bekijken. Hieronder lees je hoe je deze informatie vindt. (Opmerking: Activiteit in YouTube Music wordt niet in de algemene YouTube-app getoond).

iPhone en iPad

Ga naar het tabblad Bibliotheek en tik op Geschiedenis om je kijkgeschiedenis weer te geven.
  • Een video verwijderen: tik op de pagina Geschiedenis naast de videodetails op Menu en selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis.

Als je je kijkgeschiedenis wilt wissen of onderbreken, tik je op de pagina Geschiedenis op het bovenste menu .

• Kijkgeschiedenis wissen: tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Kijkgeschiedenis onderbreken: Tik op Kijkgeschiedenis onderbreken.

Zoek in je kijkgeschiedenis op een iPhone of iPad naar video's die je eerder hebt bekeken.

1. Ga naar het tabblad Bibliotheek .
  2. Tik op Geschiedenis.
  3. Typ wat je zoekt in het vak met het label  Zoeken in kijkgeschiedenis bovenaan de pagina.
  4. Tik onderaan het toetsenbord op Zoeken.

Andere mobiele apparaten

Ga naar het tabblad Bibliotheek en tik op Geschiedenis om je kijkgeschiedenis weer te geven.
  • Een video verwijderen: tik op de pagina Geschiedenis naast de videodetails op Menu en selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis.
Als je je kijkgeschiedenis wilt wissen of onderbreken, tik je op de pagina Geschiedenis op het bovenste menu .
  • Kijkgeschiedenis wissen: tik op Kijkgeschiedenis wissen.
  • Kijkgeschiedenis onderbreken: Tik op Kijkgeschiedenis onderbreken.
Mobiele site

Ga naar het tabblad Account   en tik op Geschiedenis om je kijkgeschiedenis weer te geven.

• Een video verwijderen: tik naast de videodetails op Menu en selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis.

Ga naar het menu en tik op Instellingen > Geschiedenis om je kijkgeschiedenis te wissen of te onderbreken.

• Kijkgeschiedenis wissen: tik op Alles wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: tik op Onderbreken.
Computer
Als je deze instructies niet kunt volgen, gebruik je waarschijnlijk de oude versie van YouTube. Als je een nieuwere browser gebruikt, moet je naar de huidige versie van YouTube updaten.

Huidige desktopversie

Open je kijkgeschiedenis door Geschiedenis te selecteren in de Gids .

• Een video verwijderen: selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis Delete rechts van de videodetails om een video uit je kijkgeschiedenis te verwijderen.
  • Kijkgeschiedenis wissen: selecteer Volledige kijkgeschiedenis wissen om je volledige geschiedenis te wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: selecteer Kijkgeschiedenis onderbreken om het bijhouden van je geschiedenis te onderbreken. Video's die je kijkt terwijl het bijhouden van je kijkgeschiedenis is onderbroken, worden niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en hebben geen invloed op je aanbevolen video's.

Oude desktopversie

Open je kijkgeschiedenis door Geschiedenis in de gids of de zandloper onderaan een YouTube-pagina te selecteren.

• Een video verwijderen: selecteer Verwijderen uit kijkgeschiedenis Delete rechts van de videodetails om een video uit je kijkgeschiedenis te verwijderen.
  • Kijkgeschiedenis wissen: selecteer Volledige kijkgeschiedenis wissen om je volledige geschiedenis te wissen.
  • Bijhouden van kijkgeschiedenis onderbreken: selecteer Kijkgeschiedenis onderbreken om het bijhouden van je geschiedenis te onderbreken. Video's die je bekijkt terwijl het bijhouden van je kijkgeschiedenis is onderbroken, worden niet weergegeven in je kijkgeschiedenis en hebben geen invloed op je aanbevolen video's.
Tv, gameconsole of streaming-mediaspeler

Selecteer Geschiedenis in de gids om je kijkgeschiedenis te bekijken.

Ga naar Instellingen in de gids en selecteer vervolgens Kijkgeschiedenis wissen om je kijkgeschiedenis te wissen.

Kijkgeschiedenis wissen of onderbreken terwijl je bent uitgelogd

Ook als je niet bent ingelogd, krijg je aanbevelingen op YouTube op basis van de video's die je op dat apparaat bekijkt. Je kunt de geschiedenis op je apparaat wissen of het bijhouden onderbreken. Zie hierboven voor instructies per apparaat.

Opmerking: Klik op de zandloper onderaan elke YouTube-pagina om de kijkgeschiedenis op je computer te openen als je bent uitgelogd.

Zoeken in de kijkgeschiedenis op een computer

Zoek in je kijkgeschiedenis op een computer en vind video's die je eerder hebt bekeken.

1. Ga naar 'Zoeken in kijkgeschiedenis' bovenaan de zoekpagina.
  2. Geef je zoekopdracht op in het vak.
  3. Klik op Zoeken .

Bekijk onze overige artikelen voor meer informatie over de zoekgeschiedenis, de verwijdering van aanbevolen content en de verbetering van aanbevelingen.