Slik fungerer systemene for inntektsgenerering («annonsealgoritmen»)

YouTube er et sted der folk fra hele verden kan dele historiene sine. Over 400 timer med video lastes opp hvert minutt. Brukerne ser på flere hundre millioner timer med innhold hver dag, og flere milliarder brukere besøker YouTube hver måned.
For å sikre at fellesskapet vårt er trygt for skapere, seere og annonsører, har vi opprettet automatiske systemer som hjelper oss med å filtrere alt innholdet på YouTube. Disse systemene kalles iblant «annonsealgoritmen» eller «systemene».

Slik påvirker systemene våre skapere som har slått på inntektsgenerering

Systemene våre vurderer innhold og kanaler på forskjellige måter og i forskjellige stadier. Hvis du er en skaper som er med i YouTubes partnerprogram, kan systemene våre for inntektsgenerering påvirke både innholdet ditt og kanalen din.

Innvirkning på innholdet

Når du slår på annonser for innhold, gjennomsøker systemene våre det på følgende to måter:

• Annonsørvennlig innhold. Enhver video du tjener penger på med annonser, må oppfylle retningslinjene våre for annonsørvennlig innhold. Systemene våre sjekker videotittelen, miniatyrbildet, beskrivelsen, etikettene og selve videoen for å se om disse oppfyller retningslinjene. Du ser resultatene av denne sjekken i form av et ikon for inntektsgenerering.
  • Brukerengasjement. Systemene våre ser også på brukerengasjementet. Dette betyr at vi ser på ting som kommentarer og liker-klikk samt om hele videoen blir sett. Vi vurderer også andre typer innhold som publikum ser på. Systemene våre kan deretter foreta en ytterligere vurdering av inntektsgenereringen, noe som kan endre videoens status for inntektsgenerering.

Finn ut mer om statusendringer for ikoner for inntektsgenerering og hva du kan gjøre.

Innvirkning på kanalen

Systemene våre sjekker også om du konsekvent foretar de rette avgjørelsene angående inntektsgenerering for kanalen din. Husk at du bare bør slå på annonser for videoer som er i samsvar med retningslinjene for annonsørvennlig innhold. Hvis du stadig slår på annonser for videoer som bryter med retningslinjene våre, kan systemene våre rapportere kanalen din. Ved alvorlige tilfeller kan vi slå av muligheten din til å tjene penger på annonser eller ta deg ut av YouTube-partnerprogrammet.

Dette kan du gjøre med systemet

Det hender at systemene våre gjør feil. Derfor kan du alltid be om manuell evaluering av videoens status for inntektsgenerering. Når du ber om en evaluering, ser en spesialist gjennom innholdet ditt for å se om det samsvarer med retningslinjene våre. Hvis spesialisten er uenig med det automatiske systemet vårt, er det spesialistens vurdering som blir avgjørende.