Lär känna din målgrupp

Använd fliken Publik i YouTube Analytics för att ta reda på vilka som tittar på dina videor. Du kan se var de flesta av dina tittare befinner sig, vilka språk de talar, vilka åldersgrupper de ingår i och vilket kön de flesta av tittarna har. Den här informationen bygger på prenumeranter och tittare som inte är prenumeranter från alla enheter på YouTube.

På fliken Målgrupp visas som standard återkommande och nya användare, unika tittare och prenumeranter. Dessa mätvärden ger tillsammans en uppfattning om hur stor publiken är och hur stort engagemang de har.

Obs! En del data, som geografi, trafikkällor och kön, kan vara begränsad i YouTube Analytics.

Se dina målgruppsrapporter

Kolla in målgruppen för hela kanalen, eller välj en viss video först.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster väljer du Analytics.
  3. I menyn högst upp väljer du Målgrupp.

Då använder dina tittare YouTube

Den här rapporten visar när tittarna är online på hela YouTube under de senaste 28 dagarna. Du kan använda informationen för att bygga upp din community, förstå när du ska schemalägga en premiär eller planera nästa livestream.

Andra videor som din publik tittade på

Den här rapporten visar vilka andra videor tittarna såg på utanför din kanal de senaste sju dagarna. Du kan använda den för att komma på ämnen till nya videor, få idéer till titlar och miniatyrer samt hitta samarbetsmöjligheter. Om du har en officiell artistkanal ser du inte videor med dig själv som primär artist, även om videon visas utanför din officiella artistkanal.

Andra kanaler som tittarna såg på

Den här rapporten visar vilka andra kanaler tittarna såg mycket på utanför din kanal de senaste 28 dagarna. Du kan använda den för att ta reda på vilka andra kanaler dina tittare är intresserade av och hitta samarbetsmöjligheter.

Områden med flest visningar

Rapporten Områden med flest visningar visar vilka länder som har högst visningstid på kanalen eller för den valda videon. Du kan använda den för att ta reda på vilka delar av världen som är mest intresserade av ditt innehåll.

Ålder och kön

Rapporten Ålder och kön visar vilka åldersgrupper som bidrar med mest visningstid och publikens könsfördelning.

De vanligaste språken för undertext och textning

Rapporten De vanligaste språken för undertext och textning visar hur många av tittarna som tittar på olika språk. Innan du klickar på rapporten ser du hur stor andel av visningstiden som kommer från varje språk för undertext och textning.

Du kan också se Ingen undertext eller textning. Det representerar de användare som inte använder undertexter eller textning. Det kan röra sig om tittare som kan videons originalspråk eller tittare som inte har alternativ för undertexter och textning på sitt språk.

Vanliga frågor

Varför kan jag inte se någon data?

Demografidata, som ålder och kön, kan vara begränsad i YouTube Analytics. När du granskar demografidata för en video eller ett land kan du till exempel se ett meddelande om det inte finns tillräckligt med data att visa.

Du ser inte demografidata för privata eller olistade videor, oavsett hur mycket trafik kanalen har. Läs mer om begränsad data i YouTube Analytics.

De som tittar på min video är inte min målgrupp. Hur ändrar jag det?

Jämför publiken för olika videor för att se vilka typer av innehåll som är tilltalande för olika tittare. Prova något nytt och se om tittare från din målgrupp tittar mer.

Läs mer om att utvärdera tittarna i Akademin för kreatörer.

Mätvärden att känna till

Återkommande tittare Antalet tittare som redan har tittat på kanalen och kommit tillbaka för att titta under den utvalda tidsperioden.
Nya tittare Antalet tittare som tittat på din kanal för första gången under den utvalda tidsperioden. Tänk på att tittare som surfar privat, som har tagit bort sin visningshistorik eller inte har tittat på din kanal på över ett år räknas som nya.
Unika tittare Uppskattat antal personer som sett ditt innehåll inom det valda datumintervallet.
Prenumeranter Antal tittare som prenumererar på din kanal.
Visningstid (minuter) Den tid som en tittare har tittat på en video. Det ger dig en bättre överblick över vilket innehåll användarna verkligen tittar på, och vilket innehåll de klickar på men sedan lämnar.
Visningar Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.
Visningar i genomsnitt per användare Genomsnittligt antal gånger en person har tittat på den här videon under tidsperioden.
Genomsnittlig procent som har visats Genomsnittlig procent av en video som din målgrupp tittar på per visningstillfälle.
Genomsnittlig visningslängd Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för den valda videon under det valda datumintervallet.