Leer ken jou YouTube-gehoor

Die Gehoor-oortjie in YouTube Analytics gee jou ’n oorsig van wie jou YouTube-video“s kyk en insig in hul demografiese inligting. Die sleutelstatistieke-kaart wys jou terugkerende en nuwe kykers, unieke kykers en intekenaars.

Let wel: Sommige data, soos geografie, verkeerbronne of geslag kanin YouTube Analytics beperk word.

Bekyk jou YouTube-gehoorverslae

1. Meld aan by YouTube Studio.
  2. Kies Analytics op die linkerkieslys.
  3. Kies Gehoor op die boonste kieslys.

Video’s wat jou gehoor laat groei

Hierdie verslag wys vir jou watter video's jou gehoor oor die afgelope 90 dae laat groei het. Jy kan dit gebruik om jou te help om jou nuwe gehoorgroei te verstaan.

Wanneer jou kykers YouTube kyk

Hierdie verslag wys vir jou wanneer jou kykers die afgelope 28 dae op YouTube aanlyn was. Jy kan dit gebruik om te help om jou gemeenskap te vergroot, te verstaan wanneer om ’n Première te skeduleer, of om jou volgende regstreekse stroom te beplan.

Intekenaarklokkiekennisgewings

Hierdie verslag sê vir jou watter persentasie van jou intekenaars klokkiekennisgewings van jou kanaal af kry. Kom meer te wete oor intekenaarkennisgewings.

Kyktyd van intekenaars

Hierdie verslag sê vir jou watter persentasie van jou kyktyd kom vanaf intekenaars en vanaf kykers wat nie ingeteken is nie.

Inhoud wat jou gehoor kyk

Hierdie verslag wys vir jou watter ander video’s, Kortvideo’s, regstreekse strome en podsendings jou kykers die afgelope 7 dae buite jou kanaal gekyk het. Jy kan dit gebruik om onderwerpe vir nuwe video’s en titels te kry. Jy kan ook die inligting gebruik vir miniprent-idees en samewerkingsgeleenthede. As jy ’n Amptelike kunstenaarkanaal het, sal jy nie video’s sien waar jy die hoofkunstenaar is nie, selfs al is die video buite jou Amptelike kunstenaarkanaal.

Kanale wat jou gehoor kyk

Hierdie verslag wys jou watter ander kanale jou kykers die afgelope 28 dae konsekwent buite jou kanaal gekyk het. Jy kan dit gebruik om uit te vind in watter kanale jou kykers belangstel, en vir samewerkinggeleenthede.

Nuwe en terugkeergebruikers

Hierdie verslag wys die aantal nuwe en terugkeerkykers van jou kanaal volgens formaat. Jy kan dit gebruik om te verstaan watter formaat lok die meeste nuwe kykers. Jy kan dit ook gebruik om te sien watter formaat laat kykers die meeste na jou kanaal toe terugkom.

Geografie

Hierdie verslag wys vir jou watter geografiese liggings die meeste kyktyd vir jou kanaal het.

Ouderdom en gender

Hierdie verslag wys vir jou watter ouderdomsgroepe die meeste tot jou kyktyd bydra, en wat jou gehoor se genderverdeling is.

Toponderskriftale

Hierdie verslag wys jou kanaal se gehoor volgens onderskriftaal.

Kry wenke om meer te wete te kom oor wie jou kykers is en wat hulle kyk.

Maatstawwe om te ken

Terugkerende kykers Die aantal kykers wat reeds jou kanaal gekyk het en in die gekose tydperk teruggekeer het om te kyk.
Nuwe kykers Die aantal kykers wat jou kanaal vir die eerste keer in die gekose tydperk gekyk het. Kykers wat met ’n private blaaier kyk, hul kykgeskiedenis uitgevee het of al meer as ’n jaar nie na jou kanaal gekyk het nie, word as nuwe kykers beskou.
Unieke kykers Geskatte aantal kykers wat jou inhoud binne die gekose datumreeks gekyk het.
Intekenaars Die aantal kykers wat op jou kanaal ingeteken het.
Kyktyd (ure) Die hoeveelheid tyd wat kykers jou video gekyk het.
Kyke Die aantal geldige kyke vir jou kanale of video’s.
Gemiddelde kyke per kyker Die gemiddelde aantal kere wat ’n kyker hierdie bepaalde video tydens hierdie tydperk gekyk het.
Gemiddelde persentasie gekyk Gemiddelde persentasie van ’n video wat jou gehoor per kykbeurt kyk.
Gemiddelde kykduur Geskatte gemiddelde aantal minute gekyk per kyk vir die geselekteerde video en datumreeks.