Manuaalisten vaatimusten työkalun käyttö

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.
Manuaalisten vaatimusten työkalu on Studio Content Managerin ominaisuus. Sen avulla voit etsiä julkisista YouTube-videoista sisältöä, jonka oikeudet omistat. Jos löydät vastaavuuksia, voit tehdä vaatimuksia ja valita niille käytännön.

Hyvä muistaa

Sisältökohteita vastaavien videoiden etsiminen

Kun haet sisältökohteita vastaavia videoita, YouTube vertaa hakutermejä videoiden nimiin, kuvauksiin, tageihin ja muuhun metadataan.

Näin voit etsiä sisältökohteitasi vastaavia julkisia YouTube-videoita manuaalisten vaatimusten työkalulla:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Manuaalinen vaatimus .
  3. Kirjoita suodatinpalkkiin avainsanoja tai videoiden tunnuksia tai valitse suodatin.
    • Voit sulkea avainsanoja haun ulkopuolelle lisäämällä niiden eteen miinusmerkin (-).
    • Voit myös etsiä tietyn lataajan videoita @käyttäjätunnuksella tai kanavatunnuksella.
    • Voit valita seuraavista suodattimista:
      • Sallitut (kuuluuko video sallittuihin)
      • Kanavatunnus
      • Vaatimuksen tila (onko vaatimus sinun tai muiden tekemä)
      • Vaatimus tehtävissä (voitko tehdä videosta vaatimuksen vai et)
      • Livestriimi (onko video livestriimi)
      • Julkaisupäivämäärä
      • Tarkastettu (onko vaatimus tarkastettu)
      • Videon kesto (alle 4 minuuttia, 4–20 minuuttia tai yli 20 minuuttia)
    • Kun olet valinnut suodattimen, suodata hakutulokset klikkaamalla KÄYTÄ.

4. Voit lajitella tulokset klikkaamalla hakutuloslistan oikeasta yläkulmasta Lajitteluperuste ja valitsemalla jonkin seuraavista: Osuvuus, Julkaisupäivä tai Katselujen kokonaismäärä.
    Huom. Voit vaihtaa rivien määrää klikkaamalla sivun alareunasta Riviä/sivu-kohdan vierestä numeroa. Oletuksena sivulla näkyy 30 riviä, mutta voit halutessasi valita 10, 50 tai 100 riviä.
  5. Jos videolla on aktiivisia vaatimuksia, ne näkyvät oikealla. Riviä klikkaamalla voit laajentaa sen ja nähdä lisätietoja.
    • Katso video klikkaamalla videosoittimen toistopainiketta .
      • Huom. Katso video ja varmista, että siinä käytetään sisältöäsi.
    • Voit katsoa videon ja nähdä lisätietoja vaatimuksesta klikkaamalla NÄYTÄ VAATIMUKSEN KOHTEENA OLEVA VIDEO.
    • Voit nähdä kanavan muita videoita klikkaamalla Näytä lisää ‑kohdan vierestä oikealta Kanavalta tai videon nimen perusteella samankaltaisia videoita klikkaamalla Aiheeseen liittyvät videot.
Vinkki: Pikanäppäimet nopeuttavat videoiden tarkastamista.
Vaatimuksen tekeminen sisältöäsi käyttävästä videosta
Huom. Kolmannet osapuolet eivät voi tehdä vaatimuksia kaikesta YouTubelle lisensoidusta sisällöstä. Tällaisessa tapauksessa saat Studio Content Manageriin ilmoituksen siitä, ettei kyseisestä videosta voi tehdä manuaalista vaatimusta. Sisällöstä voi kuitenkin tehdä tekijänoikeuspoistopyynnön.

Näin teet videosta vaatimuksen manuaalisten vaatimusten työkalulla:

1. Manuaalinen vaatimus ‑sivulla voit videon riviä klikkaamalla laajentaa rivin ja nähdä lisätietoja videosta.
  2. Klikkaa VALITSE SISÄLTÖKOHDE. Ponnahdusikkuna avautuu.
  3. Voit tehdä vaatimuksen olemassa olevasta sisältökohteesta valitsemalla yläosan välilehdiltä Valitse sisältökohde.
  4. Valitse sisältökohde listasta ja sitten VALITSE.
  5. Osoita sisältösi kohta videossa lisäämällä vaaditut aikaleimat Alkamisaika- ja Päättymisaika-kohtiin.
    • Voit lisätä aloitus- ja päättymisajan automaattisesti klikkaamalla videosoittimen alta ASETA ALKAMISAIKA ja ASETA PÄÄTTYMISAIKA.
    • Klikkaa Päättymisaika-kohdan vierestä toistopainiketta ja tarkista, oletko valinnut oikean segmentin.
    • Jos sisältöäsi on muissa videon kohdissa, klikkaa LISÄÄ UUSI SEGMENTTI.
      • Jos haluat poistaa segmentin, klikkaa Poista segmentti .
        Kuten osumavaatimustenkin kohdalla, lataajat voivat poistaa vaatimuksen poistamalla manuaaliset aikaleimat videonmuokkaustyökaluilla. Tämän vuoksi aikaleimasegmenttien on vastattava tarkkaan sisältösi sijaintia videossa.
  6. Valitse Vaatimustyyppi sen mukaan, vastaako video sisältökohteesi audio-, video- vai audiovisuaalista sisältöä.
  7. Klikkaa Käytäntö ja valitse videoon sopivaksi käytännöksi joko oletusvaihtoehto Valitun sisältökohteen osumakäytäntö tai jokin muu listan käytännöistä.
  8. Klikkaa TEE VAATIMUS. Jos haluat viimeistellä vaatimuksen myöhemmin, klikkaa MERKITSE TARKISTETUKSI.
Sisältökohteen luominen

Näin voit luoda sisältökohteen tehdessäsi videosta manuaalista vaatimusta:

1. Laajenna videon rivi klikkaamalla sitä Manuaalinen vaatimus ‑sivulta.
  2. Klikkaa VALITSE SISÄLTÖKOHDE. Ponnahdusikkuna avautuu.
  3. Valitse yläosan välilehdiltä Luo sisältökohde.
  4. Klikkaa LUO.
  5. Valitse Sisältökohteen tyyppi  ja lisää sisältökohteen metadata. Lue lisää sisältökohdetyypeistä.
  6. Valitse Omistajuus. Lue lisää sisältökohteen omistajuudesta.
  7. (Valinnainen) Käytä Sisältökohteiden tunnisteet ‑kentässä aiemmin luotuja tunnisteita tai luo uusia. Lue lisää sisältökohteiden tunnisteista.
  8. Klikkaa LUO.
  9. Tee yllä olevan kohdan Vaatimuksen tekeminen sisältöäsi käyttävästä videosta vaiheet 5–8.
    • Huom. Uusia sisältökohteita ei luoda kokonaisuudessaan, ennen kuin olet tehnyt vaiheet 5–8 ja valinnut TEE VAATIMUS.
Tekijänoikeuspoistopyyntöjen lähettäminen
Kolmannet osapuolet eivät voi tehdä vaatimuksia kaikesta YouTubelle lisensoidusta sisällöstä. Tällaisessa tapauksessa saat Studio Content Manageriin ilmoituksen siitä, ettei kyseisestä videosta voi tehdä manuaalista vaatimusta. Sisällöstä voi kuitenkin tehdä tekijänoikeuspoistopyynnön manuaalisten vaatimusten työkalulla.
Varmista ennen tekijänoikeuspoistopyynnön lähettämistä, mitä henkilökohtaisia tietoja siihen vaaditaan.

Poistopyynnön lähettäminen

Yhtä videota koskevan poistopyynnön lähettäminen:

1. Manuaalinen vaatimus ‑sivulla voit laajentaa videon rivin sitä klikkaamalla.
  2. Klikkaa rivin yläosasta Poisto-välilehteä.
  3. Klikkaa VALITSE SISÄLTÖKOHDE.
  4. Yläosan välilehdiltä voit valita aiemmin luodun sisältökohteen klikkaamalla Valitse sisältökohde tai luoda uuden sisältökohteen valitsemalla Luo sisältökohde. Lue lisää sisältökohteiden luomisesta.
  5. Jos valitset aiemmin luodun sisällön, klikkaa VALITSE. Jos luot uutta sisältökohdetta, klikkaa LUO.
  6. Lisää etu- ja sukunimesi (ei yrityksen nimeä) Allekirjoitus-kenttään.
  7. Lue Ilmoitus ja hyväksy se klikkaamalla valintaruutua.
  8. Klikkaa POISTA-painiketta.

Useiden poistopyyntöjen lähettäminen

Voit mahdollisesti lähettää useita tekijänoikeuspoistopyyntöjä kerralla. Näin voi pyytää useamman kuin yhden videon poistamista yhden sisältökohteen perusteella:

1. Merkitse Manuaalinen vaatimus ‑sivulla niiden videoiden ruudut valituiksi, joista haluat tehdä poistopyynnön.
    • Voit valita enintään sata videota kerralla. Varmista, että sivun alaosassa Riviä/sivu-asetus on 100. Merkitse sitten hakutulosten yllä oleva ruutu valituksi.
  2. Valitse sivun yläosasta POISTA.
  3. Klikkaa VALITSE SISÄLTÖKOHDE.
  4. Yläosan välilehdiltä voit valita aiemmin luodun sisältökohteen klikkaamalla Valitse sisältökohde tai luoda uuden sisältökohteen valitsemalla Luo sisältökohde. Lue lisää sisältökohteiden luomisesta.
  5. Jos valitset aiemmin luodun sisällön, klikkaa VALITSE. Jos luot uutta sisältökohdetta, klikkaa LUO.
  6. Lisää etu- ja sukunimesi (ei yrityksen nimeä) Allekirjoitus-kenttään.
  7. Lue Ilmoitus ja hyväksy se klikkaamalla valintaruutua.
  8. Klikkaa LÄHETÄ.
Tekijänoikeuspoistopyyntöjen kumoaminen tai peruminen

Jos poistopyyntö on ratkaistu ja sisältö on poistettu, pyynnön voi kumota. Jos poistopyyntöä ei ole vielä ratkaistu esimerkiksi poiston viivästymisen tai tarkastuksen takia, pyynnön voi perua.

Näin voit kumota tai perua tekijänoikeuspoistopyynnön manuaalisten vaatimusten työkalulla:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  3. Etsi video alkuperäisestä poistopyynnöstäsi.
    • Löydät videon nopeammin klikkaamalla suodatinpalkkia  ja sitten Vaatimuksen tila ja sitten Poisto, Poisto viivästynyt tai Poiston tarkastus käynnissä.
  4. Klikkaa videon otsikkoa.
  5. Klikkaa Videosta tehdyt vaatimukset ‐osiossa TIEDOT-painiketta Poisto, Poisto viivästynyt tai Poiston tarkastus käynnissä ‐kohdan vierestä.
  6. Jos poistoa ei ole vielä ratkaistu (viivästyneet tai tarkastettavina olevat poistot), valitse PERUUTA 1 POISTO. Jos poisto on ratkaistu, valitse KUMOA 1 POISTO.