Byta ljudspår i video

Med verktyget AudioSwap kan du lägga till musik från vårt bibliotek med licensierade låtar i dina videor. Låtarna kommer från vårt kostnadsfria Ljudbibliotek och du kan använda dem i videor med intäktsgenerering på YouTube.

Om din video innehåller upphovsrättsskyddat ljud med Content ID-anspråk eller ett manuellt anspråk från upphovsrättsinnehavaren kan du använda verktyget för ljudbyte för att ersätta den valda ljuddelen av din video med spåret. När ljudet med anspråket ersätts ska det förknippade anspråket dras tillbaka automatiskt och vi uppdaterar eventuella begränsningar om visningar eller intäktsgenerering på videon.Du kan också se segmenten med anspråk nedanför videospelaren. Därmed kan du placera ljudspåret på ett sådant sätt att anspråken dras tillbaka.

Obs!
  • Om din video har över 100 000 visningar kanske du inte kan spara några ändringar i dina videor. Begränsningen gäller inte för användare i YouTubes partnerprogram.
  • Den här funktionen är tillgänglig för videor som är kortare än sex timmar.
  • Du kan bara ersätta ljudet med ett ljudspår från Ljudbiblioteket.
  • Om du klipper din video efter ett ljudbyte kan ljudet i videon stängas av.

Lägga till ett ljudspår i din video

Obs! I YouTube Studio-betan väljer du Klassiska Studio i menyn till vänster och följer de här stegen.
  1. Öppna Videohanteraren och klicka på pilen bredvid Redigera för videon du vill ändra.
  2. Klicka på Ljud på rullgardinsmenyn.
  3. Klicka på fliken Lägg till eller ersätt ljud under videospelaren.
  4. Välj ett spår genom att klicka på Lägg till i video och förhandsgranska din video med det tillagda musikspåret.
    • Du kan klicka på Spela upp  bredvid ljudspårets namn för att förhandsgranska spåret.
  5. Sök efter ett spår med hjälp av sökrutan, eller sök efter genre på fliken Utvalda låtar.
  6. När du har hittat ett spår du gillar klickar du på knappen Spara. Då läggs det nya ljudspåret till i din video. Ljudspår kan placeras genom att justera ljudspårfältet under din video.
    • Just nu kan bara ett ljudspår läggas till i din video.

Anpassa ljudets placering och längd

När du har klickat på Lägg till i video och valt ett ljudspår visas ljudspårets namn under spelaren i ett markerat fält. Klicka på fältet.

Nu kan du beskära och dra i fältet för att anpassa ljudspårets längd och position. Klicka på fältets början eller slut och dra det åt vänster eller höger. När du har anpassat spåret drar du det till önskad plats i videon.

Med den här funktionen kan du ange när ett ljudspår ska spelas upp i videon. När det inte finns ett anspråk på videon kan du justera ljudets volym för att bara spela musik, prioritera originalljudet eller blanda båda.

Klicka på Spara ändringar när du är nöjd med positioneringen av spåret.

Få proffstips om hur du förbättrar din videoproduktion.