Kaupallistamisjärjestelmien eli mainosalgoritmin perusteet

YouTube on paikka, jossa kaikki ihmiset ympäri maailmaa voivat jakaa tarinoitaan. YouTubeen ladataan joka minuutti yli 400 tuntia videokuvaa. Joka päivä videoita katsotaan satoja miljoonia tunteja, ja kuukausittain YouTubessa käy miljardeja käyttäjiä.
Haluamme varmistaa, että yhteisö on turvallinen paikka sisällöntuottajille, katsojille ja mainostajille. Siksi olemme kehittäneet automaattisia järjestelmiä, jotka käyvät läpi YouTuben kaikkea sisältöä. Näistä järjestelmistä voidaan käyttää myös nimeä mainosalgoritmi.

Järjestelmien vaikutus sisältönsä kaupallistaneille sisällöntuottajille

Järjestelmämme tarkastelevat sisältöäsi ja kanaviasi eri tavoin ja eri vaiheissa. YouTube-kumppaniohjelmassa olevien sisällöntuottajien kannalta kaupallistamisjärjestelmät voivat vaikuttaa sekä sisältöön että kanavaan.

Vaikutus sisältöön

Kun otat mainokset käyttöön sisällössäsi, järjestelmämme skannaa sen kahdella tavalla:

• Mainostajille sopiva sisältö: Jokaisen mainosten avulla kaupallistettavan videon on noudatettava mainostajille sopivan sisällön vaatimuksia. Järjestelmät tarkastavat videon nimen, pikkukuvan, kuvauksen ja tagit sekä itse videon vaatimuksia silmällä pitäen. Näet tarkastuksen tuloksen kaupallistamiskuvakkeen muodossa.
  • Katsojan osallistaminen: Järjestelmämme tekevät tarkastuksen myös katsojan osallistamisen kannalta. Silloin kiinnitetään huomiota esimerkiksi kommentteihin, tykkäyksiin ja siihen, katsotaanko video kokonaan. Huomioimme myös sen, millaista muuta sisältöä yleisösi katsoo. Järjestelmämme saattavat sen jälkeen tehdä toisen kaupallistamisarvion, joka voi muuttaa videosi kaupallistamisen tilaa.

Lue lisää kaupallistamiskuvakkeen muutoksista ja toimintaohjeista.

Vaikutus kanavaan

Järjestelmämme tarkastavat myös, ovatko tekemäsi kaupallistamispäätökset kanavallasi johdonmukaisesti oikeita. Muista, että mainosten esittäminen edellyttää, että videot täyttävät mainostajille sopivan sisällön vaatimukset. Jos otat toistuvasti käyttöön mainoksia videoissa, jotka rikkovat vaatimuksia, kanavastasi saatetaan tehdä ilmoitus. Räikeissä tapauksissa saatamme poistaa sinulta mahdollisuuden kaupallistaa mainosten avulla tai sulkea sinut ulos YouTube-kumppaniohjelmasta.

Järjestelmän päätöksiin vaikuttaminen

Järjestelmämme eivät ole aina oikeassa. Siksi voit aina pyytää meitä tarkastamaan videosi kaupallistamisen tilan. Kun pyydät tarkastusta, koulutettu käytäntöasiantuntijamme tutkii sisältösi vaatimusten noudattamisen kannalta. Jos asiantuntija tulee toiseen tulokseen kuin automaattijärjestelmä, hänen mielipiteensä ratkaisee.