Gaan opmerkings na en antwoord daarop

Die moderering van en interaksie met opmerkings is ’n fantastiese manier om ’n gesonde gemeenskap op jou kanaal te handhaaf.

Gaan opmerkings na en bestuur hulle

YouTube Studio-app vir Android

1. Maak die YouTube Studio-app oop.
  2. Kies Opmerkings op die onderste kieslys.
  3. Gepubliseerde opmerkings is jou verstekaansig.  Jy kan:
    • Filtreer: Tik op die filtreerbalk  om die opmerkings wat jy sien volgens soektog, vrae, antwoordstatus en meer te filtreer.
    • Antwoord: Tik op Antwoord om op opmerkings te antwoord.
    • Hartjie: Tik op Hartjie  om waardering te wys.
    • Opduim: Tik op duim op  om ’n opmerking op te duim.
    • Afduim: Kies duim af  om ’n opmerking af te duim.
    • Verwyder, gee strooipos aan, of versteek gebruiker op kanaal: Tik op Meer ''.
    • Speld vas: Tik op ’n opmerking, en tik dan op Meer '' Speld vas om ’n opmerking boaan jou video se kykbladsy uit te lig. Hierdie opsie verskyn net wanneer jy opmerkings vir ’n individuele video bekyk.

Doen iets aan opmerkings wat vir kontrolering teruggehou is

Jy kan die volgende handelinge op die "Teruggehou vir kontrolering"-oortjie uitvoer: Jy kan hierdie opsies ook op die “Gepubliseer”-oortjie kry deur Meer '' te klik.

• Keur goed: Tik op Keur goed  om toe te laat dat ’n opmerking publiek gewys word.
  • Verwyder: Tik op Verwyder  om ’n opmerking te verwyder.
  • Gee strooipos of misbruik aan: Tik op Gee aan  om strooipos of misbruik in ’n opmerking aan te gee. Kry meer inligting oor strooiposopmerkings.
  • Versteek gebruiker: Tik op Meer '' en dan Versteek gebruiker op kanaal. Kry meer inligting oor hoe om opmerkings deur spesifieke mense te versteek.
  • Keur altyd goed: Hierdie opsie is net op die “Gepubliseer”-oortjie beskikbaar. Tik op Meer '' en dan Keur altyd opmerkings deur hierdie gebruiker goed as jy wil toelaat dat alle toekomstige opmerkings van ’n sekere kyker outomaties goedgekeur en publiek sigbaar word.

Gereelde vrae

Wat kan ’n opmerkingmoderator doen?

Die handelinge wat ’n opmerkingmoderator kan uitvoer, hang af van of hulle ’n standaardmoderator of ’n besturende moderator is. Besturende moderators het meer opsies tot hul beskikking as standaardmoderators. Albei soorte moderators kan opmerkings terughou sodat jy dit kan nagaan.
Moderators het nie toegang tot jou kanaal in YouTube Studio nie. Die opmerking sal in jou "Teruggehou vir kontrolering"-waglys gehou word om deur jou nagegaan te word. Ander kykers sal nie die opmerking sien tensy jy dit goedkeur nie.

Kry meer inligting oor wat opmerkingmoderators kan doen.
Opmerkingmoderering werk anders in regstreekse klets. Vind uit hoe om moderators vir regstreekse kletse toe te wys.

Hoe verwyder ek ’n opmerkingmoderator?

Jy kan jou moderators bestuur deur die stappe hier bo te volg om ’n opmerkingmoderator by te voeg, en dan die verwyderingopsie te kies.

Word kykers ingelig as ek hul opmerking vasspeld, opduim, afduim, die hartjie daarop klik of daarop antwoord?

As jy ’n opmerking vasspeld, daarop antwoord of die hartjie daarop klik, kan die opmerker na gelang van hul kennisgewinginstellings ’n kennisgewing kry dat jy gereageer het.
Opduime en afduime is anoniem. As jy ’n opmerking opduim, kan die opmerker ’n kennisgewing kry wat sê "Iemand het jou opmerking opgeduim". Kykers kry nie ’n kennisgewing wanneer jy hul opmerking afduim nie.

Hoe ontspeld ek ’n opmerking?

As jy ’n opmerking aan die bokant van die kykbladsy vasgespeld het maar dit nie meer daar wil hê nie, kan jy dit ontspeld. Kies Meer '' en dan Ontspeld langs die opmerking.
Jy kan ook ’n ander opmerking vasspeld, wat die vorige een sal ontspeld.

Wat gebeur wanneer ek ’n opmerking as strooipos merk?

Die opmerking sal permanent op jou kanaal versteek word. YouTube kan ook die opmerking en opmerker se gedrag vir strooipos nagaan.

Hoe word opmerkingonderwerpe opgesom, en kan ek hulle modereer?

Opmerkingonderwerpe gebruik AI-modelle wat deur Google besit word om opmerkings te organiseer en op te som vir YouTube-video’s met groot opmerkingsafdelings – sonder kontrolering deur ’n mens. Onderwerpe word slegs geskep wanneer daar genoeg opmerkings is om ’n tema te verteenwoordig.

Daar is nie ’n opsie om aan opmerkingonderwerpe te onttrek nie. Die onderwerp sal verwyder word as jy die opmerkings verwyder wat onder ’n spesifieke onderwerp verskyn.

Onderwerpe sal nie geskep word uit opmerkings wat teruggehou word vir kontrolering, wat geblokkeerde woorde bevat, of wat vir gebruikers versteek is nie.

Hoe om terugvoer op opmerkingonderwerpe te gee:

1. Maak ’n video se opmerkingsafdeling in die YouTube-app oop.
  2. Tik op Onderwerpe .
  3. Tik op Meer ''.
  4. Tik op Stuur terugvoer.