YouTube-kanavan pääsyoikeuksien lisääminen ja poistaminen

Jos sinulla on bränditili, voit nyt kanavan lupien avulla lisätä tai poistaa pääsyn YouTube-kanavallesi. Huom. Jos kanavan luvat on käytössä bränditilillä, Livetapahtumien hallinta on tilapäisesti poissa käytöstä. Tämä koskee myös tilin omistajia. Lue lisää

Voit antaa useiden ihmisten ylläpitää kanavaasi myöntämättä heille pääsyä Google-tilillesi. Ylläpitokutsujen lähettämiseen on muutama hyvä syy:

• Se on turvallisempaa kuin salasanan jakaminen.
  • Voit valita pääsyoikeudet tarpeen mukaan.
  • Vältyt hämmentäviltä tilanteilta, sillä käyttäjät katsovat ja kommentoivat videoita YouTubessa omilla tileillään.
Rajoitukset

Tällä hetkellä kanavasi ylläpitäjiksi kutsumasi henkilöt

• voivat ylläpitää kanavaasi YouTube Studiossa vain tietokoneella ja osittain mobiililaitteella
  • eivät voi ylläpitää kanavaasi YouTube.comissa tai YouTube-rajapintojen kautta
  • eivät voi käyttää tiettyjä toimintoja YouTube Studiossa (lisätietoja on alla taulukossa)
  • Omistajat voivat tehdä käyttäjistä moderaattoreita, jotka voivat vastata viesteihin ja valvoa keskustelua YouTube.comissa ja YouTube-sovelluksessa.

Huom. Kanavan luvat ovat vielä kehitysvaiheessa, joten katso täältä myöhemmin, mitä uusia ominaisuuksia tuetaan.

Luokka

Ominaisuus

YT Studion luvat

YT Studion käyttö mobiililaitteilla

Yksityiskohtainen lupien valvonta

Vain katselija

""

""

Katselija (rajoitettu)

""

""

Muokkaaja (rajoitettu)

""

""

Tekstittäjä ""

Videoiden ylläpito

Videolataukset

""

Videon tilastojen katsominen YouTuben Tilastoista ja Artistin Tilastoista

""

""

Videoiden ylläpitäminen (metadata, kaupallistaminen, näkyvyys)

""

""

Videon lisääminen soittolistalle / soittolistan luominen

""

""

Soittolistan järjestyksen muokkaaminen

Livestriimaus kanavan nimissä

""

Perinteisen version ominaisuudet: tekstitykset, yksityisten videoiden jakaminen

""

Kanavan ylläpitäminen

Kanavan etusivun muokkaaminen/ylläpito (pois lukien muokatut URL-osoitteet ja kanavan nimen muuttaminen)

""

Yhteisön aktivoiminen

Postauksen luominen

Yhteisöpostauksien ylläpito, esimerkiksi poistaminen

""

Kommentteihin vastaaminen YouTube Studiossa kanavan nimissä

""

""

Toisella kanavalla olevan videon kommentoiminen kanavan nimissä

Livechatiin osallistuminen kanavan nimissä Livetapahtumien hallinnasta

""

Tarinan luominen

Artistikohtaiset asetukset

Virallisen artistikanavan ominaisuudet (esimerkiksi konsertit)

""

Channel Permissions in YouTube Studio: Invite People to Help Manage Your Channel

Katso tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit YouTube Creators ‐kanavalta.

Pääsyoikeuksien lisääminen:

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Klikkaa Kutsu ja kirjoita kutsuttavan henkilön sähköpostiosoite.
  5. Klikkaa Pääsyoikeudet ja valitse henkilölle asetettava rooli:

Rooli

Tuettu

Ei tuettu

Omistaja

Pääsy kaikkien alustojen kaikkiin toimintoihin, kuten näihin:
    • Kanavan poistaminen
    • Livestriimien ja livechatin ylläpito
    • Lupien valitseminen
    • Omistajuutta ei voi siirtää toiselle käyttäjälle

Ylläpitäjä

• Näkee kaiken kanavadatan
    • Voi muuttaa lupia
    • Voi muokata kanavan tietoja
    • Voi ylläpitää livestriimejä
    • Voi luoda, ladata, julkaista ja poistaa sisältöä (myös luonnoksia)
    • Voi osallistua chatiin ja valvoa keskustelua Livetapahtumien hallinnasta
    • Ei voi poistaa kanavaa

Muokkaaja

• Näkee kaiken kanavadatan
    • Voi muokata kaikkea
    • Voi ladata ja julkaista sisältöä
    • Voi ylläpitää livestriimejä
    • Voi poistaa luonnoksia
    • Voi osallistua chatiin ja valvoa keskustelua Livetapahtumien hallinnasta
    • Ei voi poistaa kanavaa eikä julkaistua sisältöä
    • Ei voi muokata lupia
    • Ei voi solmia sopimuksia
    • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
    • Ei voi poistaa tai nollata striimausavaimia

Muokkaaja (rajoitettu)

• Samat oikeudet kuin muokkaajalla
    • Samat rajoitukset kuin muokkaajalla
    • Ei näe tulodataa (sisältäen chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehden)
    Tekstittäjä
    • Voi lisätä, muokata, julkaista ja poistaa tekstityksiä ehdot täyttävissä videoissa
    • Samat rajoitukset kuin muokkaajalla
    • Ei voi muokata mitään (paitsi videoiden tekstityksiä)
    • Ei näe tulodataa (sisältäen chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehden)
    • Ei voi ladata ja julkaista sisältöä (paitsi videoiden tekstityksiä)
    • Ei voi ylläpitää livestriimejä
    • Ei voi poistaa luonnoksia
    • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta
    • Ei voi ylläpitää livestriimejä
    • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
    • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta
    • Ei näe kaikkea kanavadataa

Katselija

• Näkee kanavan kaiken tiedon (mutta ei voi muokata)
    • Voi luoda ja muokata YouTuben tilastojen ryhmiä
    • Näkee tulodatan (mukaan lukien chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehti)
    • Näkee luodut striimit etukäteen ja striimin aikana ja voi seurata niitä
    • Näkee kaikki muut striimausasetukset paitsi striimausavaimen
    • Ei voi ylläpitää livestriimejä
    • Ei voi poistaa ajastettuja, käynnissä olevia tai päättyneitä striimejä
    • Ei voi osallistua chatiin tai valvoa chatia Livetapahtumien hallinnasta

Katselija (rajoitettu)

• Samat oikeudet kuin katselijalla
    • Samat rajoitukset kuin katselijalla
    • Ei näe tulodataa (sisältäen chatin tulot ja Katsojien toiminta ‑välilehden)
  6. Klikkaa Tallenna.

Pääsyoikeuksien poistaminen tai muuttaminen:

1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Asetukset.
  3. Valitse Luvat.
  4. Valitse poistettava henkilö ja klikkaa alanuolta.
  5. Valitse henkilölle uusi rooli tai valitse Poista pääsyoikeudet.

Huom. Kanavan luvat ‑toiminto ei vielä tue kaikkia Studion osia. Vaikka omistajalla on pääsy näihin ominaisuuksiin, kutsutut käyttäjät eivät voi käyttää niitä. Kyse on näistä ominaisuuksista:

• Studioon sisältymättömät ominaisuudet, esimerkiksi yhteisöpostauksen luominen
  • YouTube.com, YouTube Music, YouTube Kids ‑sovellus ja YouTube-rajapinnat

Pyrimme lisäämään tuen näille myöhemmin.

Kanavan omistajan nimen ja sähköpostiosoitteen selvittäminen:

Jos ylläpidät kanavaa, voit selvittää kanavan omistajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Saatat tarvita tätä tietoa, jotta voit esimerkiksi pyytää omistajaa vahvistamaan kanavansa puhelimella tiettyjen ominaisuuksien käyttöönottamista varten.

Huom. Vain kanavan ylläpitäjät ja omistajat voivat nähdä niiden käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet, joilla on pääsyoikeus kanavalle.
  1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Klikkaa Asetukset ja sitten Luvat.
  3. Näet kaikkien niiden käyttäjien nimet ja sähköpostiosoitteet, joilla on pääsy kanavalle. Ota omistajan tiedot ylös.