Saamme tällä hetkellä paljon tukipyyntöjä. Vastauksen saaminen sähköpostin, chatin ja Twitterin (@TeamYouTube) kautta lähetettyihin kysymyksiin kestää tavallista kauemmin.

YouTube-kanavan pääsyoikeuksien lisääminen ja poistaminen kanavalupien avulla

Jos sinulla on bränditili, voit kanavalupien avulla lisätä tai poistaa pääsyn YouTube-kanavallesi. Lue lisää kanavalupien käyttöönotosta.

Kanavalupien avulla voit myöntää muille käyttäjille pääsyn kanavadataan, työkaluihin ja ominaisuuksiin YouTubessa ja YouTube Studiossa. Valittavana on viisi eri pääsyoikeustasoa. Useat eri käyttäjät voivat ylläpitää kanavaa ilman pääsyä Google-tilillesi. Tämä onnistuu suoraan YouTubesta tai YouTube Studion kautta tietokoneella tai mobiililaitteilla. Lupien myöntäminen käyttäjälle

• on turvallisempaa kuin salasanan tai muiden arkaluontoisten kirjautumistietojen jakaminen
  • mahdollistaa pääsyoikeustason määrittämisen – voit valita, kuka voi nähdä kanavasi tai päivittää sitä.

Kanavan luvat YouTube Studiossa: Kutsu muita ylläpitämään kanavaasi

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Kanavalupien roolityypit

Rooli

Tuettu

Ei tuettu

Omistaja

Pääsy kaikkien alustojen kaikkiin toimintoihin, kuten näihin:

• Kanavan poistaminen
  • Livestriimien ja livechatin ylläpito
  • Lupien valitseminen
  • Google Ads ‐tilien linkittäminen
  • Omistajuutta ei voi siirtää toiselle käyttäjälle

Ylläpitäjä

• Näkee kaiken kanavadatan
  • Voi muuttaa lupia (YouTube Studiossa)
  • Voi muokata kanavan tietoja
  • Voi ylläpitää livestriimejä
  • Voi luoda, ladata, julkaista ja poistaa sisältöä (myös luonnoksia)
  • Voi osallistua chatiin ja valvoa keskustelua Livetapahtumien hallinnasta
  • Voi luoda postauksia
  • Voi kommentoida
  • Voi linkittää Google Ads ‐tilejä
  • Ei voi poistaa kanavaa

Muokkaaja

• Näkee kaiken kanavadatan
  • Voi muokata kaikkea
  • Voi ladata ja julkaista sisältöä
  • Voi ylläpitää livestriimejä
  • Voi poistaa luonnoksia
  • Voi osallistua chatiin ja valvoa keskustelua Livetapahtumien hallinnasta
  • Voi luoda postauksia
  • Voi kommentoida
  • Voi linkittää Google Ads ‐tilejä
  • Ei voi poistaa kanavaa eikä julkaistua sisältöä
  • Ei voi muuttaa lupia
  • Ei voi solmia sopimuksia
  • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
  • Ei voi poistaa tai nollata striimausavaimia

Muokkaaja (rajoitettu)

• Samat oikeudet kuin muokkaajalla
  • Samat rajoitukset kuin muokkaajalla
  • Ei näe tulodataa (sisältäen chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehden)
Tekstittäjä
  • Voi lisätä, muokata, julkaista ja poistaa tekstityksiä ehdot täyttävissä videoissa
  • Samat rajoitukset kuin muokkaajalla
  • Ei voi muokata mitään (paitsi videoiden tekstityksiä)
  • Ei näe tulodataa (sisältäen chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehden)
  • Ei voi ladata ja julkaista sisältöä (paitsi videoiden tekstityksiä)
  • Ei voi ylläpitää livestriimejä
  • Ei voi poistaa luonnoksia
  • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta
  • Ei voi ylläpitää livestriimejä
  • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
  • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta
  • Ei näe kaikkea kanavadataa

Katselija

• Näkee kanavan kaiken tiedon (mutta ei voi muokata)
  • Voi luoda ja muokata YouTuben tilastojen ryhmiä
  • Näkee tulodatan (mukaan lukien chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehti)
  • Näkee luodut striimit etukäteen ja striimin aikana ja voi seurata niitä
  • Näkee kaikki muut striimausasetukset paitsi striimausavaimen
  • Ei voi ylläpitää livestriimejä
  • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
  • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta

Katselija (rajoitettu)

• Samat oikeudet kuin katselijalla
  • Samat rajoitukset kuin katselijalla
  • Ei näe tulodataa (sisältäen chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehden)

Tuetut toiminnot

Huom. Kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä valtuutettuna.
Kategoria Pääsyoikeustaso / julkinen toiminta YT Studio tietokoneella YT Studio ‐sovellus YouTube
Yksityiskohtainen lupien valvonta Ylläpitäjä
Muokkaajan rooli
Muokkaaja (rajoitettu)
Vain katselija
Katselija (rajoitettu)
Vain katselija
Videoiden ylläpito Videoiden / Shorts-videoiden lataaminen
Shorts-videoiden luominen
Videon menestyminen YouTuben Tilastoissa tai Artistin Tilastoissa
Videoiden ylläpitäminen (metadata, kaupallistaminen, näkyvyys)
Soittolistan luominen
Videon lisääminen soittolistalle
Soittolistojen käsittely
Livestriimaus kanavan nimissä
Tekstitykset, yksityinen videoiden jakaminen
Kanavan ylläpitäminen Kanavan etusivun muokkaus ja ylläpito
Yhteisön aktivoiminen Postauksen luominen
Yhteisöpostauksien ylläpito, esimerkiksi poistaminen
Yhteisöpostausten poistaminen [Vain hallinnoija] [Vain hallinnoija]
Kommentteihin vastaaminen YouTube Studiossa kanavan nimissä
Kommentoi ja käsittele kommentteja toisen kanavan videoissa kanavana
Livechatiin osallistuminen
Artistikohtaiset asetukset Virallisen artistikanavan ominaisuudet (esimerkiksi konsertit)
Artistin diskografian hallinnan käyttäminen [Omistajat, ylläpitäjät, muokkaajat sekä muokkaajat (rajoitettu)]

Julkinen ja yksityinen toiminta YouTubessa

Kun edustat kanavaa valtuutettuna suoraan YouTubessa, julkiset ja yksityiset toiminnot erotetaan toisistaan.

• Julkiset toiminnot: Valtuutetut voivat tehdä näitä toimintoja kanavan omistajan puolesta, ja tapahtuma liitetään kanavaan.
    • Julkiset toiminnot on lueteltu yllä olevassa taulukossa.
  • Yksityiset toiminnot: Valtuutetut tekevät näitä toimintoja henkilökohtaisen tilinsä kautta, jolla he ovat kirjautuneet sisään.
    • Yksityisiin toimintoihin kuuluvat esimerkiksi hakeminen, videoiden katsominen ja ostokset. Lue lisää

Visuaaliset merkit kertovat valtuutetuille käyttäjille, keneen tapahtuma liitetään.

Pääsyoikeuksien myöntäminen kanavalupien avulla

Jos sinulla on bränditili, sinun on ensin otettava kanavaluvat käyttöön.

Pääsyoikeuksien lisääminen tietokoneella

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Klikkaa Kutsu ja kirjoita kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.
  5. Klikkaa Pääsyoikeudet ja valitse alla olevasta taulukosta rooli, jonka haluat määrittää tälle henkilölle.
  6. Klikkaa Valmis.
    • Huom. Lähetetyt kutsut vanhenevat 30 päivässä.

Kanavan pääsyoikeuksien poistaminen

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse poistettava henkilö ja klikkaa alanuolta .
  5. Valitse uusi rooli tai valitse Poista pääsyoikeudet.

Huom. Kanavaluvat eivät vielä tue kaikkia YouTuben osia. Vaikka omistajalla on pääsy näihin ominaisuuksiin, kutsutut käyttäjät eivät voi käyttää niitä. Kyse on näistä ominaisuuksista:

• YouTube Music
  • YouTube Kids ‑sovellus
  • YouTube-rajapinnat

Yksityinen toiminta YouTubessa

Alla on lueteltu yksityiset toiminnot, jotka yhdistetään valtuutetun henkilökohtaiseen tiliin:

Videoiden ylläpito

Yhteisön aktivointi

• Postauksesta tykkääminen tai ei-tykkääminen tai äänestykseen osallistuminen

Kuratointi/kulutus

• Sisällön hakeminen tai hakuhistorian käyttäminen
  • Katsot videota tai käytät katseluhistoriaa.
  • Käyttäjien estäminen kanavalta.
  • Katselet tilauksia.
  • Ostokset (esim. Elokuvat ja ohjelmat, Premium).
  • Ostoshistoria

Kanavan omistajan tietojen katsominen

Kanavan omistajan nimen ja sähköpostiosoitteen selvittäminen tietokoneella

Jos ylläpidät kanavaa, voit selvittää kanavan omistajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Saatat tarvita tätä tietoa, jotta voit esimerkiksi pyytää omistajaa vahvistamaan kanavansa puhelimella tiettyjen ominaisuuksien käyttöönottamista varten.

Huom. Vain kanavan ylläpitäjät ja omistajat voivat nähdä niiden käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet, joilla on pääsyoikeus kanavalle.
  1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa Asetukset ja sitten Luvat.
  3. Näet kaikkien niiden käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet, joilla on pääsy kanavalle.