Toegang tot je YouTube-kanaal geven of intrekken

Als je een merkaccount hebt, kun je nu kanaalrechten gebruiken om toegang tot je YouTube-kanaal te geven of in te trekken. Meer informatie

Meerdere mensen kunnen je kanaal beheren zonder dat ze toegang hebben tot je Google-account. Iemand uitnodigen om je kanaal te beheren:

• is veiliger dan je wachtwoord delen,
  • maakt het mogelijk zo veel toegang te verlenen als nodig is,
  • is minder verwarrend, omdat deze gebruiker met het eigen kanaal video's op YouTube bekijkt en erop reageert.
Beperkingen

Mensen die je hebt uitgenodigd om je kanaal te beheren, kunnen op dit moment:

• je kanaal alleen beheren in YouTube Studio op een computer, niet op een mobiel apparaat, via YouTube.com of via YouTube-API's,
  • bepaalde acties niet uitvoeren in YouTube Studio (zie de onderstaande tabel).

Opmerking: Kanaalrechten worden nog ontwikkeld, dus kom hier later terug om te kijken of nieuwe functies worden ondersteund.

Categorie

Functie

Kanaalrechten

Gedetailleerd beheer van rechten

Rol: alleen kijker

Rol: kijker (beperkt)

Rol: bewerker (beperkt)

Videobeheer

Video's uploaden

De prestaties van de video analyseren in YouTube Analytics

Video's beheren (metadata, inkomsten genereren, zichtbaarheid)

Een video toevoegen aan een playlist/een playlist maken

Volgorde van playlist beheren

Momenteel niet ondersteund

Als het kanaal livestreamen

Momenteel niet ondersteund

Klassieke functies: ondertiteling voor doven en slechthorenden, privévideo's delen

Mobiele uploads

Momenteel niet ondersteund

Kanaalbeheer

De kanaalpagina aanpassen/beheren (waaronder WYSIWYG)

Betrokkenheid van de community

Een post maken

Momenteel niet ondersteund

Communityposts beheren en verwijderen

Als het kanaal reageren op reacties vanuit YouTube Studio

Als het kanaal reageren op video's van andere kanalen

Momenteel niet ondersteund

Een story maken

Momenteel niet ondersteund

Mobiele Studio-app

Analytics voor mobiele Studio-app (waaronder analytics voor artiesten)

Momenteel niet ondersteund

Video-updates in mobiele Studio-app

Momenteel niet ondersteund

Reageren met mobiele Studio-app

Momenteel niet ondersteund

Alleen weergeven en zonder opbrengstrollen in mobiele Studio-app

Momenteel niet ondersteund

Specifiek voor artiesten

Functies van officieel artiestenkanaal (zoals concerten)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Zo geef je iemand toegang:

1. Ga naar studio.youtube.com
  2. Klik links op Instellingen.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op Uitnodigen en geef het e-mailadres op van de persoon die je wilt uitnodigen.
  5. Klik op Toegang en selecteer de rol die je aan deze persoon wilt toewijzen:
    • Beheerder: Kan anderen toevoegen of verwijderen en kanaaldetails bewerken. Kan video's uploaden, bewerken, publiceren en verwijderen. Kan het kanaal niet verwijderen.
    • Bewerker: Kan video's uploaden en bewerken en conceptvideo's verwijderen. Kan anderen niet toevoegen of verwijderen, kan gepubliceerde video's of het kanaal niet verwijderen en kan geen contracten aangaan.
    • Bewerker (beperkt): Kan video's uploaden en bewerken en kan conceptvideo's verwijderen. Kan anderen niet toevoegen of verwijderen, kan video's of het kanaal niet verwijderen, kan geen contracten aangaan en kan geen opbrengstinformatie bekijken.
    • Kijker: Kan kanaalgegevens bekijken maar niet bewerken.
    • Kijker (beperkt): Kan kanaalgegevens (behalve opbrengstinformatie) bekijken maar niet bewerken.
  6. Klik op Opslaan.

Zo kun je toegang intrekken of wijzigen:

1. Ga naar studio.youtube.com.
  2. Klik links op Instellingen.
  3. Klik op Rechten.
  4. Ga naar de persoon die je wilt verwijderen en klik op de pijl-omlaag.
  5. Selecteer een nieuwe rol of klik op Toegang intrekken.

Opmerking: Kanaalrechten bieden nog geen toegang tot sommige gedeelten van Studio. Deze functies zijn alleen toegankelijk voor de eigenaar, niet voor uitgenodigde gebruikers:

• Functies die niet in Studio zijn ingebouwd, zoals bewerkingsopties voor playlists
  • Live regiekamer
  • YouTube.com, YouTube-apps (waaronder Studio Mobile) en YouTube-API's

We willen hier in de toekomst ondersteuning voor bieden.

Zo vind je de naam en het e-mailadres van een kanaaleigenaar:

Je kunt de naam en het e-mailadres van de eigenaar zien als je een kanaal beheert. Met deze informatie kun je de eigenaar bijvoorbeeld vragen het eigen account te bevestigen met een telefoonnummer. Zo kun jij toegang krijgen tot bepaalde functies.

Opmerking: Alleen beheerders en de eigenaar zelf kunnen de namen en e-mailadressen zien van wie toegang heeft tot het kanaal.

1. Ga naar studio.youtube.com.
  2. Klik op Instellingen > Rechten.
  3. Je ziet dan de namen en e-mailadressen van iedereen die toegang heeft tot het kanaal. Noteer de gegevens van de eigenaar.