YouTubes användarguide

Kontrollera din YouTube Analytics-data

Du kan hålla koll på resultatet för dina videor, kanaler och tillgångar med hjälp av YouTube Analytics.I den här artikeln beskrivs de mätvärden och funktioner i YouTube Analytics som är mest användbara för användare av Innehållshanteraren. Tänk på att det kan dröja några dagar innan data blir synlig i YouTube Analytics.

Få data om dina tillgångar

Tillgångsanalys visar hur det går för dina tillgångar. Du kan se vilka tillgångar som ökar i popularitet, jämföra resultatet med andra tillgångar och upptäcka de videor som skapar resultat för tillgångar. Den här informationen är tillgänglig per dag, men det kan förekomma fördröjningar på ett par dagar. Så här visar du data om dina tillgångar:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics .
  3. På fliken Översikt öppnar du avsnittet Störst utveckling. Här visas de videor, kanaler och tillgångar vars data har ändrats mest under de senaste sju dagarna.
  4. Klicka på fliken Tillgångar och välj en åtgärd:
    • Klicka på en tillgång om du vill se data om just den tillgången.
    • Håll muspekaren över en tillgång och klicka på ikonen Jämför om du vill jämföra tillgångens resultat under de senaste sju dagarna med föregående sjudagarsperiod.
Du kan också hämta informationen från sidan Tillgångar genom att klicka på en tillgångstitel och sedan på fliken Analytics.
När du tittar på visningsdata kan du se andra siffror i YouTube Analytics än i resultatrapporten för tillgångar. Detta beror på följande:
  • I resultatrapporter räknas bara visningar med anspråk
  • I YouTube Analytics ingår partneruppladdade visningar utan anspråk och visningar med anspråk.

Visa mätvärden för intäkter

På sidan Analytics kan du klicka på fliken Intäkter och se data om uppskattade intäkter. Tänk på följande:

• Uppskattade intäkter uppdateras dagligen i YouTube Analytics.
  • Fördröjningen för intäktsdata är ungefär två dagar i YouTube Analytics.
  • Data om uppskattade intäkter i YouTube Analytics speglar inte justeringar för ogiltig åtgärd i realtid. Slutgiltig intäktsinformation som rapporteras i nedladdningsbara ekonomiska rapporter kan skilja sig från YouTube Analytics-data.

Använd avancerat läge

Med YouTube Analytics i avancerat läge kan du se mer specifik data om kanaler, tillgångar och målgrupp. Du kan även jämföra resultatstatistik för innehåll och exportera data. Så här använder du avancerat läge:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics .
  3. Klicka på AVANCERAT LÄGE längst upp till höger.
  4. På den här sidan kan du utföra flera åtgärder. De beskrivs här. Användare av Innehållshanteraren kan utföra ytterligare åtgärder som följande:
    • Klicka på fliken Kanaler och se data från enskilda kanaler.
    • Klicka på fliken Tillgångar och se data från enskilda tillgångar.
    • Klicka på fliken Mer och se data per Kanalägare eller Anspråksstatus.

På alla sidor i avancerat läg ekan du klicka på nedladdningsikonen och exportera data. Läs mer om hur du använder avancerat läge i YouTube Analytics.

Organisera data med Analytics-grupper

Grupper är anpassningsbara samlingar av dina videor, kanaler och tillgångar. Med grupper kan du samla liknande innehåll och se all data på ett ställe, vilket kan hjälpa dig att hålla koll på resultatet på ett organiserat sätt.

Läs mer om att skapa och hantera analysgrupper.

En omfattande guide till funktioner och mätvärden i YouTube Analytics finns på huvudsidan i hjälpcentret för YouTube Analytics.