Forstå analysedata om annonceindtægt

Du kan tjekke din YouTube-indtægt og din kanals effektivitet med metrics i YouTube Analytics. Nogle af disse metrics kan virke meget ens, men det er vigtigt at forstå forskellen på dem, og hvad de betyder for din annonceindtægt på YouTube.

RPM

Indtægt pr. tusind (RPM) er en metric, der viser, hvor mange penge du har tjent pr. 1.000 videovisninger. RPM er baseret på adskillige indtægtskilder, bl.a. annoncer, kanalmedlemskaber, YouTube Premium-indtægter, Super Chat og Super Stickers.

Hvorfor er min RPM lavere end min CPM?

RPM er lavere end CPM, fordi RPM:
  • Udregnes efter YouTubes indtægtsandel.
  • Omfatter alle visninger, inklusive dem, der ikke har genereret indtægter.
Din indtægt ændres ikke ved tilføjelsen af denne RPM-metric.

Hvad er forskellen mellem RPM og CPM?

CPM er prisen for 1.000 annonceeksponeringer før YouTubes indtægtssandel. RPM er din samlede indtægt (efter YouTubes indtægtsandel) pr. 1.000 visninger.

RPM

CPM

• Metric med fokus på youtuberen
  • Omfatter samlede indtægter, der rapporteres i YouTube Analytics, bl.a. fra annoncer, YouTube Premium, kanalmedlemskaber, Super Chat og Super Stickers
  • Omfatter det samlede antal visninger af dine videoer, også dem, der ikke har genereret indtægter
  • Den faktiske indtægt efter indtægtsdeling.
  • Metric med fokus på annoncøren
  • Omfatter kun indtægter fra annoncer og YouTube Premium
  • Omfatter kun visninger af videoer, der har genereret indtægter (det vil sige videoer, hvor der blev vist annoncer)
  • Indtjening før indtægtsdeling

Hvorfor er RPM vigtig?

RPM giver dig mulighed for at se, hvor mange penge du tjener pr. 1.000 visninger. Den hjælper dig også med at se, hvor effektiv din indtægtsgenerering generelt er.

Hvordan kan jeg øge RPM?

Du kan øge RPM ved at forbedre din samlede indtægt. Her er nogle trin til at optimere RPM:
  • Aktivér indtægtsgenerering på alle videoer.
  • Aktivér annoncer midt i afspilningen.
  • Aktivér AltMon-funktioner (f.eks. medlemskaber eller Super Chat) for at få flere forskellige indtægtskilder.

Husk, at hver funktion har sine krav og retningslinjer.

Hvad betyder det, hvis min RPM går op eller ned?

RPM er et øjebliksbillede af, hvor hurtigt du tjener penge på YouTube. Hvis den går op, tjener du mere for hver 1.000 visninger, og hvis den går ned, tjener du mindre. Bemærk, at din RPM muligvis går ned, når der sker en stigning i antallet af visninger, der ikke genererer indtægter, selv hvis din indtægt forbliver uændret.
Uanset om RPM går op eller ned, er denne metric en god indikator for, hvad der fungerer eller ikke fungerer i din indtægtsstrategi. Hvis du forstår, hvad der påvirker RPM, kan du identificere muligheder for forbedring af din strategi til indtægtsgenerering.

Hvad kan jeg ikke udlede af RPM, når det gælder min indtægt?

RPM er en nyttig indtægtsmetric for youtubere, men den kan ikke fortælle dig alt om din indtægt. Følgende er ikke inkluderet:

• Indtægter, der kommer fra salg af merchandise eller brug af merchandisehylden.
  • Indtægter, der kommer fra brandaftaler og sponsorater (med undtagelse af YouTube BrandConnect).
  • Alle andre indtægter, der genereres indirekte via YouTube (tjenester, foredrag, konsulentgebyrer osv.).

RPM kan ikke fortælle dig, hvilken indtægtskilde der er ansvarlig for udsving i din samlede indtægt

Fordi RPM kombinerer flere metrics, kan den ikke fortælle dig, hvilken indtægtskilde der er ansvarlig for udsving i din indtægt.

Du kan f.eks. opleve et fald i RPM, selvom du får flere visninger, hvis annoncer ikke er aktiveret på alle visninger. Eller du kan opleve, at RPM stiger, uden at du har fået markant flere visninger. Det kan f.eks. skyldes, at seerne køber kanalmedlemskaber.

Vi anbefaler, at du bruger alle de forskellige analysedata fra YouTube for bedre at forstå ændringer i din RPM.

CPM

Pris pr. 1.000 eksponeringer (CPM) er en metric, der viser, hvor mange penge annoncører bruger på at vise annoncer på YouTube. Du kan se et par forskellige CPM-metrics i YouTube Analytics:

• CPM: Den pris, en annoncør betaler for 1.000 annonceeksponeringer. Hver gang en annonce bliver vist, tæller det som en annonceeksponering.
  • Afspilningsbaserede CPM-data: Den pris, en annoncør betaler for 1.000 videoafspilninger, hvor en annonce bliver vist.

Hvad er forskellen mellem CPM og afspilningsbaserede CPM-data?

Der kan være mere end én annonce på en YouTube-video. CPM fokuserer på annoncørens pris for annonceeksponeringer. Afspilningsbaseret CPM fokuserer på annoncørens pris for videoafspilninger, der indeholder én eller flere annoncer. Din afspilningsbaserede CPM er ofte højere end dit CPM-tal.
Lad os for eksempel sige, at din video bliver set 5.000 gange. 1.000 visninger indeholdt én annonce, og 500 andre visninger indeholdt to annoncer. Det giver i alt 1.500 visninger med annoncer. Det betyder, at der var 2.000 individuelle annonceeksponeringer, men kun 1.500 indtægtsgenererende afspilninger.
Lad os sige, at annoncøren betalte 7 USD i alt. Videoens pris pr. eksponering er så lig med annoncørens pris på 7 USD divideret med de 2.000 annonceeksponeringer, eller 0,0035 USD. CPM eller prisen pr. 1.000 eksponeringer svarer til 0,0035 USD gange 1.000, eller 3,50 USD. Afspilningsbaseret CPM svarer til 7 USD divideret med de 1.500 indtægtsgenererende afspilninger gange 1.000, eller 4,67 USD.

Hvorfor er CPM vigtigt?

Du får en andel af, hvad annoncører betaler, når der bliver vist en annonce på din video. Jo mere en annoncør betaler for den pågældende annonce, jo flere penge tjener du. Din CPM er en god indikator for, hvor værdifulde annoncørerne finder dine videoer og dine seere i forhold til at opnå deres mål.
Din indtægt er ikke lig med din CPM gange dine visninger, fordi CPM afspejler, hvad annoncørerne betaler, og ikke hvad du tjener. Desuden er det ikke alle visninger, der indeholder annoncer. Nogle videoer er slet ikke kvalificerede til annoncer, hvis de ikke er annoncørvenlige. Andre videovisninger indeholder måske ingen annoncer, fordi der er mangel på tilgængelige annoncer. Visninger, der indeholder annoncer, kaldes indtægtsgenererende afspilninger.

Hvorfor ændrer min CPM sig?

Det er normalt, at der sker udsving i din CPM, og det kan ske af flere forskellige årsager, f.eks.:
  • Tid på året: Annoncører byder tit højere eller lavere afhængigt af årstiden. For eksempel byder mange annoncører højere op til juleperioden.
  • Ændringer i seergeografi: Annoncører kan styre, hvilke lande/områder de gerne vil nå med deres annoncer. Forskellige geografiske områder har forskellige niveauer af konkurrence på annoncemarkedet, derfor varierer CPM efter land/område. Hvis der sker en ændring i, hvor de fleste af dine visninger stammer fra, vil du muligvis opleve en ændring i CPM. Hvis du f.eks. tidligere havde visninger fra et land/område med højere CPM, men nu får flere visninger fra lande/områder med lavere CPM, vil du muligvis se et fald i din CPM.
  • Forandringer i distributionen af tilgængelige annonceformater: Forskellige annoncetyper har ofte forskellig CPM. Hvis der f.eks. er flere tilgængelige annoncer, der ikke kan springes over, i annoncebeholdningen, kan CPM være højere.

Forskellen mellem estimeret omsætning og annonceomsætning

• Estimeret indtægt: Indtægt fra alle typer indtægt, bl.a. kanalmedlemskaber, YouTube Premium-indtægt og Super Chat. Du kan se denne metric på fanen Indtægt.
  • Estimeret annonceindtægt: Indtægt udelukkende fra annoncer på dine videoer. Du kan se denne metric i rapporten Indtægtskilder.

Visninger, annonceeksponeringer og estimerede indtægtsgenererende afspilninger

• Visninger: Det antal gange, din video er blevet set.
  • Annonceeksponeringer: Det antal gange, som individuelle annoncer er blevet set på dine videoer.
  • Estimerede indtægtsgenererende afspilninger: Det antal gange, din video er blevet set med annoncer.

Hvis din video bliver vist 10 gange, og 8 af disse visninger indeholder annoncer, har du 10 visninger og 8 estimerede indtægtsgenererende afspilninger. Hvis en af de estimerede indtægtsgenererende afspilninger indeholder 2 annoncer, har du 9 annonceeksponeringer.

Det er ikke alle visninger på YouTube, der indeholder annoncer. En visning indeholder muligvis ikke annoncer af følgende årsager:

• Videoen er ikke annoncørvenlig.
  • Annoncer er slået fra for den pågældende video.
  • Der er ikke nogen annoncer tilgængelige, som kan vises til netop den seer. Annoncører kan vælge at målrette mod bestemte enheder, demografiske segmenter og interesser. Din bruger passer måske ikke ind i den målgruppe. Få flere oplysninger om tilgængelige målretningsmetoder for videoannoncer.
  • En række andre faktorer, bl.a. seerens placering, hvornår seeren sidst har set en annonce, om seeren har Premium-abonnement osv.

På grund af disse forskellige visninger vil du sandsynligvis have flere visninger end estimerede indtægtsgenererende afspilninger.