Bruk verktøyet for manuelle krav

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.
Verktøyet for manuelle krav er en funksjon som er tilgjengelig i Studio-innholdsbehandlingen. Med dette verktøyet kan du søke gjennom offentlige YouTube-videoer etter innhold du eier rettighetene til. Hvis du finner samsvar, kan du opprette et krav mot det aktuelle innholdet og ta i bruk en samsvarsregel.

Merk:

• Verktøyet for manuelle krav er bare tilgjengelig for partnere som kan vise til et behov for funksjonen, og som har inngående kunnskap om opphavsrett og Content ID.
  • Alle som bruker verktøyet for manuelle krav, må følge bruksreglene som er beskrevet i retningslinjene for manuelle Content ID-krav.
  • Innhold som ikke er kvalifisert for Content ID, skal ikke gjøres krav på manuelt. Feilaktige krav mot innhold kan medføre straffetiltak, inkludert juridisk erstatningsansvar og oppsigelse av partnerskap. Finn ut mer.
Finn videoer som samsvarer med innholdselementene dine

Når du søker etter videoer som samsvarer med innholdselementene dine, forsøker vi å finne videotitler, -beskrivelser og -etiketter samt andre metadata som samsvarer med søkene dine.

Slik bruker du verktøyet for manuelle krav til å søke etter offentlige YouTube-videoer som samsvarer med innholdselementene dine:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Manuelle krav på menyen til venstre.
  3. Skriv inn søkeord eller video-ID-er, eller velg et filter på filterlinjen .
    • Bruk minustegnet «-» til å utelate søkeord fra søket ditt.
    • Du kan også angi @brukernavn eller kanal-ID for å finne videoer fra en bestemt opplaster.
    • Du kan velge blant følgende filtre:
      • Oppført i godkjenningsliste (uansett om videoen er lagt til i godkjenningslisten din eller ikke)
      • Kanal-ID
      • Kravstatus (hvorvidt du eller noen andre har fremsatt kravet)
      • Handlinger for krav (hvorvidt du kan gjøre krav på en video eller ikke)
      • Direktesending (hvorvidt videoen er en direktesending)
      • Publiseringsdato
      • Evaluert (hvorvidt kravet er gjennomgått)
      • Videolengde (0–4 minutter, 4–20 minutter eller over 20 minutter)
    • Når du har valgt et filter, klikker du på BRUK for å filtrere søkeresultatene.

4. Klikk på Sorter etter øverst til høyre for å sortere resultatene etter Relevans, Publiseringsdato eller Totalt antall avspillinger.
    Merk: Nederst på siden kan du klikke på tallet ved siden av Rader per side for å endre det fra 30 (standard) til 10, 50 eller 100.
  5. Hvis det finnes aktive krav mot videoene, ser du disse til høyre. Du kan klikke på en rad for å utvide den og få mer informasjon.
    • Klikk på avspillingsknappen i spilleren for å se videoen.
      • Merk: Du må spille av videoen for å sjekke om den inneholder materiale du eier.
    • Klikk på SE VIDEOEN SOM ER GJORT KRAV PÅ for å se videoen og få mer informasjon om kravene.
    • Ved siden av «Vis mer:» til høyre klikker du på Fra kanalen for å finne andre videoer fra den aktuelle kanalen eller på Relaterte videoer for å finne lignende videoer basert på videotittelen.
Tips: Bruk hurtigtastene til å gjennomgå videoene raskere.
Slik gjør du krav på en video der innholdet ditt er med:
Merk: En del innhold som er lisensiert til YouTube, kan ikke gjøres krav på av tredjeparter. I slike tilfeller ser du en melding i Studio-innholdsbehandlingen om at videoen ikke er kvalifisert for manuelle krav. Du kan fortsatt sende inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel for dette innholdet.

Slik gjør du krav på en video med verktøyet for manuelle krav:

1. Manuelle krav-siden klikker du på en videorad for å utvide den og få mer informasjon.
  2. Klikk på VELG ET INNHOLDSELEMENT. Da åpnes et forgrunnsvindu.
  3. På fanene øverst velger du Velg innholdselement for å gjøre krav på en video med et eksisterende innholdselement
  4. Velg et innholdselement fra listen etterfulgt av VELG.
  5. Angi de obligatoriske tidsstemplene under Starttid og Sluttid for å isolere hvor i videoen innholdet ditt vises.
    • Under videospilleren kan du klikke på ANGI STARTTID og ANGI SLUTTID for å fylle ut både start- og sluttid automatisk.
    • Kontroller at du har valgt riktig segment, ved å klikke på avspillingsknappen ved siden av Sluttid.
    • Hvis innholdet ditt vises i flere deler av videoen, klikker du på LEGG TIL ET NYTT SEGMENT.
      • Klikk på Slett segment hvis du vil fjerne dette segmentet.
        Som ved automatiske samsvarskrav kan opplasterne bruke videoredigeringsverktøy til å fjerne delene med manuelle tidsstempler og dermed fjerne kravet. Segmenter med tidsstempler må derfor angi nøyaktig hvor i videoen innholdet ditt vises.
  6. Klikk på Kravtype , og angi om videoen samsvarer med lyden, videoen eller det audiovisuelle innholdet i innholdselementet ditt.
  7. Klikk på Regler , og velg om standardalternativet Samsvarsregler for det valgte innholdselementet gjelder for videoen. Hvis dette ikke er tilfellet, velger du en annen regel fra listen.
  8. Klikk på GJØR KRAV PÅ. Eventuelt kan du klikke på MERK SOM GJENNOMGÅTT for å fullføre kravet senere.
Opprett et innholdselement

Slik oppretter du et innholdselement mens du gjør krav på en video manuelt:

1. Manuelle krav-siden klikker du på en videorad for å utvide den.
  2. Klikk på VELG ET INNHOLDSELEMENT. Da åpnes et forgrunnsvindu.
  3. På fanene øverst velger du Opprett et innholdselement.
  4. Klikk på OPPRETT.
  5. Velg Innholdselementtype , og fyll ut metadataene for innholdselementet. Finn ut mer om innholdselementtyper.
  6. Velg Eierskap. Finn ut mer om eierskap for innholdselementer.
  7. (Valgfritt) I Etiketter for innholdselementer-feltet kan du bruke eksisterende etiketter eller opprette nye. Finn ut mer om etiketter for innholdselementer.
  8. Klikk på OPPRETT.
  9. Fortsett med trinn 5–8 i delen «Slik gjør du krav på en video der innholdet ditt er med» ovenfor.
    • Merk: Nye innholdselementer er ikke ferdig opprettet før du har gått gjennom trinn 5–8 ovenfor og klikket på GJØR KRAV PÅ.
Finn ut mer om hvordan du oppretter innholdselementer.
Send inn opphavsrettslige fjerningsforespørsler
En del innhold som er lisensiert til YouTube, kan ikke gjøres krav på av tredjeparter. I slike tilfeller ser du en melding i Studio-innholdsbehandlingen om at videoen ikke er kvalifisert for manuelle krav. Du kan fortsatt sende inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel for dette innholdet via verktøyet for manuelle krav.
Før du sender inn en forespørsel, må du sørge for at du forstår hvilke personopplysninger som kreves i en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.

Send inn fjerningsforespørsler

Slik sender du inn en fjerningsforespørsel for én video:

1. Manuelle krav-siden klikker du på en videorad for å utvide den.
  2. Klikk på Fjerning-fanen over raden.
  3. Klikk på VELG ET INNHOLDSELEMENT.
  4. På fanene øverst går du til Velg et innholdselement for å velge et eksisterende innholdselement eller Opprett innholdselement for å opprette et nytt. Finn ut hvordan du oppretter innholdselementer.
  5. Hvis du skal velge et eksisterende element, klikker du på VELG. Hvis du skal opprette et nytt element, klikker du på OPPRETT.
  6. I Signatur-feltet skriver du inn fornavnet og etternavnet ditt (ikke et bedriftsnavn).
  7. Les erklæringen under Samtykke, og klikk i avmerkingsboksen for å bekrefte at du godtar den.
  8. Klikk på FJERNING.

Send inn flere fjerningsforespørsler om gangen

Det kan hende du kan sende inn flere opphavsrettslige fjerningsforespørsler samtidig. Slik ber du om fjerning av mer enn én video knyttet til ett enkelt innholdselement:

1. Manuelle krav-siden klikker du på avmerkingsboksene ved siden av videoene du vil sende inn en fjerningsforespørsel for.
    • Du kan velge opptil 100 videoer om gangen. For å gjøre dette må du sørge for at Rader per side nederst på siden er satt til 100. Deretter klikker du på avmerkingsboksen over søkeresultatene.
  2. Klikk på FJERNING øverst på siden.
  3. Klikk på VELG ET INNHOLDSELEMENT.
  4. På fanene øverst går du til Velg et innholdselement for å velge et eksisterende innholdselement eller Opprett innholdselement for å opprette et nytt. Finn ut hvordan du oppretter innholdselementer.
  5. Hvis du skal velge et eksisterende element, klikker du på VELG. Hvis du skal opprette et nytt element, klikker du på OPPRETT.
  6. I Signatur-feltet skriver du inn fornavnet og etternavnet ditt (ikke et bedriftsnavn).
  7. Les erklæringen under Samtykke, og klikk i avmerkingsboksen for å bekrefte at du godtar den.
  8. Klikk på SEND INN.
Trekk tilbake eller avbryt opphavsrettslige fjerningsforespørsler

Hvis en fjerningsforespørsel er løst, og den førte til at innholdet ble fjernet, kan den trekkes tilbake. Hvis en forespørsel ikke er løst ennå (for eksempel en forsinket fjerning eller fjerning under evaluering), kan den avbrytes.

Slik trekker du tilbake eller avbryter opphavsrettslige fjerningsforespørsler som er sendt inn via verktøyet for manuelle krav:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer med krav på menyen til venstre.
  3. Finn videoen i den opprinnelige fjerningsforespørselen.
    • Du kan finne videoen raskere ved å klikke på filterlinjen  etterfulgt av Kravstatus etterfulgt av Fjerning, Forsinket fjerning eller Fjerning under evaluering.
  4. Klikk på videotittelen.
  5. I Krav mot videoen-delen ved siden av Fjerning, Forsinket fjerning eller Fjerning under evaluering klikker du på DETALJER.
  6. For fjerningsforespørsler som foreløpig ikke er løst (forsinkede fjerninger eller fjerninger under evaluering), klikker du på AVBRYT 1 FJERNING. For løste fjerningsforespørsler klikker du på TREKK TILBAKE 1 FJERNING.