YouTube-kanavan käyttöoikeuden lisääminen ja poistaminen

Voit antaa useiden ihmisten ylläpitää kanavaasi myöntämättä heille pääsyä Google-tilillesi. Kun kutsut toisen henkilön ylläpitämään kanavaasi,

• se on turvallisempaa kuin salasanan jakaminen
  • voit asettaa tarvittavan käyttöoikeuksien tason
  • on vähemmän hämmentävää, kun käyttäjä kommentoi tai katsoo videoita YouTubessa oman kanavansa tilillä.
Rajoitukset

Kanavasi ylläpitäjiksi kutsumasi henkilöt

• voivat ylläpitää kanavaasi vain YouTube Studion tietokoneversiolla, eivät mobiiliversiolla eivätkä osoitteessa YouTube.com
  • eivät voi käyttää tiettyjä toimintoja YouTube Studiossa (lisätietoja on alla olevassa taulukossa).

Huom. Kanavan luvat ovat vielä kehitysvaiheessa, joten katso täältä myöhemmin, mitä uusia ominaisuuksia tuetaan.

Kategoria

Ominaisuus

Kanavan luvat

Yksityiskohtainen pääsyoikeuksien valvonta

Vain katselija

Katselija (rajoitettu)

Muokkaaja (rajoitettu)

Videon

ylläpitäminen

Videoiden lataaminen

Videon tilastojen katsominen YouTuben tilastoissa

Videoiden ylläpitäminen (sisällönkuvaustiedot, kaupallistaminen, näkyvyys)

Videon lisääminen soittolistalle / uuden soittolistan luominen

Soittolistan järjestyksen ylläpitäminen

Ei tuettu tällä hetkellä

Livestriimaus kanavan tilillä

Ei tuettu tällä hetkellä

Perinteisen version ominaisuudet: tekstitykset, yksityisten videoiden jakaminen

Ei tuettu tällä hetkellä

Mobiililataukset

Ei tuettu tällä hetkellä

Kanavan ylläpitäminen

Kanavasivun yksilöiminen/ylläpitäminen (myös WYSIWYG)

Ei tuettu tällä hetkellä

Yhteisön aktivoiminen

Postausten luominen ja ylläpitäminen

Ei tuettu tällä hetkellä

Kommentteihin vastaaminen YouTube Studiossa kanavan tilillä

Toisella kanavalla olevan videon kommentoiminen kanavan tilillä

Ei tuettu tällä hetkellä

Tarinan luominen

Ei tuettu tällä hetkellä

Studion mobiilisovellus

Tilastot Studion mobiilisovelluksessa (myös Artistin Analytics-tilastot)

Ei tuettu tällä hetkellä

Studion mobiilisovelluksen videopäivitykset

Ei tuettu tällä hetkellä

Kommentointi Studion mobiilisovelluksessa

Ei tuettu tällä hetkellä

Vain katselu, ei tuloihin liittyviä rooleja Studion mobiilisovelluksessa

Ei tuettu tällä hetkellä

Artistikohtaiset asetukset

Virallisen artistikanavan ominaisuudet (esim. konsertit)

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Käyttöoikeuden lisääminen:

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse Kutsu ja kirjoita kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.
  5. Klikkaa Käyttöoikeudet ja valitse henkilölle asetettava rooli:
    • Ylläpitäjä – voi lisätä tai poistaa käyttäjiä ja muokata kanavan tietoja sekä ladata, muokata, julkaista ja poistaa videoita mutta ei voi poistaa kanavaa.
    • Muokkaaja – voi ladata ja muokata videoita sekä poistaa luonnosvideoita. Ei voi lisätä eikä poistaa käyttäjiä, tehdä sopimuksia tai poistaa videoita tai kanavaa.
    • Muokkaaja (rajoitettu) – voi ladata ja muokata videoita sekä poistaa luonnosvideoita. Ei voi lisätä eikä poistaa käyttäjiä, tehdä sopimuksia, poistaa videoita tai kanavaa tai nähdä tulotietoja.
    • Katselija – voi katsoa (mutta ei muokata) kanavan tietoja.
    • Katselija (rajoitettu) – voi katsoa (mutta ei muokata) kanavan kaikkia muita tietoja paitsi tulotietoja.
  6. Valitse Tallenna.

Käyttöoikeuden poistaminen tai muuttaminen:

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse poistettava henkilö ja klikkaa avattavaa valikkoa.
  5. Valitse henkilölle uusi rooli tai valitse Poista pääsyoikeudet

Huom. Kanavan luvat ‑asetus ei ole käytettävissä kaikissa Studion osioissa. Toisin kuin omistaja, kutsutut käyttäjät eivät pääse kyseisiin osioihin. Näihin kuuluvat:

• ominaisuudet, joita ei ole vielä otettu Studiossa käyttöön, kuten tietokortit ja päätösruudut
  • Live-tapahtumien hallinta
  • YouTube.com ja YouTube-sovellukset (sekä Studion mobiilisovellus).

Pyrimme lisäämään tuen näille myöhemmin.

Kanavan omistajan nimen ja sähköpostiosoitteen selvittäminen:

Jos ylläpidät kanavaa, voit selvittää kanavan omistajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Saatat tarvita tätä tietoa, jotta voit esimerkiksi pyytää omistajaa vahvistamaan kanavansa puhelimella tiettyjen ominaisuuksien käyttöönottamista varten.

Huom. Vain kanavan ylläpitäjät ja omistajat voivat nähdä niiden käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet, joilla on kanavan käyttöoikeus.

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse Asetukset > Luvat.
  3. Näet kaikkien niiden käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet, joilla on tämän kanavan käyttöoikeus. Ota omistajan tiedot ylös.