Met kijkers communiceren via communityposts

Nadat je een post op het tabblad Community van je kanaal hebt geplaatst, kunnen je kijkers erop reageren. Lees hoe kijkers op je posts kunnen reageren

Je tabblad Community openen

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer je profielfoto en dan Je kanaal.
  3. Selecteer het tabblad Community.

Reacties op je posts beantwoorden

Beantwoord reacties op je posts om een gesprek met je kijkers te beginnen. Klik op Beantwoorden om een reactie te beantwoorden.

Reacties op je communityposts beheren

Je kunt de reacties op je communityposts beoordelen voordat ze worden gepost. Meer informatie over hoe je reacties beheert.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Community en dan Standaardinstellingen.
  4. Kies je instelling onder 'Reacties op je tabblad Discussie' of 'Reacties op je kanaal'.
  5. Klik op Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer je profielfoto  en dan Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Community en dan Community-instellingen.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Standaardinstellingen.
  5. Selecteer Alle reacties eerst beoordelen of Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen.

Hartjes toevoegen aan reacties op posts

Met het hartpictogram kun je op het tabblad Community laten zien dat je blij bent met de reactie van een kijker. Je vindt het hartpictogram naast de pictogrammen voor duim omhoog en duim omlaag.

Kijkers zien je profielfoto met een rood hartje links onderaan hun reactie. Afhankelijk van hun instellingen krijgen ze mogelijk ook een melding wanneer een kanaaleigenaar hun reactie een hartje geeft.