Met kijkers communiceren via communityposts

Nadat je een post op het tabblad Community van je kanaal hebt geplaatst, kunnen je kijkers erop reageren. Ontdek hoe kijkers op je posts kunnen reageren.

Opmerking: De toegang tot communityposts kan veranderen afhankelijk van je kanaalrol. Meer informatie over kanaalrechten

Je communityposts vinden

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Tik op het tabblad Posts.

Opmerking: Je kunt verlopen posts in je archief bekijken. Ga naar het tabblad Community en selecteer het gedeelte Gearchiveerd.

Reacties op je posts beantwoorden

Beantwoord reacties op je posts om een gesprek met je kijkers te beginnen.

1. Plaats de muisaanwijzer op een post en klik op Reacties . De pagina Reacties op post verschijnt.
  2. Klik onder een reactie op Beantwoorden.

Je ontvangt af en toe meldingen over reacties op je communityposts, tenzij je je hiervoor afmeldt. Meer informatie over het beheren van je meldingen

Tip: Als je de nieuwste reacties wilt beantwoorden, klik je op   Sorteren op en dan Nieuwste eerst.

De instellingen voor reacties van een communitypost wijzigen

Zo wijzig je de instellingen voor reacties voor een specifieke post:

1. Log op je computer in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Selecteer Posts.
  4. Zoek de post die je wilt updaten en selecteer Details .
  5. Kies je reactie-instelling.
  6. Klik op OPSLAAN.

Hier vind je meer informatie over instellingen voor reacties, waaronder de opties voor het controleren van reacties als reacties aanstaan.

Opmerking: De optie Onderbreken is op dit moment niet beschikbaar voor communityposts.

Een reactie op je post vastzetten

Je kunt een reactie (van jezelf of een kijker) vastzetten zodat die bovenaan de feed blijft staan. Als je een reactie vastzet, is deze beter zichtbaar voor je publiek.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Selecteer het tabblad Posts.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een post en klik op Reacties .
  5. Plaats de muisaanwijzer op de reactie die je wilt vastzetten.
  6. Klik op Meer en dan op Vastzetten. Als je al een reactie had vastgezet, wordt die vervangen met de nieuwe reactie.
    Opmerking: Je kunt een reactie altijd losmaken. De reactie wordt dan weer op de oorspronkelijke positie gezet.

Reacties op je communityposts beheren

Je kunt de reacties op je communityposts beoordelen voordat ze worden gepost. Meer informatie over hoe je reacties beheert

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Community en dan Standaardinstellingen.
  4. Kies je instelling onder Reacties op je kanaal.
  5. Klik op Opslaan.

Hartjes toevoegen aan reacties op posts

Met het hartje kun je op het tabblad Community laten zien dat je blij bent met de reactie van een kijker. Je vindt het hartje naast de duim omhoog en duim omlaag.

Kijkers zien je profielfoto met een rood hartje links onder hun reactie. Afhankelijk van hun instellingen kunnen ze ook een melding krijgen als een kanaaleigenaar hun reactie een hartje geeft.