Legg til eller fjern tilgang for YouTube-kanalen din

Hvis du har en merkevarekonto, kan du nå bruke kanaltillatelser til å gi andre tilgang til YouTube-kanalen din – eller fjerne tilgangen. Finn ut mer.

Du kan få flere personer til å administrere kanalen din uten å gi dem tilgang til Google-kontoen din. Fordeler ved å invitere andre til å administrere kanalen din:

• Det er tryggere enn å dele passordet ditt.
  • Du kan bestemme graden av tilgang vedkommende skal få.
  • Brukeren kan kommentere eller se på videoer på YouTube fra sin egen kanal, noe som er mindre forvirrende.
Begrensninger

Foreløpig gjelder følgende for brukerne du inviterer til å administrere kanalen din:

• Vedkommende kan bare administrere kanalen din i YouTube Studio på datamaskin – ikke via mobil, på YouTube.com eller via YouTube-API-ene.
  • Vedkommende kan ikke utføre visse handlinger i YouTube Studio (se tabellen nedenfor).

Merk: Kanaltillatelsene er fortsatt under utvikling, så kom tilbake hit med jevne mellomrom for å sjekke om det er lagt til støtte for flere funksjoner.

Kategori

Funksjon

Kanaltillatelser

Granulær tilgangskontroll

Bare seer-rolle

Seer (begrenset)-rolle

Redigerer (begrenset)-rolle

Video

behandling

Laste opp videoer

Se resultater for videoer i YouTube Analytics

Behandle videoer (metadata, inntektsgenerering, synlighet)

Legge til videoer i spillelister / opprette nye spillelister

Administrere rekkefølgen i spillelister

Støttes foreløpig ikke

Sende direkte fra kanalen

Støttes foreløpig ikke

Funksjoner i den eldre versjonen: teksting, deling av private videoer

Mobilopplastinger

Støttes foreløpig ikke

Kanaladministrering

Tilpasse/administrere kanalsiden, inkludert WYSIWYG – («What you see is what you get»)

Kommunisere med brukerfellesskapet

Opprette et innlegg

Støttes foreløpig ikke

Administrere foruminnlegg, inkludert slette innlegg

Svare på kommentarer på vegne av kanalen i YouTube Studio

Kommentere på videoer fra en annen kanal på vegne av kanalen

Støttes foreløpig ikke

Lage snuttsamlinger

Støttes foreløpig ikke

Studio for mobil

Analytics i Studio for mobil (inkludert Statistikk for artister)

Støttes foreløpig ikke

Videooppdateringer i Studio for mobil

Støttes foreløpig ikke

Kommentere i Studio for mobil

Støttes foreløpig ikke

Bare seer-roller og roller uten inntektsgenerering i Studio for mobil

Støttes foreløpig ikke

Artistspesifikke funksjoner

Funksjoner for offisielle artistkanaler (f.eks. konserter)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Slik gir du tilgang:

1. Gå til studio.youtube.com
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Klikk på Inviter og skriv inn e-postadressen til den du vil invitere.
  5. Klikk på Tilgang og velg rollen du vil gi denne personen:
    • Administrator: kan legge til eller fjerne andre samt endre kanaldetaljene. Kan laste opp, redigere, publisere og slette videoer. Kan ikke slette kanalen.
    • Redigerer: kan laste opp og redigere videoer samt slette utkast til videoer. Kan ikke legge til eller fjerne andre medvirkende, slette publiserte videoer eller selve kanalen ei heller inngå kontrakter.
    • Redigerer (begrenset): kan laste opp og redigere videoer samt slette utkast til videoer. Kan ikke legge til eller fjerne andre medvirkende, slette videoer eller selve kanalen, inngå kontrakter eller se inntektsinformasjon.
    • Seer: kan se (men ikke endre) kanaldetaljene.
    • Seer (begrenset): kan se (men ikke endre) kanaldetaljene unntatt inntektsinformasjonen.
  6. Klikk på Lagre.

Slik kan du fjerne eller endre tilgang:

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Gå til personen du vil fjerne, og klikk på nedoverpilen.
  5. Velg en ny rolle, eller klikk på Fjern tilgangen

Merk: Det er ikke alt i Studio som støttes av kanaltillatelsene ennå. Selv om eieren har tilgang til disse funksjonene, har ikke inviterte brukere tilgang til

• funksjoner som ikke er innebygd i Studio, for eksempel redigering av spillelister
  • kontrollrommet for direktesendinger
  • YouTube.com, YouTube-appene (inkludert Studio for mobil) og YouTube-API-ene

Vi jobber med å kunne tilby støtte for disse i fremtiden.

Slik finner du navnet og e-postadressen til kanaleieren:

Hvis du administrerer en kanal, kan du finne navnet og e-postadressen til kanaleieren. Du kan trenge denne informasjonen hvis du for eksempel skal be vedkommende om å bekrefte kanalen sin per telefon for å få tilgang til enkelte funksjoner.

Merk: Det er bare administratorene og eieren som kan se navnene og e-postadressene til folk som har tilgang til kanalen.

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger > Tillatelser.
  3. Du ser navnet og e-postadressen til alle som har tilgang til denne kanalen. Notér deg opplysningene om eieren.