Giv eller fjern adgang til din YouTube-kanal med kanaltilladelser

Hvis du har en brandkonto, skal du i stedet skifte til kanaltilladelser for at give eller fjerne adgang til din YouTube-kanal.  Se, hvordan du migrerer til kanaltilladelser.

Med kanaltilladelser kan du give andre adgang til dine kanaldata, værktøjer og funktioner i YouTube og YouTube Studio med fem forskellige adgangsniveauer. Flere personer kan administrere din kanal uden at have adgang til din Google-konto. De kan administrere din kanal direkte på YouTube eller i YouTube Studio på en computer eller en mobilenhed. Fordelene ved at give en person tilladelser er, at:

• Det er mere sikkert end at dele din adgangskode eller andre følsomme loginoplysninger.
  • Det giver dig mulighed for at specificere vedkommendes adgangsniveau, så du har mere kontrol over, hvem der kan se og opdatere din kanal.

Kanaltilladelser i YouTube Studio: Inviter andre til at hjælpe med at administrere din kanal

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Rolletyper for kanaltilladelser

Rolle

Understøttes

Understøttes ikke

Ejer

Kan gøre alt på alle platforme, bl.a.:

• Slette kanalen
  • Administrere livestreams og livechat
  • Administrere tilladelser
  • Tilknytte Google Ads-konti
  • Kan ikke overføre ejerskab til andre brugere

Administrator

• Kan se alle kanaldata
  • Kan administrere tilladelser (i YouTube Studio)
  • Kan redigere kanaloplysninger
  • Kan administrere livestreams
  • Kan oprette, uploade, udgive og slette indhold (bl.a. udkast)
  • Kan chatte eller moderere chat i Kontrolrum for live-events
  • Kan oprette opslag
  • Kan kommentere
  • Kan tilknytte Google Ads-konti
  • Kan ikke slette kanalen

Redaktør

• Kan se alle kanaldata
  • Kan redigere alt
  • Kan uploade og udgive indhold
  • Kan administrere livestreams
  • Kan slette udkast
  • Kan chatte eller moderere chat i Kontrolrum for live-events
  • Kan oprette opslag
  • Kan kommentere
  • Kan tilknytte Google Ads-konti
  • Kan ikke slette kanalen eller udgivet indhold
  • Kan ikke administrere tilladelser
  • Kan ikke indgå kontrakter
  • Kan ikke slette planlagte/live/fuldførte streams
  • Kan ikke slette eller nulstille streamnøgler

Redaktør (begrænset)

• Samme tilladelser som Redaktør
  • Samme begrænsninger som Redaktør
  • Kan ikke tilgå indtægtsdata (omfatter indtægter fra chat og fanen Seeraktivitet)
Undertekstredaktør
  • Kan tilføje, redigere, udgive og slette undertekster på kvalificerede videoer
  • Samme begrænsninger som Redaktør
  • Kan kun redigere undertekster
  • Kan ikke tilgå indtægtsdata (omfatter indtægter fra chat og fanen Seeraktivitet)
  • Kan ikke uploade og udgive indhold (undtagen videoundertekster)
  • Kan ikke administrere livestreams
  • Kan ikke slette udkast
  • Kan ikke chatte eller moderere chat i Kontrolrum for live-events
  • Kan ikke administrere livestreams
  • Kan ikke slette planlagte/live/fuldførte streams
  • Kan ikke chatte eller moderere chat i Kontrolrum for live-events
  • Kan ikke se alle kanaldata

Seer

• Kan se (men ikke redigere) alle kanaloplysninger
  • Kan oprette og redigere YouTube Analytics-grupper
  • Kan se indtægtsdata (omfatter indtægter fra chat og seeraktivitet)
  • Kan se/holde øje med oprettede streams, før de er live, og mens de er live
  • Kan se alle streamindstillinger med undtagelse af streamnøglen
  • Kan ikke administrere livestreams
  • Kan ikke slette planlagte/live/fuldførte streams
  • Kan ikke chatte eller moderere chat i Kontrolrum for live-events

Seer (begrænset)

• Samme tilladelser som Seer
  • Samme begrænsninger som Seer
  • Kan ikke tilgå indtægtsdata (omfatter indtægter fra chat og fanen Seeraktivitet)

Understøttede handlinger

Bemærk: Visse handlinger er muligvis slet ikke tilgængelige, når du fungerer som stedfortræder.
Kategori Adgangsniveau / Offentlige handlinger YouTube Studio på en computer YouTube Studio-appen YouTube
Detaljeret tilladelsesstyring Rollen Administrator
Rollen redaktør
Rollen Redaktør (begrænset)
Rollen Kun seer
Rollen Seer (begrænset)
Rollen Kun seer
Videoadministration Upload videoer/Shorts-videoer
Opret Shorts-videoer
Forstå videoeffektivitet i YouTube Analytics eller Analytics for kunstnere
Administrer videoer (metadata, indtægtsgenerering, synlighed)
Opret en playliste
Føj en video til en eksisterende offentlig playliste
Administrer playlister
Livestream som kanalen
Undertekster, deling af privat video
Kanaladministration Tilpas/administrer kanalens startside
Fællesskabets engagement Opret et opslag
Administrer fællesskabsopslag (ikke sletning af opslag)
Slet fællesskabsindlæg [Kun manager] [Kun manager]
Svar på kommentarer som kanalen i YouTube Studio
Kommenter og interager med kommentarer på en anden kanals videoer som kanalen
Brug livechat som kanalen
Kunstnerspecifik Funktioner til officielle kunstnerkanaler (f.eks. koncerter)
Brug værktøjet til administration af kunstnerdiskografi [Ejere, administratorer, redaktører og redaktører (begrænset)]

Offentlig eller privat aktivitet på YouTube

Når du fungerer som stedfortræder for en kanal direkte på YouTube, skelnes der mellem offentlige og private handlinger.

• Offentlige handlinger: Stedfortrædere kan udføre disse handlinger for kanalejeren, og en sådan handling tilskrives kanalen.
    • Offentlige handlinger er angivet i tabellen ovenfor.
  • Private handlinger: Stedfortrædere udfører disse handlinger på vegne af den personlige konto, som de er logget ind på.

Visuelle indikatorer hjælper stedfortrædere med at se, hvordan handlingen tilskrives.

Giv adgang til din kanal med tilladelser

Hvis du har en brandkonto, skal du først migrere til kanaltilladelser.

Tilføj adgang på en computer

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klik på Indstillinger i venstre side.
  3. Klik på Tilladelser.
  4. Klik på Inviter, og angiv mailadressen på den person, du vil invitere.
  5. Klik på Adgang, og vælg den rolle, du vil tildele vedkommende, i tabellen nedenfor.
  6. Klik på Udfør.
    • Når en invitation er sendt, udløber den efter 30 dage.

Fjern adgang til din kanal

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klik på Indstillinger i venstre side.
  3. Klik på Tilladelser.
  4. Gå til den person, du vil fjerne, og klik på menupilen .
  5. Vælg en ny rolle, eller klik på Fjern adgang.

Bemærk! Kanaltilladelser understøtter ikke visse dele af Studio endnu. Selvom ejeren har adgang til disse funktioner, kan inviterede brugere ikke tilgå følgende:

• YouTube Music
  • YouTube Kids-appen
  • YouTubes API'er

Private handlinger på YouTube

Nedenfor kan du se, hvilke handlinger der betragtes som private og vil være knyttet til en stedfortræders personlige konto:

Videoadministration

Interaktion med fællesskabet

• Give et like eller dislike eller stemme på et opslag.

Organisering/forbrug

• Søgning efter indhold eller adgang til søgehistorik.
  • At se en video eller tilgå afspilningshistorik.
  • Blokering af brugere på kanalen.
  • Visning af abonnementer.
  • Køb (f.eks. Film og serier eller Premium).
  • Købshistorik.

Find oplysninger om kanalejer

Find kanalejerens navn og mailadresse på en computer

Hvis du administrerer en kanal, kan du se kanalejerens navn og mailadresse. Du kan få brug for disse oplysninger, hvis du f.eks. skal bede vedkommende om at verificere kanalen via telefon for at få adgang til bestemte funktioner.

Bemærk! Kun administratorer og ejeren kan se navne og mailadresser på personer, der har adgang til en kanal.
  1. Gå til studio.youtube.com
  2. Klik på Indstillinger og så Tilladelser.
  3. Du får vist navn og mailadresse på alle, der har adgang til kanalen.