Gebruik kanaaltoestemmings om toegang tot jou YouTube-kanaal by te voeg of te verwyder

As jy ’n handelsmerkrekening het, moet jy eerder na kanaaltoestemmings oorskakel om toegang tot jou YouTube-kanaal by te voeg of verwyder.  Kry meer inligting oor hoe om na kanaaltoestemmings toe te migreer.

Jy kan met kanaaltoestemmings aan ander mense toegang gee tot jou kanaaldata, -nutsgoed en -kenmerke in YouTube en YouTube Studio, met vyf verskillende toegangvlakke. Verskeie mense kan jou kanaal bestuur sonder om toegang tot jou Google-rekening te hê. Hulle kan jou kanaal direk op YouTube of in YouTube Studio op ’n rekenaar of mobiele toestel bestuur. Om toestemmings aan iemand te verleen:

• Is veiliger as om jou wagwoord of ander sensitiewe aanmeldinligting te deel.
  • Maak dit vir jou moontlik om hul toegangvlak te spesifiseer sodat jy meer beheer kan hê oor wie jou kanaal kan bekyk of opdateer.

Kanaaltoestemmings in YouTube Studio: Nooi mense om jou kanaal te help bestuur

Kanaaltoestemmingsrolsoorte

Rol

Gesteun

Nie gesteun nie

Eienaar

Kan alles op alle platforms doen, insluitend:

• Die kanaal uitvee
  • Regstreekse strome en regstreekse klets bestuur
  • Toestemmings bestuur
  • Kan Google Advertensies-rekeninge koppel
  • Kan nie eienaarskap na ander gebruikers oordra nie

Bestuurder

• Kan alle kanaaldata bekyk
  • Kan toestemmings bestuur (in YouTube Studio)
  • Kan kanaalbesonderhede redigeer
  • Kan regstreekse strome bestuur
  • Kan inhoud skep, oplaai, publiseer en uitvee (sluit konsepte in)
  • Kan klets of klets modereer in Regstreeks Beheerkamer
  • Kan plasings skep
  • Kan opmerkings maak
  • Kan Google Advertensies-rekeninge koppel
  • Kan nie kanaal uitvee nie

Redigeerder

• Kan alle kanaaldata bekyk
  • Kan alles redigeer
  • Kan inhoud oplaai en publiseer
  • Kan regstreekse strome bestuur
  • Kan konsepte uitvee
  • Kan klets of klets modereer in Regstreeks Beheerkamer
  • Kan plasings skep
  • Kan opmerkings maak
  • Kan Google Advertensies-rekeninge koppel
  • Kan nie kanaal of gepubliseerde inhoud uitvee nie
  • Kan nie toestemmings bestuur nie
  • Kan nie kontrakte aangaan nie
  • Kan nie geskeduleerde/regstreekse/voltooide strome uitvee nie
  • Kan nie stroomsleutels uitvee of terugstel nie

Redigeerder (beperk)

• Dieselfde toestemmings as Redigeerder
  • Dieselfde beperkings as Redigeerder
  • Kan nie toegang tot inkomstedata kry nie (sluit kletsinkomste- en kykeraktiwiteitoortjie in)
Onderskrifredigeerder
  • Kan onderskrifte op kwalifiserende video’s byvoeg, redigeer, publiseer en uitvee
  • Dieselfde beperkings as Redigeerder
  • Kan niks redigeer nie (behalwe video-onderskrifte)
  • Kan nie toegang tot inkomstedata kry nie (sluit kletsinkomste- en kykeraktiwiteitoortjie in)
  • Kan nie inhoud oplaai en publiseer nie (behalwe video-onderskrifte)
  • Kan nie regstreekse strome bestuur nie
  • Kan nie konsepte uitvee nie
  • Kan nie klets of klets modereer in Regstreeks Beheerkamer nie
  • Kan nie regstreekse strome bestuur nie
  • Kan nie geskeduleerde/regstreekse/voltooide strome uitvee nie
  • Kan nie klets of klets modereer in Regstreeks Beheerkamer nie
  • Kan nie alle kanaaldata bekyk nie

Kyker

• Kan alle kanaalbesonderhede bekyk (maar nie redigeer nie)
  • Kan YouTube Analytics-groepe skep en redigeer
  • Kan inkomstedata bekyk (insluitend kletsinkomste en kykeraktiwiteitoortjie)
  • Kan geskepte strome bekyk/monitor, voor-regstreeks en terwyl dit regstreeks is
  • Kan alle stroominstellings behalwe die stroomsleutel bekyk
  • Kan nie regstreekse strome bestuur nie
  • Kan nie geskeduleerde/regstreekse/voltooide strome uitvee nie
  • Kan nie klets of klets modereer in Regstreeks Beheerkamer nie

Kyker (beperk)

• Dieselfde toestemmings as Kyker
  • Dieselfde beperkings as Kyker
  • Kan nie toegang tot inkomstedata kry nie (sluit kletsinkomste- en kykeraktiwiteitoortjie in)

Gesteunde handelinge

Let wel: Sommige handelinge is dalk glad nie beskikbaar wanneer daar as gemagtigde persoon opgetree word nie.
Kategorie Toegangvlak/publieke handelinge YT Studio op ’n rekenaar YT Studio-app YouTube
Gedetailleerde toestemmingbeheer Bestuurderrol
Redigeerderrol
Redigeerderrol (beperk)
Kykalleenrol
Kykerrol (beperk)
Kykalleenrol
Videobestuur Laai video’s/Kortvideo’s op
Skep Kortvideo’s
Verstaan videoprestasie in YouTube Analytics of Kunstenaarstatistiek
Bestuur video’s (metadata, monetisering, sigbaarheid)
Skep ’n snitlys
Voeg ’n video by ’n bestaande publieke snitlys
Bestuur snitlyste
Regstreekse stroming as die kanaal
Onderskrifte, deling van private video’s
Kanaalbestuur Pasmaak/bestuur die kanaaltuisblad
Gemeenskapbetrokkenheid Skep ’n plasing
Bestuur gemeenskapplasings, insluitend die uitvee van plasings
Vee gemeenskapplasings uit [Slegs bestuurder] [Slegs bestuurder]
Antwoord as die kanaal van YouTube Studio af op opmerkings
Maak as die kanaal opmerkings en hê interaksie met opmerkings op ’n ander kanaal se video’s
Gebruik regstreekse klets as die kanaal
Kunstenaarspesifiek Amptelike Kunstenaarkanaal-kenmerke (byvoorbeeld konserte)
Gebruik die Kunstenaardiskografiebestuurder [Eienaars, bestuurders, redigeerders en redigeerders (beperk)]

Publieke teenoor private aktiwiteit op YouTube

Wanneer daar direk as gemagtigde persoon vir ’n kanaal op YouTube opgetree word, is daar ’n onderskeid tussen publieke en private handelinge.

• Publieke handelinge: Gemagtigde persone kan hierdie handelinge vir die kanaaleienaar uitvoer en die handeling sal aan die kanaal toegeskryf word.
    • Publieke handelinge word in die tabel hier bo genoem.
  • Private handelinge: Gemagtigde persone voer hierdie handelinge uit as hul persoonlike rekening waarmee hulle aangemeld is.
    • Private handelinge sluit soektogte, kyk van video’s en aankope in. Meer inligting.

Visuele aanduiers sal gemagtigde gebruikers help om te weet hoe die handeling toegeskryf word.

Gee toegang tot jou kanaal met toestemmings

As jy ’n handelsmerkrekening het, moet jy eers na kanaaltoestemmings toe migreer.

Voeg toegang by op ’n rekenaar

1. Gaan na studio.youtube.com.
  2. Klik aan die linkerkant Instellings.
  3. Klik Toestemmings.
  4. Klik Nooi en voer die e-posadres in van die persoon wat jy wil nooi.
  5. Klik Toegang en kies uit die onderstaande tabel die rol wat jy aan hierdie persoon wil toewys.
  6. Klik op Klaar.
    • Let wel: Sodra ’n uitnodiging gestuur is, verval dit na 30 dae.

Verwyder toegang tot jou kanaal

1. Gaan na studio.youtube.com.
  2. Klik aan die linkerkant Instellings.
  3. Klik Toestemmings.
  4. Gaan na die persoon wat jy wil verwyder en klik op die afpyltjie .
  5. Kies ’n nuwe rol of klik Verwyder toegang.

Let wel:: Kanaaltoestemmings steun nog nie sekere dele van YouTube nie. Selfs al het die eienaar toegang tot hierdie kenmerke, het genooide gebruikers nie toegang tot die volgende nie:

• YouTube Music
  • YouTube Kids-app
  • YouTube API's

Private handelinge op YouTube

Die onderstaande handelinge word as privaat beskou en sal met ’n gemagtigde persoon se persoonlike rekening geassosieer word:

Videobestuur

Gemeenskap betrokkenheid

• Opduime, afduime of stemming op ’n plasing.

Samestelling/verbruik

• Soek na inhoud of toegang tot soekgeskiedenis.
  • Kyk van ’n video of toegang tot kykgeskiedenis.
  • Blokkering van gebruikers op kanaal.
  • Bekyk van intekenings.
  • Aankope (byvoorbeeld: Flieks en programme, Premium).
  • Aankoopgeskiedenis.

Kry kanaaleienaar se besonderhede

Kry die kanaaleienaar se naam en e-posadres op ’n rekenaar

As jy ’n kanaal bestuur, kan jy die kanaaleienaar se naam en e-posadres uitvind. Jy sal dalk hierdie inligting nodig hê om hulle byvoorbeeld te vra om hul kanaal te foonverifieer om toegang tot sekere kenmerke te kry.

Let wel: Slegs bestuurders en die eienaar kan name en e-posadresse bekyk van mense wat toegang tot ’n kanaal het.
  1. Gaan na studio.youtube.com.
  2. Klik Instellings en dan Toestemmings.
  3. Jy sal die naam en e-posadres sien van almal wat toegang tot hierdie kanaal het.