Lägga till eller ta bort åtkomst till din YouTube-kanal

Du kan ha flera personer som ansvariga för din kanal utan att du behöver ge dem åtkomst till ditt Google-konto. Att bjuda in andra till att hantera din kanal

• är säkrare än att dela lösenordet
  • gör att du kan ge bara så mycket åtkomst som de behöver
  • blir mindre förvirrande genom att låta användaren kommentera eller se videor på YouTube med sin egen kanal.
Begränsningar

Personer du har bjudit in att hantera din kanal

• kan bara hantera kanalen i YouTube Studio på datorn, inte på en mobil enhet eller YouTube.com
  • kan inte utföra vissa åtgärder i YouTube Studio (se tabellen nedan).

Obs! Kanalbehörigheter utvecklas fortfarande. Besök den här sidan igen för att se om nya funktioner stöds.

Kategori

Funktion

Kanalbehörigheter

Detaljerad behörighetskontroll

Läsbehörig roll

Läsbehörig (begränsad) roll

Redigerare (begränsad) roll

Videohantering

Ladda upp videor

Förstå videoresultat i YouTube Analytics

Hantera videor (metadata, intäktsgenerering, synlighet)

Lägga till en video i en spellista/skapa ny spellista

Hantera spellistans ordning

Stöds inte för närvarande

Livestreama som kanalen

Stöds inte för närvarande

Klassiska funktioner: textning, privat videodelning

Stöds inte för närvarande

Mobiluppladdningar

Stöds inte för närvarande

Kanalhantering

Anpassa/hantera kanalsidan (inklusive WYSIWYG)

Engagemang i communityn

Skapa ett inlägg och inläggshantering

Stöds inte för närvarande

Svara på kommentarer som kanalen i YouTube Studio

Kommentera en annan kanals videor som kanalen

Stöds inte för närvarande

Skapa ett snabbklipp

Stöds inte för närvarande

Studio-appen

Analytics i Studio-appen (inklusive statistik för artister)

Stöds inte för närvarande

Videouppdateringar i Studio-appen

Stöds inte för närvarande

Kommentera i Studio-appen

Stöds inte för närvarande

Endast visning och utan intäktsroller i Studio-appen

Stöds inte för närvarande

Specifikt för artister

Funktioner för officiell artistkanal (t.ex. konserter)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Lägga till åtkomst:

1. Besök studio.youtube.com
  2. Klicka på Inställningar till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på Bjud in och ange e-postadressen till personen du vill bjuda in.
  5. Klicka på Åtkomst och välj vilken av följande roller du vill ge personen:
    • Ansvarig: Kan lägga till och ta bort andra och redigera kanalinfon. Kan också ladda upp, redigera, publicera och ta bort videor. Kan inte ta bort kanalen.
    • Redigerare: Kan ladda upp och redigera videor och ta bort utkast av videor. Kan inte lägga till eller ta bort andra användare, ta bort publicerade videor eller kanalen, eller ingå avtal.
    • Redigerare (begränsad): Kan ladda upp och redigera videor och ta bort utkast av videor. Kan inte lägga till eller ta bort andra användare, ta bort videor eller kanalen, ingå avtal eller se information om intäkter.
    • Läsbehörig: Kan se (men inte redigera) kanalinfo.
    • Läsbehörig (begränsad): Kan se (men inte redigera) all kanalinfo förutom intäktsinformationen.
  6. Klicka på Spara.

Ta bort eller ändra åtkomst:

1. Besök studio.youtube.com.
  2. Klicka på Inställningar till vänster.
  3. Klicka på Behörigheter.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid personen du vill ta bort.
  5. Välj en ny roll eller klicka på Ta bort åtkomst

Obs! Vissa delar av Studio har fortfarande inte stöd för kanalbehörigheter. Inbjudna användare kommer inte åt dessa delar, bara ägaren. Det handlar om följande:

• Funktioner som inte finns i Studio än, som informationskort och slutskärmar
  • Kontrollrummet
  • YouTube.com eller YouTube-apparna (inklusive Studio-appen)

Dessa kommer att läggas till i framtiden.

Så här tar du reda på kanalägarens namn och e-postadress:

Om du hanterar en kanal kan du ta reda på kanalägarens namn och e-postadress. Du kanske behöver uppgifterna för att be ägaren verifiera kanalen med telefonen för att få åtkomst till vissa funktioner.

Obs! Enbart ansvariga och ägaren kan se namnen och e-postadresserna till de som har åtkomst till en kanal.

1. Besök studio.youtube.com.
  2. Klicka på Inställningar > Behörigheter.
  3. Namnen och e-postadresserna till samtliga med åtkomst till kanalen visas. Anteckna ägarens uppgifter.