Slå Superchat og Super Stickers av eller på

Med Super Chat og Super Stickers kan du tjene penger på kanalen din. Med disse funksjonene kan seerne kjøpe chatmeldinger som skiller seg ut, og i noen tilfeller kan de feste meldingene øverst i chatfeeden. Finn ut mer om kvalifikasjonskravene.

Husk at du har ansvar for å overholde alle gjeldende lover når du bruker Superchat og Super Stickers Disse lovene kan påvirke muligheten din til å slå på, tilby og sende Superchat-meldinger og Super Stickers samt tjene penger på dem.

Super Chat og Super Stickers: oppsett og tips for bruk

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Slå Superchat eller Super Stickers av eller på for kanalen din

Slå på Super Chat eller Super Stickers

For å tjene penger på Super Chat eller Super Stickers må du (og eventuelt MCN-nettverket) godta tillegget for kommersielt produkt. Du finner mer informasjon om tillegget for kommersielt produkt i YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering med kommersielle produkter.

Slik slår du på Super Chat og Super Stickers på en datamaskin:

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Supers-fanen. Denne fanen vises bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. Klikk på Kom i gang, og følg veiledningen på skjermen.
  5. Hvis det er første gang du bruker Supers-delen, følger du veiledningen på skjermen for å signere tillegget for kommersielt produkt.
  6. Når du har fullført alle trinnene i veiledningen, ser du to alternativer:
    • «Superchat» ved siden av en bryter du kan slå av eller på.
    • «Super Stickers» ved siden av en bryter du kan slå av eller på.

Slik slår du på Super Chat og Super Stickers på en mobilenhet:

1. Åpne YouTube Studio-mobilappen .
  2. Nederst på skjermen trykker du på Inntekt .
  3.  Trykk på Supers-kortet. Hvis du ikke ser Supers-kortet, trykker du på Kom i gang i «Supers»-delen og så Slå på.
  4. Hvis det er første gang du bruker Supers-delen, følger du veiledningen på skjermen for å signere tillegget for kommersielt produkt.
  5. Når du har fullført trinnene i veiledningen, ser du alle Supers-produktene i kvalifiserte
    • direktesendinger og premierer (Superchat og Super Stickers)
    • lange videoer og Shorts-videoer (Supertakk)

Merk:

• Hvis en tredjepart administrerer rettighetene dine, bør du forhøre deg med vedkommende før du slår på Superchat eller Super Stickers.
  • Hvis du vil slå av bestemte Supers, kan du logge på YouTube Studio på en datamaskin. Gå til Supers-fanen for å slå av de aktuelle Supers-funksjonene.

Slå av Superchat eller Super Stickers

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Supers-fanen.
  4. Velg ett av eller begge alternativene:
    • Slå av bryteren ved siden av «Superchat».
    • Slå av bryteren ved siden av «Super Stickers».
  5. I forgrunnsvinduet merker du av i boksen ved siden av «Jeg forstår konsekvensene av denne handlingen».
  6. Klikk på Slå av.

Slå på Superchat eller Super Stickers for nettverket ditt

Tillat at nettverket kan slå på Super Chat eller Super Stickers

For å tjene penger på Super Chat eller Super Stickers må nettverket godta tillegget for kommersielt produkt. Du finner mer informasjon om tillegget for kommersielt produkt i YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering med kommersielle produkter.

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Klikk på Avtaler, og godta tillegget for kommersielt produkt.

Slå Super Chat og Super Stickers på for premierer

Superchat og Super Stickers fungerer med Premiere-funksjonen på YouTube. Hvis du har slått på Superchat og Super Stickers på kanalen din, slås de automatisk på når du har premiere på en video. Følg denne veiledningen for å ha premiere på en video med Superchat eller Super Stickers:

1. Logg på YouTube på en datamaskin. Du må logge på med en kanal som har Superchat- eller Super Stickers-funksjonalitet.
  2. Klikk på Last opp  øverst på siden, eller gå til youtube.com/upload.
  3. Klikk på Planlagt i rullegardinmenyen.
    • Merk at hvis du velger Offentlig, starter premieren så snart videoen er ferdig opplastet.
    • Du kan ikke bruke Premiere-funksjonen med ikke-oppførte videoer.
  4. Klikk på videoen du vil laste opp fra datamaskinen.
  5. På neste side slår du på Premiere.
  6. Velg dato og klokkeslett for premieren.
  7. Når videoen er ferdigbehandlet, klikker du på Premiere øverst til høyre.