Utilitzar l'eina de reclamació manual

Aquestes funcions només estan disponibles per als partners que utilitzen el Gestor de continguts de YouTube Studio.
L'eina de reclamació manual és una funció que està disponible al Gestor de continguts de Studio. L'eina permet cercar contingut del qual tens els drets als vídeos de YouTube públics. D'aquesta manera, pots crear una reclamació sobre el contingut coincident i aplicar-hi una política.

Informació important:

• Només poden fer reclamacions manuals els partners que hagin demostrat que necessiten utilitzar aquesta funció i que tenen coneixements pràctics avançats sobre drets d'autor i Content ID.
  • Els usuaris de l'eina de reclamació manual han de complir els requisits d'ús, tal com s'indica a la política de reclamació manual de Content ID.
  • Si el contingut no és apte per a Content ID, no s'ha de reclamar manualment. Reclamar contingut de manera inadequada pot comportar penalitzacions, com ara responsabilitats legals o l'extinció de la condició de partner. Obtén més informació.
Cercar vídeos que coincideixin amb els teus recursos

Quan cerquis vídeos que coincideixin amb els teus recursos, cercarem coincidències entre els termes de cerca i els títols, les descripcions, les etiquetes i altres metadades dels vídeos.

Per cercar vídeos de YouTube públics que coincideixin amb els teus recursos mitjançant l'eina de reclamació manual:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Reclamació manual .
  3. A la barra de filtres , introdueix paraules clau o identificadors de vídeos o bé selecciona un filtre.
    • Utilitza el signe menys (-) per excloure paraules clau de la cerca.
    • També pots fer cerques per nom d'usuari o identificador del canal per trobar vídeos que hagi penjat un usuari concret.
    • Pots triar entre aquests filtres:
      • Llista d'accés permès (si el vídeo es troba a la teva llista d'accés permès).
      • Identificador del canal.
      • Estat de la reclamació (si la reclamació és teva o d'un altre usuari).
      • Reclamable (si pots reclamar un vídeo o no).
      • Transmissió en directe (si el vídeo és una transmissió en directe).
      • Data de publicació.
      • Revisió (si la reclamació s'ha revisat).
      • Durada del vídeo (si dura menys de 4 minuts, entre 4 i 20 minuts o més de 20 minuts).
    • Un cop hagis seleccionat el filtre, fes clic a APLICA per filtrar els resultats de la cerca.

4. A la part superior dreta, fes clic a Ordena per i ordena els resultats per Rellevància, Data de publicació o Total de visualitzacions.
    Nota: a la part inferior de la pàgina, pots fer clic al número que hi ha al costat de Files per pàgina per canviar-lo de 30 (valor predeterminat) a 10, 50 o 100.
  5. En el cas dels vídeos que tenen una reclamació activa, aquesta es mostra a la part dreta. Pots fer clic en una fila per desplegar-la i obtenir més informació.
    • Fes clic al botó de reproducció del reproductor de vídeo per veure el vídeo.
      • Nota: has de mirar el vídeo per confirmar si inclou contingut de la teva propietat.
    • Fes clic a MOSTRA EL VÍDEO RECLAMAT per veure el vídeo i obtenir més detalls sobre les reclamacions.
    • A la dreta, al costat de "Mostra'n més:", fes clic a Del canal per cercar altres vídeos del canal o a Vídeos relacionats per veure'n de similars segons el títol del vídeo en qüestió.
Consell: per revisar vídeos més ràpidament, utilitza les tecles de drecera.
Reclamar un vídeo que utilitza el teu contingut
Nota: no es poden fer reclamacions de tercers de determinat contingut amb llicència de YouTube. En aquests casos, rebràs un missatge al Gestor de continguts de Studio en què s'indica que el vídeo que vols reclamar manualment no és apte. Encara pots enviar una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor per a aquest contingut.

Per reclamar un vídeo mitjançant l'eina de reclamació manual:

1. A la pàgina Reclamació manual , fes clic a la fila d'un vídeo per desplegar-la i obtenir més informació sobre el contingut en qüestió.
  2. Fes clic a SELECCIONA UN RECURS. S'obrirà una finestra emergent.
  3. A les pestanyes de la part superior, tria Selecciona un recurs per reclamar-lo amb un d'existent.
  4. Selecciona un recurs de la llista i després SELECCIONA.
  5. A les opcions Hora d'inici i Hora de finalització, introdueix les marques de temps obligatòries relatives a la part del vídeo en què es mostra el teu contingut.
    • A sota del reproductor de vídeo, pots fer clic a DEFINEIX L'HORA D'INICI i DEFINEIX L'HORA DE FINALITZACIÓ per emplenar automàticament aquestes dades.
    • Comprova que hagis seleccionat el segment correcte fent clic al botó de reproducció que hi ha al costat de l'opció Hora de finalització.
    • Si el teu contingut es mostra en més d'una part del vídeo, fes clic a AFEGEIX UN SEGMENT ADDICIONAL.
      • Si vols suprimir aquest segment, fes clic a Suprimeix el segment .
        Tal com passa amb les reclamacions per coincidència, l'usuari que ha penjat el vídeo pot suprimir les marques de temps manuals amb eines d'edició de vídeo per suprimir la reclamació. Per aquest motiu, els segments de la marca de temps han de representar amb precisió les parts del vídeo en què es mostra el teu contingut.
  6. Fes clic a Tipus de reclamació i selecciona el tipus de contingut del teu recurs amb què coincideix el vídeo: Àudio, Vídeo o Audiovisual.
  7. Fes clic a Política i selecciona si l'opció predeterminada (Política de coincidència del recurs seleccionat) s'aplica al vídeo. En cas contrari, tria una altra política de la llista corresponent.
  8. Fes clic a RECLAMA o, si vols finalitzar la reclamació més tard, a MARCA COM A REVISAT.
Crear un recurs

Per crear un recurs mentre reclames un vídeo manualment:

1. A la pàgina Reclamació manual , fes clic a la fila d'un vídeo per desplegar-la.
  2. Fes clic a SELECCIONA UN RECURS. S'obrirà una finestra emergent.
  3. A les pestanyes de la part superior, tria Crea un recurs.
  4. Fes clic a CREA.
  5. Selecciona Tipus de recurs i emplena les metadades del recurs. Obtén més informació sobre els tipus de recursos.
  6. Selecciona Propietat. Obtén més informació sobre la propietat dels recursos.
  7. (Opcional) Al quadre Etiquetes de recursos, aplica les etiquetes de recursos existents o crea'n de noves. Obtén més informació sobre les etiquetes de recursos.
  8. Fes clic a CREA.
  9. Ves als passos 5-8 de la secció anterior, Reclamar un vídeo que utilitza el teu contingut.
    • Nota: els recursos nous no s'acabaran de crear fins que no completis els passos 5-8 i facis clic a RECLAMA.
Obtén més informació sobre com pots crear un recurs.
Enviar sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor
No es poden fer reclamacions de tercers de determinat contingut amb llicència de YouTube. En aquests casos, rebràs un missatge al Gestor de continguts de Studio en què s'indica que el vídeo que vols reclamar manualment no és apte. Encara pots enviar una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor per a aquest contingut mitjançant l'eina de reclamació manual.

Enviar una sol·licitud de supressió

Per enviar una sol·licitud de supressió d'un vídeo:

1. A la pàgina Reclamació manual , fes clic a la fila d'un vídeo per desplegar-la.
  2. A la part superior de la fila, fes clic a la pestanya Retira.
  3. Fes clic a SELECCIONA UN RECURS.
  4. A les pestanyes de la part superior, pots triar Selecciona un recurs per escollir un recurs o Crea un recurs per crear-ne un. Obtén informació sobre com pots crear recursos.
  5. Si vols seleccionar un recurs existent, fes clic a SELECCIONA. Si estàs creant un recurs, fes clic a CREA.
  6. Al quadre Signatura, introdueix el teu nom i cognoms (no un nom d'empresa).
  7. A la secció de consentiment, llegeix la declaració i, a continuació, fes clic a la casella de selecció per acceptar-la.
  8. Fes clic a RETIRA.

Enviar diverses sol·licituds de supressió

És possible que puguis enviar sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor de manera massiva. Per sol·licitar la supressió de més d'un vídeo associat a un únic recurs:

1. A la pàgina Reclamació manual , fes clic a les caselles de selecció que hi ha al costat dels vídeos dels quals vols sol·licitar la supressió.
    • Pots seleccionar un màxim de 100 vídeos alhora. Per fer-ho, a la part inferior de la pàgina, assegura't que el número que hi ha a Files per pàgina sigui 100. A continuació, fes clic a la casella de selecció que hi ha a sobre dels resultats de la cerca.
  2. A la part superior de la pàgina, fes clic a RETIRA.
  3. Fes clic a SELECCIONA UN RECURS.
  4. A les pestanyes de la part superior, pots triar Selecciona un recurs per escollir un recurs o Crea un recurs per crear-ne un. Obtén informació sobre com pots crear recursos.
  5. Si vols seleccionar un recurs existent, fes clic a SELECCIONA. Si estàs creant un recurs, fes clic a CREA.
  6. Al quadre Signatura, introdueix el teu nom i cognoms (no un nom d'empresa).
  7. A la secció de consentiment, llegeix la declaració i, a continuació, fes clic a la casella de selecció per acceptar-la.
  8. Fes clic a ENVIA.
Retractar o cancel·lar sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor

Si una sol·licitud de supressió s'ha resolt i ha comportat la supressió del contingut, es pot retractar. Si una sol·licitud de supressió encara no s'ha resolt (per exemple, les retirades endarrerides i en procés de revisió), es pot cancel·lar.

Per retractar o cancel·lar una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor enviada mitjançant l'eina de reclamació manual:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos reclamats .
  3. Cerca el vídeo de la teva sol·licitud de supressió original.
    • Per trobar el vídeo més ràpidament, fes clic a la barra de filtres i després Estat de la reclamació i després Retirada, Retirada endarrerida o Retirada en procés de revisió.
  4. Fes clic al títol del vídeo.
  5. A la secció Reclamacions del vídeo, al costat de Retirada, Retirada endarrerida o Retirada en procés de revisió, fes clic a DETALLS.
  6. En el cas de les retirades que encara no s'han resolt (retirades endarrerides i en procés de revisió), fes clic a CANCEL·LA 1 RETIRADA. Si la retirada ja s'ha resolt, fes clic a RETRACTA 1 RETIRADA.