Mesurar la retenció de públic

La retenció de públic mesura la quantitat de temps del vídeo que veuen els usuaris. La pots consultar a la pestanya Interacció de YouTube Analytics, així com el moment en què deixen de veure'ls.

Saber en quin moment els espectadors deixen de veure els vídeos et pot ajudar a entendre per què ho fan.

Consultar la retenció de públic dels vídeos

L'informe de retenció de públic només està disponible al nivell de vídeo a YouTube Analytics. Selecciona un vídeo concret per veure l'informe.

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos i tria'n un.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Analítiques.
  4. Selecciona la pestanya Interacció i cerca l'informe de retenció de públic.

Entendre la retenció de públic

Saber en quin moment els espectadors deixen de veure els vídeos et pot ajudar a entendre per què ho fan. La forma del gràfic de retenció de públic pot indicar quines parts del teu vídeo són més o menys interessants per als espectadors.

Una gràfica plana significa que els espectadors veuen el vídeo des del principi fins al final.
Un decreixement gradual indica que l'interès dels espectadors disminueix a mesura que avança el vídeo.
Els pics indiquen parts del vídeo que els espectadors comparteixen o tornen a reproduir.
Les baixades indiquen que els espectadors ometen aquestes parts del vídeo.
Una baixada sobtada indica que els espectadors deixen de mirar el vídeo en aquella part.

Veure per tipus de retenció de públic

Utilitza les opcions que hi ha a sobre del gràfic per canviar entre Retenció de públic i Retenció relativa de públic

Retenció de públic

La corba de retenció de públic mostra el nombre de visualitzacions de cada moment del vídeo en format de percentatge i amb relació al nombre total de visualitzacions del vídeo.

Consell: para molta atenció als primers 15 segons de cada vídeo, que és quan hi ha més possibilitats que els espectadors l'abandonin.

Retenció relativa de públic

Utilitza aquest informe per comparar el teu vídeo amb altres vídeos similars de YouTube. La retenció relativa de públic mostra la capacitat que té un vídeo per aconseguir que els espectadors continuïn mirant-lo, en comparació amb els altres vídeos de YouTube d'una durada similar.

Quan el gràfic és més alt, indica quants espectadors més han continuat mirant el vídeo durant aquest període en comparació amb el mateix període de temps d'altres vídeos de YouTube.

Nota: la retenció relativa de públic es basa en dades de tot el món, fins i tot encara que hagis seleccionat veure les dades d'una ubicació específica.

Veure per tipus de trànsit

Si el vídeo també funciona com a anunci, veuràs un desglossament de la retenció de públic segons el trànsit orgànic, el trànsit dels anuncis de vídeo que es poden ometre i el trànsit dels anuncis de display.

Trànsit orgànic

Aquestes visualitzacions són el resultat directe de la intenció dels usuaris. Per exemple, es considera que el trànsit és orgànic si els espectadors fan una acció, com ara cercar un vídeo, fer clic en un vídeo suggerit o navegar per un canal de YouTube.

Trànsit de pagament

Aquestes són les visualitzacions que generen els emplaçaments de pagament.

• Anunci de vídeo que es pot ometre: visualitzacions dels anuncis que es reprodueixen automàticament abans que comenci el vídeo i que els usuaris poden ometre després de 5 segons.
  • Anuncis de display: visualitzacions en què els usuaris han reproduït el vídeo d'un anunci de display, inclosos els anuncis que es mostren als resultats de la cerca i els que es mostren a les pàgines de visualització d'altres vídeos.

Obtén més informació sobre els formats d'anunci de vídeo disponibles a Google Ads

El teu vídeo no figura a l'informe?

Assegura't que la inserció estigui activada al vídeo en qüestió. Pots actualitzar aquesta configuració a la pàgina Detalls del vídeo, a la pestanya Configuració avançada. Marca la casella que hi ha al costat de "Permet la inserció".

Mètriques importants

Durada mitjana de les visualitzacions Mitjana estimada de minuts vistos per visualització per al vídeo i l'interval de dates seleccionats.
Temps de visualització (minuts) Temps que un espectador ha dedicat a veure un vídeo. Aquesta informació et dona una idea del contingut que els espectadors miren de veritat (en comparació amb els vídeos en què fan clic i que abandonen tot seguit).