Met kijkers communiceren via communityposts

Nadat je een post op het tabblad Community van je kanaal hebt geplaatst, kunnen je kijkers erop reageren. Lees hoe kijkers op je posts kunnen reageren.

Je tabblad Community openen

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Je kanaal.
  3. Selecteer het tabblad Community.

Reacties op je posts beantwoorden

Beantwoord reacties op je posts om een gesprek met je kijkers te beginnen. Klik op Beantwoorden om een reactie te beantwoorden.

Je ontvangt af en toe meldingen over reacties op je communityposts, tenzij je je hiervoor afmeldt. Meer informatie over het beheren van je meldingen.

Tip: Als je de nieuwste reacties wilt beantwoorden, klik je op Sorteren op en dan Nieuwste eerst.

Een reactie op je post vastzetten

Je kunt een reactie (van jezelf of een kijker) vastzetten zodat die bovenaan de feed blijft staan. Als je een reactie vastzet, is deze beter zichtbaar voor je publiek.

1. Ga naar het tabblad Community.
  2. Selecteer de reactie die je wilt vastzetten.
  3. Klik op Meer en dan Vastzetten. Als je al een reactie had vastgezet, wordt die vervangen met de nieuwe reactie.
    Opmerking: Je kunt een reactie op elk moment losmaken. De reactie wordt dan weer op de oorspronkelijke positie gezet.

Reacties op je communityposts beheren

Je kunt de reacties op je communityposts beoordelen voordat ze worden gepost. Meer informatie over hoe je reacties beheert.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Community en dan Standaardinstellingen.
  4. Kies je instelling onder 'Reacties op je tabblad Discussie' of 'Reacties op je kanaal'.
  5. Klik op Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Community en dan Community-instellingen.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte 'Standaardinstellingen'.
  5. Selecteer Alle reacties eerst beoordelen of Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen.

Hartjes toevoegen aan reacties op posts

Met het harticoon kun je op het tabblad Community laten zien dat je blij bent met de reactie van een kijker. Je vindt het harticoon naast de iconen voor duim omhoog en duim omlaag.

Kijkers zien je profielfoto met een rood hartje links onder hun reactie. Afhankelijk van hun instellingen krijgen ze mogelijk ook een melding als een kanaaleigenaar hun reactie een hartje geeft.