Mesurar la retenció de públic d'un vídeo

L'informe de retenció de públic mesura el nombre d'espectadors que continuen mirant el vídeo durant la reproducció. També et mostra el moment en què el públic ha deixat de mirar-lo. Aquest informe et proporciona informació sobre els aspectes del teu vídeo que funcionen i t'ofereix oportunitats per millorar. Tingues en compte que les dades sobre la retenció de públic normalment tarden entre 1 i 2 dies a processar-se.

Consultar la retenció de públic d'un vídeo

L'informe de retenció de públic està disponible al nivell de vídeo a YouTube Analytics.

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut.
  3. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo.
  4. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques.
  5. Selecciona la pestanya Visió general o Implicació i cerca l'informe de retenció de públic. Pots fer clic a MOSTRA'N MÉS per comparar el teu vídeo amb tots els vídeos de YouTube d'una durada similar.

Entendre la retenció de públic

Aquests són els quatre tipus de moments que poden destacar-se a l'informe de retenció de públic:

Introduccions

La introducció indica el percentatge de públic que ha continuat mirant el vídeo després dels primers 30 segons.

Un percentatge elevat d'introducció pot indicar el següent:

• El contingut dels primers 30 segons coincideix amb les expectatives que la miniatura i el títol del vídeo han generat als espectadors.
  • El contingut manté l'interès del públic.

Recomanacions per millorar el percentatge d'introducció:

• Ajusta la miniatura i el títol del vídeo perquè reflecteixin millor el contingut.
  • Modifica els primers 30 segons del vídeo i prova diversos estils per trobar-ne un que mantingui l'interès del públic.

Segments continus

Els segments continus són moments del vídeo en què gairebé ningú ha deixat de mirar-lo.
Recomanacions per millorar els segments continus:
  • Si el segment continu té lloc en una part avançada del vídeo, et recomanem que introdueixis el contingut atractiu abans, ja que, normalment, la mida del públic disminueix a mesura que el vídeo avança.
  • També pots crear contingut que ampliï el del segment continu.

Pics

Els pics són moments del vídeo que els espectadors han tornat a mirar o a què han avançat directament.
Els pics poden indicar el següent:
  • El públic ha mirat més el segment en qüestió que els anteriors.
  • El contingut no és clar i el públic ha hagut de tornar a mirar la secció.

Pots revisar els pics per entendre millor els motius de l'augment de la retenció.

Caigudes

Les caigudes són moments del vídeo que els espectadors han omès o en què han deixat de veure el vídeo completament.
Poden indicar que el públic ha mirat menys el segment en qüestió que els anteriors. Et recomanem que revisis les caigudes per entendre millor per què el públic ha perdut l'interès en un segment concret.

Nota: és possible que el teu vídeo no tingui tots aquests tipus de moments; només es destaquen si s'hi detecten. El teu vídeo ha de durar com a mínim 60 segons i tenir com a mínim 100 visualitzacions.

La forma del gràfic de retenció de públic pot indicar-te quines parts del vídeo són més interessants per als espectadors i quines ho són menys.

Quan la línia del gràfic és plana, indica que els espectadors miren aquesta part del vídeo des del principi fins al final.
Un decreixement gradual indica que l'interès dels espectadors disminueix a mesura que avança el vídeo. Generalment, en tots els vídeos de YouTube l'interès disminueix durant el període de reproducció.
Els pics apareixen en els fragments del vídeo que més espectadors miren, tornen a mirar o comparteixen.
Les caigudes indiquen que els espectadors ometen aquella part concreta del vídeo o que deixen de mirar-lo en aquell moment.

Veure la retenció de públic segons el tipus de trànsit

Si el vídeo també funciona com a anunci, pots veure un desglossament de la retenció de públic segons el trànsit orgànic. També pots veure el trànsit dels anuncis de vídeo que es poden ometre i el trànsit dels anuncis de display. Aquesta informació està disponible al nivell de vídeo en fer clic a MOSTRA'N MÉS.

Consulta les pràctiques recomanades per mantenir l'atenció del teu públic.

Trànsit orgànic

Aquestes visualitzacions són el resultat directe de la intenció dels usuaris. Per exemple, es considera que el trànsit és orgànic si els espectadors fan una acció, com ara cercar un vídeo, fer clic en un vídeo suggerit o navegar per un canal de YouTube.

Trànsit de pagament

Aquestes són les visualitzacions que generen els emplaçaments de pagament.

• Anuncis de vídeo que es poden ometre: visualitzacions dels anuncis que es reprodueixen automàticament abans que comenci el vídeo i que els usuaris poden ometre després de 5 segons.
  • Anuncis de display: visualitzacions que es generen quan els espectadors fan clic en un anunci de display, inclosos els anuncis que es mostren als resultats de la cerca o a les pàgines de visualització d'altres vídeos.

Obtén més informació sobre els formats d'anunci de vídeo disponibles a Google Ads.

Mètriques que has de conèixer

Durada mitjana de visualització Mitjana estimada de minuts vistos per visualització per al vídeo i l'interval de dates seleccionats.
Temps de visualització (hores) Temps que els espectadors han dedicat a mirar el teu vídeo.