Toegang tot je YouTube-kanaal geven of intrekken

Als je een merkaccount hebt, kun je nu kanaalrechten gebruiken om toegang tot je YouTube-kanaal te geven of in te trekken. Meer informatie

Meerdere mensen kunnen je kanaal beheren zonder dat ze toegang hebben tot je Google-account. Iemand uitnodigen om je kanaal te beheren:

• is veiliger dan je wachtwoord delen,
  • maakt het mogelijk zo veel toegang te verlenen als nodig is,
  • is minder verwarrend, omdat deze gebruiker met het eigen kanaal video's op YouTube bekijkt en erop reageert.
Beperkingen

Mensen die je hebt uitgenodigd om je kanaal te beheren, kunnen op dit moment:

• je kanaal alleen beheren in YouTube Studio op computers of gedeeltelijk beheren op mobiele apparaten,
  • je kanaal niet beheren via YouTube.com of YouTube-API's,
  • bepaalde acties niet uitvoeren in YouTube Studio (zie de onderstaande tabel).
Opmerking: Kanaalrechten worden nog ontwikkeld, dus kom hier later terug om te kijken of nieuwe functies worden ondersteund.

Categorie

Actie

YouTube Studio-rechten

Beschikbaarheid van de mobiele YouTube Studio-app

Gedetailleerd beheer van rechten

Rol: alleen kijker

Rol: kijker (beperkt)

Rol: bewerker (beperkt)

Videobeheer

Video's uploaden

De prestaties van de video analyseren in YouTube Analytics of analytics voor artiesten

Video's beheren (metadata, inkomsten genereren, zichtbaarheid)

Een video toevoegen aan een playlist/een playlist maken

[een video toevoegen aan een playlist]

Volgorde van playlists beheren

Als het kanaal livestreamen

Klassieke functies: ondertiteling voor doven en slechthorenden, privévideo's delen

Kanaalbeheer

De homepage van het kanaal aanpassen of beheren (maar niet gepersonaliseerde URL's beheren en de kanaaltitel wijzigen)

Betrokkenheid van de community

Een post maken

Communityposts beheren en verwijderen

Als het kanaal reageren op reacties vanuit YouTube Studio

Als het kanaal reageren op video's van andere kanalen

Een story maken

Specifiek voor artiesten

Functies van officieel artiestenkanaal (zoals concerten)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Zo geef je iemand toegang:

1. Ga naar studio.youtube.com
  2. Klik links op Instellingen.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op Uitnodigen en geef het e-mailadres op van de persoon die je wilt uitnodigen.
  5. Klik op Toegang en selecteer de rol die je aan deze persoon wilt toewijzen:

Rol

Ondersteund

Niet ondersteund

Eigenaar

Kan alles doen op alle platforms, waaronder:
    • Het kanaal verwijderen
    • Rechten beheren
    • Kan het eigendom niet overdragen aan een andere gebruiker

Beheerder

• Kan alle kanaalgegevens bekijken
    • Kan rechten beheren
    • Kan kanaalgegevens bewerken
    • Kan (concept)content maken, uploaden, publiceren en verwijderen
    • Kan het kanaal niet verwijderen

Bewerker

• Kan alle kanaalgegevens bekijken
    • Kan alles bewerken
    • Kan content uploaden en publiceren
    • Kan concepten verwijderen
    • Kan het kanaal en gepubliceerde content niet verwijderen
    • Kan rechten niet beheren
    • Kan geen contracten sluiten

Bewerker (beperkt)

• Heeft dezelfde rechten als een bewerker
    • Kan het kanaal en gepubliceerde content niet verwijderen
    • Kan rechten niet beheren
    • Kan geen contracten sluiten
    • Heeft geen toegang tot opbrengstgegevens (zoals de chatopbrengst en het tabblad Kijkersactiviteit)

Kijker

• Kan alle kanaalgegevens bekijken maar niet bewerken
    • Kan YouTube Analytics-groepen maken en bewerken
    • Kan opbrengstgegevens bekijken (zoals de chatopbrengst en het tabblad Kijkersactiviteit)

Kijker (beperkt)

• Heeft dezelfde rechten als een kijker
    • Heeft geen toegang tot opbrengstgegevens (zoals de chatopbrengst en het tabblad Kijkersactiviteit)
  6. Klik op Opslaan.

Zo kun je toegang intrekken of wijzigen:

1. Ga naar studio.youtube.com.
  2. Klik links op Instellingen.
  3. Klik op Rechten.
  4. Ga naar de persoon die je wilt verwijderen en klik op de pijl-omlaag.
  5. Selecteer een nieuwe rol of klik op Toegang intrekken.

Opmerking: Kanaalrechten bieden nog geen toegang tot sommige gedeelten van Studio. Deze functies zijn alleen toegankelijk voor de eigenaar, niet voor uitgenodigde gebruikers:

• Functies die niet zijn ingebouwd in Studio, zoals communityposts maken
  • Live regiekamer
  • Sommige functies van de mobiele Studio-app, zoals reageren en playlists bewerken
  • YouTube.com, YouTube Music, de YouTube Kids-app of YouTube-API's
  • De mobiele Studio-app op iPhones/iPads [op dit moment alleen Android]

We willen hier in de toekomst ondersteuning voor bieden.

Zo vind je de naam en het e-mailadres van een kanaaleigenaar:

Je kunt de naam en het e-mailadres van de eigenaar zien als je een kanaal beheert. Met deze informatie kun je de eigenaar bijvoorbeeld vragen het eigen account te bevestigen met een telefoonnummer. Zo kun jij toegang krijgen tot bepaalde functies.

Opmerking: Alleen beheerders en de eigenaar zelf kunnen de namen en e-mailadressen zien van wie toegang heeft tot het kanaal.
  1. Ga naar studio.youtube.com.
  2. Klik op Instellingen en dan Rechten.
  3. Je ziet dan de namen en e-mailadressen van iedereen die toegang heeft tot het kanaal. Noteer de gegevens van de eigenaar.