Mål viktige øyeblikk for seerutvikling

I rapporten om viktige øyeblikk for seerutvikling kan du finne ut hvor godt de ulike øyeblikkene i videoen din fanger seernes oppmerksomhet. Denne rapporten gir deg innsikt i hvilke deler av videoen som fungerer bra, og hvor det finnes rom for forbedring. Merk at det vanligvis tar 1–2 dager å behandle seerutviklingsdata.

Merk: Seerutvikling-rapporten er bare tilgjengelig på videonivå i YouTube Analytics.

Se viktige øyeblikk for seerutvikling

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet til en video.
  4. Velg Analytics på menyen til venstre.
  5. Velg Oversikt- eller Engasjement-fanen, og se etter Seerutvikling-rapporten. Du kan klikke på SE MER for å sammenligne videoen din med alle andre YouTube-videoer med samme varighet.

Forstå viktige øyeblikk for seerutvikling

Det finnes fire typer øyeblikk som kan være fremhevet i rapporten din om viktige øyeblikk for seerutvikling. Du kan også bruke typisk seerutvikling til å sammenligne de siste ti videoene dine med omtrent samme varighet.

Introduksjoner

Introduksjonen viser hvor mange prosent av seerne som fortsatt ser på videoen din etter de første 30 sekundene.

En høy introduksjonsprosent kan bety at

• innholdet i de første 30 sekundene svarte til brukerens forventninger etter å ha sett miniatyrbildet og tittelen
  • innholdet holdt på interessen til publikum

Slik kan du øke introduksjonprosenten din:

• Vurder å endre miniatyrbildet og tittelen for å gjenspeile innholdet i videoen bedre.
  • Du kan endre de første 30 sekundene av videoen og eksperimentere med ulike stiler for å finne en som holder publikum engasjert.

Høydepunkter

Høydepunkter er de øyeblikkene i videoen da nesten ingen sluttet å se på.
Anbefalinger om hvordan du kan få flere høydepunkter:
  • Hvis høydepunktene kommer sent i videoen, kan du vurdere å vise det fengslende innholdet tidligere – seertallet synker vanligvis i løpet av videoen.
  • Vurder å bygge videre på innholdet i høydepunktene når du skal lage nytt innhold.

Oppgang

Oppgang representerer de øyeblikkene i videoen som folk så om igjen eller delte.
Oppgang kan bety at
  • publikum så mer på det aktuelle segmentet enn på tidligere segmenter
  • innholdet er uklart, og at brukerne måtte se det på nytt

Du kan gå gjennom oppsvingene for å få en bedre forståelse av den økte seerutviklingen.

Fall

Fall viser til steder i videoen som seerne enten hoppet over, eller der de sluttet å se på.
Fall tyder på at publikum så mindre på det aktuelle segmentet enn på tidligere segmenter. Vi foreslår at du går gjennom fallene for å få en bedre forståelse av hvorfor publikum mistet interessen for disse segmentene.

Merk: Det er ikke sikkert at videoen din inneholder alle disse. De fremheves bare hvis de oppdages i videoen. Videoen må også være minst 60 sekunder lang og sett minst 100 ganger.

Formen på diagrammet for seerutvikling viser hvilke deler av videoen din som er mest og minst interessante for seerne.

En flat kurve betyr at publikum ser denne delen av videoen fra start til slutt
Gradvis nedgang betyr at seerne mister interesse over tid. Generelt sett synker seertallet for YouTube-videoer i løpet av avspillingstiden.
Oppgang vises når flere ser på, ser på om igjen eller deler disse delene av videoen.
Nedgang betyr at seerne hopper over en bestemt del av videoen eller slutter helt å se på.

Se seerutvikling etter segmenttype

Merk: Det kan hende du må aktivere avansert modus for å få tilgang til enkelte data. Finn ut hvordan du får tilgang til avanserte funksjoner.

I rapporten om seerutvikling kan du se hvordan ulike deler av publikum samhandler med videoene dine. Du kan sammenligne nye seere kontra tilbakevendende seere og abonnenter kontra ikke-abonnenter. Hvis du viser annonser, kan du skille mellom seerne fra organisk trafikk og seerne fra betalt trafikk, og se i hvilken ulik grad de samhandler med innholdet ditt. Du kan også se trafikk fra videoannonser som kan hoppes over, og trafikk fra bannerannonser.

Organisk trafikk og betalt trafikk

Organisk trafikk

Disse avspillingene er et direkte resultat av brukerens intensjon. For eksempel anses trafikk som organisk hvis en seer utfører en handling som å søke etter en video, klikke på en foreslått video eller bla gjennom en kanal.

Betalt trafikk

Dette er visninger som kommer som følge av betalt plassering.

• Videoannonser som kan hoppes over: visninger av annonser som spilles av automatisk før en video, og som seerne kan hoppe over etter fem sekunder.
  • Bannerannonser: visninger som kommer som følge av at en seer klikket på en bannerannonse, inkludert annonser som vises i søkeresultater eller på andre videosider.

Finn ut mer om videoannonseformater i Google Ads.

Nye seere og tilbakevendende seere

Nye seere

Nye seere er seere som så på innhold på kanalen din for første gang i den valgte tidsperioden.

Tilbakevendende seere

Tilbakevendende seere kan være seere som har sett på videoer på kanalen din tidligere, og har kommet tilbake for å se mer.

Finn ut mer om data om tilbakevendende og nye seere.

Abonnent og ikke-abonnent

Abonnent

Seere som abonnerer på kanalen din. Du kan se antallet abonnenter i sanntid og følge med på veksten over tid.

Ikke-abonnent

Seere som ser på videoene dine, men som ikke abonnerer på kanalen din.

Finn ut mer om det grunnleggende i YouTube Analytics.

Se detaljert aktivitet for seerutvikling

Den detaljerte aktivitetsrapporten om seerutvikling viser det totale antallet avspillinger av ulike segmenter i videoen. Du kan også bruke denne rapporten til å forstå hvor mange seere som sluttet å se på videoen din på et bestemt tidspunkt.

Vurder å bruke data om når seerne begynner og slutter å se på videoen, for å skape innhold som holder bedre på interessen til seerne.

Merk: Det er normalt at det totale antallet avspillinger av ulike segmenter i en video overstiger det totale antallet avspillinger av videoen i sin helhet. Dette er fordi seeren kan spille av deler av videoen flere ganger i løpet av én avspilling.

Beregninger du bør kjenne til

Gjennomsnittlig seertidsbruk Anslått antall minutter som er sett i gjennomsnitt per avspilling for den valgte videoen og datoperioden.
Seertid (timer) Hvor lenge seerne har sett på en video.