Lär känna dina tittare på YouTube

På fliken Tittare i YouTube Analytics får du en översikt över vem som tittar på dina videor samt insikter om deras demografi. Kortet med viktiga mätvärden visar återkommande och nya tittare, unika tittare och prenumeranter.

Obs! En del data, som geografi, trafikkällor och kön, kan vara begränsad i YouTube Analytics.

Se dina målgruppsrapporter på YouTube

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Välj Tittare i menyn högst upp.

Videor som ger dig fler tittare

Den här rapporten visar vilka videor som har gett dig fler tittare de senaste 90 dagarna. Du kan använda den för att förstå hur din målgrupp växer.

Då använder dina tittare YouTube

Den här rapporten visar när tittarna är online på YouTube under de senaste 28 dagarna. Du kan använda informationen för att bygga upp din community, förstå när du ska schemalägga en premiär eller planera nästa livestream.

Klockaviseringar för prenumeranter

Den här rapporten visar hur stor procentandel av dina prenumeranter som får klockaviseringar från din kanal. Läs mer om aviseringar för prenumeranter.

Visningstid från prenumeranter

Den här rapporten visar hur stor procentandel av din visningstid som kommer från prenumeranter och tittare som inte prenumererar.

Innehåll dina tittare ser på

Den här rapporten visar vilka andra videor, Shorts-videor, livestreamar och poddar tittarna såg på utanför din kanal de senaste sju dagarna. Du kan använda den för att komma på ämnen till nya videor och titlar. Du kan också använda informationen för att få idéer till miniatyrer och samarbetsmöjligheter. Om du har en officiell artistkanal ser du inte videor med dig själv som primär artist, även om videon visas utanför din officiella artistkanal.

Kanaler dina tittare ser på

Den här rapporten visar vilka andra kanaler tittarna såg mycket på utanför din kanal de senaste 28 dagarna. Du kan använda den för att ta reda på vilka andra kanaler dina tittare är intresserade av och hitta samarbetsmöjligheter.

Nya och återkommande användare

Den här rapporten visar hur många nya och återkommande tittare efter format kanalen har. Du kan använda den för att se vilket format som attraherar flest nya tittare. Du kan även använda den för att se vilket format som får tittarna att komma tillbaka till din kanal.

Geografi

Rapporten visar vilka områden som har mest visningstid för din kanal.

Ålder och kön

Den här rapporten visar vilka åldersgrupper som mest bidrar med mest visningstid och tittarnas könsfördelning.

De vanligaste språken för undertext och textning

Den här rapporten visar kanalens tittare per undertextat språk.

Få tips om hur du tar reda på vilka dina tittare är och vad de tittar på.

Mätvärden att känna till

Återkommande tittare Antalet tittare som redan har tittat på kanalen och kommit tillbaka för att titta under den utvalda tidsperioden.
Nya tittare Antalet tittare som tittat på din kanal för första gången under den utvalda tidsperioden. Tittare som surfar privat, som har tagit bort sin visningshistorik eller som inte har tittat på din kanal på över ett år räknas som nya.
Unika tittare Uppskattat antal tittare som sett ditt innehåll inom det valda datumintervallet.
Prenumeranter Antal tittare som prenumererar på din kanal.
Visningstid (timmar) Hur länge tittarna har sett på din video.
Visningar Antalet giltiga visningar för dina kanaler eller videor.
Visningar i genomsnitt per användare Genomsnittligt antal gånger en person har tittat på den här videon under tidsperioden.
Genomsnittlig procent som har visats Genomsnittlig procent av en video som din målgrupp tittar på per visningstillfälle.
Genomsnittlig visningslängd Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för den valda videon under det valda datumintervallet.