Så skyddar du dig på YouTube

Skydda dig på YouTube: policyer och verktyg för kreatörer

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

På YouTube berättar folk sin historia, uttrycker sina åsikter och interagerar med varandra. Vi vill se till att det är en trygg plats för kreatörer och tittare. De flesta av YouTubes kreatörer och tittare vill dela med sig, lära sig saker och interagera med andra, men vi vet också att kränkningar och även trakasserier förekommer. Läs mer om policyerna och verktygen som används för att skydda dig på YouTube nedan.

Kreatörer och användare har också ett ansvar för att göra YouTube till en trygg plattform. Läs mer här om hur vi säkerställer att kreatörerna och användarna tar ansvar för att standarderna upprätthålls.

Policyer för hat och trakasserier

YouTube tillämpar särskilda policyer för att skydda användarna mot hat och trakasserier.

• Hatretorik: Den här policyn skyddar specifika grupper och medlemmar i de grupperna. Vi anser att innehåll är hatretorik när det uppmuntrar till hat eller våld mot grupper baserat på skyddade attribut som ålder, kön, etniskt ursprung, kast, religion, sexuell läggning eller krigsveteranstatus. Läs mer om vår policy för hatretorik.
  • Trakasserier: Den här policyn skyddar specifika individer. Vi anser att det är trakasserier när innehåll omfattar långvariga eller skadliga förolämpningar mot en person på grund av inneboende egenskaper, som tillhörighet till en skyddad grupp eller fysiska egenskaper. Det omfattar även skadligt beteende, som hot, mobbning, doxing eller uppmuntra fans att bete sig olämpligt. Läs mer om vår policy för trakasserier.

Om du vill veta mer om YouTubes policyer kan du läsa alla riktlinjer för communityn.

Verktyg du kan använda för att skydda dig

Vi anser att det är mycket viktigt att skydda kreatörer, artister och användare på YouTube. Därför rekommenderar vi att du använder nedanstående verktyg så att du kan känna dig trygg när du använder YouTube.

Rapportera olämpligt eller våldsamt innehåll eller användare

Blockera olämpliga eller våldsamma kommentarer, innehåll eller användare

Skydda ditt konto

Obs! Om du är orolig för att ditt konto har hackats, kapats eller utsatts för intrång följer du de här stegen för att skydda ditt YouTube-konto.

Resurser från pålitliga partner för onlinesäkerhet (endast USA)

Besök säkerhetscentret för kreatörer om du vill läsa tips och titta på videor som kan hjälpa dig att känna dig tryggare på YouTube.