Granska och svara på kommentarer

Att moderera och interagera med kommentarer är ett utmärkt sätt att upprätthålla en sund community på din kanal.

Granska och hantera kommentarer

YouTube Studio-appen för Android

1. Öppna YouTube Studio-appen .
  2. Välj Kommentarer i menyn längst ned.
  3. Publicerade kommentarer är standardvyn.  Du kan göra något av följande:
    • Filtrera: Tryck på filterfältet för att filtrera kommentarerna som visas efter sökning, frågor, svarsstatus med mera.
    • Svara: Tryck på Svara för att svara på kommentarer.
    • Hjärta: Tryck på Hjärta för att visa din uppskattning.
    • Gilla: Tryck på tummen upp för att gilla en kommentar.
    • Ogilla: Välj tummen upp för att ogilla en kommentar.
    • Ta bort, rapportera spam eller dölj användaren från kanalen: Tryck på Mer ”.
    • Fäst: Tryck på en kommentar och sedan på Mer ” Fäst för att markera en kommentar högst upp på videons visningssida. Detta alternativ visas endast när du visar kommentarer för en viss video.

Vidta åtgärder för kommentarer som väntar på granskning

På fliken Väntar på granskning kan du vidta följande åtgärder. Du kan också hitta dessa alternativ på fliken Publicerat om du klickar på Mer ”.

• Godkänn: Tryck på Godkänn för att tillåta att en kommentar visas offentligt.
  • Ta bort: Tryck på Ta bort för att ta bort en kommentar.
  • Rapportera spam eller trakasserier: Tryck på Rapportera för att rapportera spam eller trakasserier i en kommentar. Läs mer om spamkommentarer.
  • Dölj användare: Tryck på Mer ” följt av Dölj användaren från kanalen. Läs mer om att dölja kommentarer från specifika personer.
  • Godkänn alltid: Detta alternativ är endast tillgängligt på fliken Publicerat. Om du vill att alla framtida kommentarer från en viss tittare ska bli godkända och offentliga automatiskt trycker du på Mer ” följt av Godkänn alltid användarens kommentarer.

Vanliga frågor

Vad kan en kommentarsmoderator göra?

Vilka åtgärder en kommentarsmoderator kan göra beror på om hen är standardmoderator eller ansvarig moderator. Ansvariga moderatorer har tillgång till fler åtgärder än standardmoderatorer. Båda typerna av moderatorer kan spärra kommentarer för granskning.
Moderatorer har inte åtkomst till din kanal i YouTube Studio. Kommentarer väntar på din granskning i kön Väntar på granskning. Andra kan inte se kommentaren om du inte godkänner den.

Läs mer om vad kommentarsmoderatorer kan göra.
Kommentarsmoderering fungerar annorlunda i livechattar. Läs mer om hur du utser moderatorer för livechattar.

Hur tar jag bort en kommentarsmoderator?

Du kan hantera dina moderatorer genom att följa stegen ovan för att lägga till en kommentarsmoderator och sedan välja borttagningsalternativet.