Brug værktøjet til manuelle krav

Disse funktioner er kun tilgængelige for partnere, der bruger YouTube Studio CMS.
Værktøjet til manuelt krav er en funktion i Studio CMS. Værktøjet giver dig mulighed for at søge efter indhold, som du ejer rettighederne til, i offentlige YouTube-videoer. Du kan derefter oprette et krav på det matchende indhold og anvende en politik.

Husk!

• Det er kun partnere, som har demonstreret, at de har behov for funktionen, og at de har et omfattende kendskab til ophavsret og Content ID, der kan gøre krav manuelt.
  • Brugere af værktøjet til manuelt krav skal opfylde kravene til brugen af det som beskrevet i politikken vedrørende manuelt krav med Content ID.
  • Hvis indhold ikke er kvalificeret til Content ID, må der ikke gøres manuelt krav på det. Hvis du fejlagtigt gør krav på indhold, kan det medføre sanktioner. Du kan bl.a. blive holdt juridisk ansvarlig, og samarbejdsforholdet kan blive bragt til ophør. Få flere oplysninger.
Find videoer, der matcher dine aktiver

Når du søger efter videoer, der matcher dine aktiver, forsøger vi at matche dine søgetermer med videotitler, beskrivelser, tags og andre metadata.

Sådan søger du efter offentlige YouTube-videoer, der matcher dine aktiver, ved hjælp af værktøjet til manuelt krav:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Gør krav manuelt .
  3. I søgebjælken kan du angive søgeord, video-id'er eller vælge et filter.
    • Brug minus-symbolet "-" til at udelukke søgeord fra din søgning.
    • Du kan også søge efter @brugernavn eller kanal-id for at finde videoer fra en specifik uploader.
    • Du kan vælge mellem disse filtre:
      • Tilladelsesliste (hvorvidt videoen er på din tilladelsesliste eller ej)
      • Kanal-id
      • Kravstatus (hvorvidt du eller andre har gjort krav på videoen)
      • Der kan gøres krav på videoen (hvorvidt du kan gøre krav på en video eller ej)
      • Livestream (hvorvidt videoen er en livestream eller ej)
      • Udgivelsesdato
      • Gennemgået (hvorvidt kravet er blevet gennemgået)
      • Videolængde (mindre end 4 minutter, 4-20 minutter eller over 20 minutter)
    • Når du har valgt dit filter, skal du klikke på ANVEND for at filtrere søgeresultaterne.

4. Klik på Sortér efter øverst til højre for at sortere resultaterne ud fra Relevans, Udgivelsesdato eller Visninger i alt.
    Bemærk! Klik på tallet ud for Rækker pr. side nederst på siden for at ændre det fra 30 (standard) til 10, 50 eller 100.
  5. Ved videoer med et aktivt krav vises kravene til højre. Klik på en række for at udvide den og få flere oplysninger.
    • Klik på afspilningsknappen i videoafspilleren for at se videoen.
      • Bemærk! Du skal se videoen for at kunne bekræfte, om den bruger indhold, som du ejer.
    • Klik på SE VIDEO, DER ER GJORT KRAV PÅ for at se videoen og få flere oplysninger om kravene.
    • Ud for "Vis mere:" til højre kan du klikke på Fra kanal for at finde andre videoer fra den pågældende kanal eller Relaterede videoer for at finde lignende videoer baseret på videoens titel.
Tip! Du kan gennemgå videoer hurtigere ved at bruge tastaturgenveje.
Gør krav på en video, der bruger dit indhold
Bemærk: Noget indhold, som er licenseret til YouTube, er ikke kvalificeret til tredjepartskrav. I sådanne tilfælde får du en besked i Studio CMS om, at den video, du prøver at gøre manuelt krav på, ikke er kvalificeret. Du kan dog stadig sende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret for dette indhold.

Sådan gør du krav på en video ved hjælp af værktøjet til manuelt krav:

1. På siden Gør krav manuelt skal du klikke på en videos række for at udvide den og få flere oplysninger om videoen.
  2. Klik på VÆLG AKTIV. Der åbnes et pop op-vindue.
  3. På fanerne øverst skal du vælge Vælg aktiv for at bruge et eksisterende aktiv til at gøre krav
  4. Vælg et aktiv på listen og så VÆLG.
  5. Angiv de påkrævede tidsstempler under Starttidspunkt og Sluttidspunkt for at vise, hvor dit indhold forekommer i videoen.
    • Under videoafspilleren kan du klikke på ANGIV STARTTIDSPUNKT og ANGIV SLUTTIDSPUNKT for automatisk at udfylde starttidspunktet og sluttidspunktet.
    • Tjek, at du har angivet det rette segment ved at klikke på afspilningsknappen ud for Sluttidspunkt.
    • Hvis dit indhold vises i mere end én del af videoen, skal du klikke på TILFØJ ET SEGMENT MERE.
      • Hvis du vil fjerne dette segment, skal du klikke på Slet segment .
        Ligesom ved matchkrav kan uploadere fjerne de manuelle tidsstempler ved hjælp af videoredigeringsværktøjerne for at fjerne kravet. Derfor skal segmenterne med tidsstempler angive nøjagtigt, hvor dit indhold vises i videoen.
  6. Klik på Kravtype , og angiv, om videoen matcher Lyd, Video eller Lyd/billede for dit aktiv.
  7. Klik på Politik , og angiv, om standardmuligheden (Matchpolitik for det valgte aktiv) skal gælde for videoen, eller vælg en anden politik fra listen over politikker.
  8. Klik på GØR KRAV PÅ INDHOLD, hvis du vil færdiggøre oprettelsen. Hvis du vil vente med at færdiggøre oprettelsen, skal du klikke på MARKÉR SOM GENNEMGÅET.
Opret et aktiv

Sådan opretter du et aktiv, mens du gør manuelt krav på en video:

1. På siden Gør krav manuelt skal du klikke på en videos række for at udvide den.
  2. Klik på VÆLG AKTIV. Der åbnes et pop op-vindue.
  3. Vælg Opret aktiv på fanerne øverst.
  4. Klik på OPRET.
  5. Vælg Aktivtype , og udfyld metadataene for aktivet. Få flere oplysninger om aktivtyper.
  6. Vælg Ejerskab. Få flere oplysninger om ejerskab af aktiver.
  7. (Valgfrit) I feltet Aktivetiketter kan du anvende eksisterende aktivetiketter eller oprette nye. Få flere oplysninger om aktivetiketter.
  8. Klik på OPRET.
  9. Fortsæt med trin 5-8 i ovenstående sektion: Gør krav på en video, der bruger dit indhold.
    • Bemærk! Oprettelsen af nye aktiver er ikke færdig, før du har været igennem trin 5-8 ovenfor og klikket på GØR KRAV PÅ INDHOLD.
Få flere oplysninger om, hvordan du opretter et aktiv.
Send anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret
Noget indhold, som er licenseret til YouTube, er ikke kvalificeret til tredjepartskrav. I sådanne tilfælde får du en besked i Studio CMS om, at den video, du prøver at gøre manuelt krav på, ikke er kvalificeret. Du kan stadig indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret for dette indhold ved hjælp af værktøjet til manuelt krav.

Send en anmodning om fjernelse

Sådan indsender du en anmodning om fjernelse af én video:

1. På siden Gør krav manuelt skal du klikke på en videos række for at udvide den.
  2. Klik på fanen Fjernelse øverst i rækken.
  3. Klik på VÆLG AKTIV.
  4. På fanerne øverst kan du bruge Vælg aktiv til at vælge et eksisterende aktiv eller Opret aktiv til at oprette et nyt. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter aktiver.
  5. Klik på VÆLG, hvis du vælger et eksisterende aktiv. Klik på OPRET, hvis du opretter et nyt aktiv.
  6. I feltet Underskrift skal du angive dit fornavn og efternavn (ikke et virksomhedsnavn).
  7. Læs erklæringen under Accept, og klik derefter på afkrydsningsfeltet for at acceptere erklæringen.
  8. Klik på FJERNELSE.

Send flere anmodninger om fjernelse

Du kan muligvis indsende flere anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret på én gang. Sådan anmoder du om fjernelse af mere end én video, der er knyttet til et enkelt aktiv:

1. På siden Gør krav manuelt skal du markere afkrydsningsfelterne ud for de videoer, du vil indsende en anmodning om fjernelse for.
    • Du kan maks. vælge 100 videoer ad gangen. Det gør du ved at sørge for, at Rækker pr. side nederst på siden er indstillet til 100, og derefter klikke på afkrydsningsfeltet over søgeresultaterne.
  2. Klik på FJERNELSE øverst på siden.
  3. Klik på VÆLG AKTIV.
  4. På fanerne øverst kan du bruge Vælg aktiv til at vælge et eksisterende aktiv eller Opret aktiv til at oprette et nyt. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter aktiver.
  5. Klik på VÆLG, hvis du vælger et eksisterende aktiv. Klik på OPRET, hvis du opretter et nyt aktiv.
  6. I feltet Underskrift skal du angive dit fornavn og efternavn (ikke et virksomhedsnavn).
  7. Læs erklæringen under Accept, og klik derefter på afkrydsningsfeltet for at acceptere erklæringen.
  8. Klik på SEND.
Træk anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret tilbage, eller annuller dem

Hvis en anmodning om fjernelse er blevet løst og har medført, at indholdet er blevet fjernet, kan du trække den tilbage. Hvis en anmodning om fjernelse endnu ikke er løst (f.eks. udsatte fjernelser og fjernelser under gennemgang), kan den annulleres.

Sådan tilbagetrækker eller annullerer du en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, der er indsendt ved hjælp af værktøjet til manuelt krav:

1. Log ind på Studio CMS.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Videoer, der er gjort krav på .
  3. Find videoen fra din oprindelige anmodning om fjernelse.
    • Du kan finde videoen hurtigere ved at klikke på filterbjælken og så Kravstatus og så Fjernelse, Udsat fjernelse eller Fjernelse under gennemgang.
  4. Klik på videoens titel.
  5. I sektionen Krav på video ud for Fjernelse, Udsat fjernelse eller Fjernelse under gennemgang skal du klikke på INFO.
  6. For fjernelser, der endnu ikke er løst (udsatte fjernelser og fjernelser under gennemgang), skal du klikke på ANNULLER 1 FJERNELSE. For fjernelser, der er løst, skal du klikke på TRÆK 1 FJERNELSE TILBAGE.