Legg til eller fjern tilgang for YouTube-kanalen din

Hvis du har en merkevarekonto, kan du nå bruke kanaltillatelser til å gi andre tilgang til YouTube-kanalen din – eller fjerne tilgangen. Merk at kontrollrommet for direktesendinger er midlertidig utilgjengelig for merkevarekontoer med kanaltillatelser. Finn ut mer.

Du kan gi flere personer tillatelse til å administrere kanalen din uten å gi dem tilgang til Google-kontoen din. Fordeler ved å invitere andre til å administrere kanalen din:

• Det er tryggere enn å dele passordet ditt.
  • Du kan bestemme graden av tilgang vedkommende skal få.
  • Brukeren kan kommentere eller se på videoer på YouTube fra sin egen kanal, noe som er mindre forvirrende.
Begrensninger

Foreløpig gjelder følgende for brukerne du inviterer til å administrere kanalen din:

• De kan bare administrere kanalen din i YouTube Studio på datamaskin eller delvis på mobil.
  • De kan ikke administrere kanalen din via YouTube.com eller YouTube-API-ene.
  • De kan ikke utføre visse handlinger i YouTube Studio (se tabellen nedenfor).
Merk: Kanaltillatelsene er fortsatt under utvikling, så kom tilbake hit med jevne mellomrom for å sjekke om det er lagt til støtte for flere funksjoner.

Kategori

Funksjon

Tillatelser for YouTube Studio

Tilgjengelighet for YouTube Studio på mobil

Granulær tilgangskontroll

Bare seer-rolle

Seer (begrenset)-rolle

Redigerer (begrenset)-rolle

Videobehandling

Laste opp videoer

Se videoresultater i YouTube Analytics eller Statistikk for artister

Behandle videoer (metadata, inntektsgenerering, synlighet)

Legge til videoer i spillelister / opprette nye spillelister

[legge til en video i en spilleliste]

Administrere rekkefølgen i spillelister

Sende direkte fra kanalen

Funksjoner i den eldre versjonen: teksting, deling av private videoer

Kanaladministrering

Tilpasse/administrere kanalsiden (unntatt administrering av egendefinerte nettadresser og endring av kanaltittelen)

Kommunisere med brukerfellesskapet

Opprette innlegg

Administrere foruminnlegg, inkludert sletting av innlegg

Svare på kommentarer på vegne av kanalen i YouTube Studio

Kommentere videoer på andre kanaler på vegne av kanalen

Lage snuttsamlinger

Artistspesifikke funksjoner

Funksjoner for offisielle artistkanaler (for eksempel konserter)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Slik gir du tilgang:

1. Gå til studio.youtube.com
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Klikk på Inviter, og skriv inn e-postadressen til personen du vil invitere.
  5. Klikk på Tilgang, og velg rollen du vil gi denne personen:

Rolle

Støttes

Støttes ikke

Eier

Kan gjøre alt på alle plattformer, for eksempel
    • slette kanalen
    • administrere tillatelser
    • kan ikke overføre eierskapet til andre brukere

Administrator

• kan se alle kanaldata
    • kan administrere tillatelser
    • kan redigere kanalinformasjonen
    • kan opprette, laste opp, publisere og slette innhold (inkludert utkast)
    • kan ikke slette kanalen

Redigerer

• kan se alle kanaldata
    • har full redigeringstilgang
    • kan laste opp og publisere innhold
    • kan slette utkast
    • kan ikke slette kanalen eller publisert innhold
    • kan ikke administrere tillatelser
    • kan ikke inngå kontrakter

Redigerer (begrenset)

• samme tillatelser som Redigerer
    • kan ikke slette kanalen eller publisert innhold
    • kan ikke administrere tillatelser
    • kan ikke inngå kontrakter
    • har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)

Seer

• kan se (men ikke redigere) all kanalinformasjon
    • kan opprette og redigere YouTube Analytics-grupper
    • kan se inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)

Seer (begrenset)

• samme tillatelser som Seer
    • har ikke tilgang til inntektsdata (inkludert chatinntekter og fanen for seeraktivitet)
  6. Klikk på Lagre.

Slik kan du fjerne eller endre tilgang:

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger på venstre side.
  3. Klikk på Tillatelser.
  4. Gå til personen du vil fjerne, og klikk på nedoverpilen.
  5. Velg en ny rolle, eller klikk på Fjern tilgang.

Merk: Det er ikke alt i Studio som støttes av kanaltillatelsene ennå. Selv om eieren har tilgang til disse funksjonene, har ikke inviterte brukere tilgang til

• funksjoner som ikke er innebygd i Studio, som det å opprette foruminnlegg
  • deler av Studio for mobil, som det å kommentere og redigere spillelister
  • YouTube.com, YouTube Music, YouTube Kids-appen eller YouTube-API-ene

Vi jobber med å kunne tilby støtte for disse i fremtiden.

Slik finner du navnet og e-postadressen til kanaleieren:

Hvis du administrerer en kanal, kan du finne navnet og e-postadressen til kanaleieren. Du kan trenge denne informasjonen hvis du for eksempel skal be vedkommende om å bekrefte kanalen sin per telefon for å få tilgang til enkelte funksjoner.

Merk: Det er bare administratorene og eieren som kan se navnene og e-postadressene til folk som har tilgang til kanalen.
  1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Innstillinger etterfulgt av Tillatelser.
  3. Du ser navnet og e-postadressen til alle som har tilgang til denne kanalen. Notér deg opplysningene om eieren.