Verduideliking van die monetiseringstelsels of "die advertensie-algoritme".

YouTube is 'n plek vir mense regoor die wêreld om hul stories te deel. Meer as 400 uur se video word elke minuut op YouTube opgelaai, 100e miljoene ure word elke dag gekyk, en miljarde gebruikers besoek YouTube elke maand.
Om te verseker dat ons gemeenskap veilig is vir skeppers, kykers en adverteerders, het ons outomatiese stelsels geskep wat ons help om deur al die inhoud op YouTube te filtreer. Hierdie stelsels word soms "die advertensie-algoritme" of "stelsels" genoem.

Hoe ons stelsels monetiserende skeppers beïnvloed

Ons stelsels kyk op verskillende maniere en in verskillende stadiums na jou inhoud en kanale. Vir skeppers in die YouTube Vennootprogram kan ons monetiseringstelsels beide jou inhoud en jou kanaal beïnvloed.

Impak op inhoud

Wanneer jy advertensies vir inhoud aanskakel skandeer ons stelsels dit op 2 maniere:

• Adverteerdervriendelike inhoud. Enige video wat jy met advertensies monetiseer moet aan ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud voldoen. Ons stelsels gaan jou videotitel, miniprent, beskrywing, merkers en die video self na om te sien of dit aan ons riglyne voldoen. Jy kan die uitkoms hiervan in die vorm van 'n monetisering-ikoon sien.
  • Kykerbetrokkenheid. Ons stelsels sal ook vir kykerbetrokkenheid skandeer. Dit beteken ons kyk na dinge soos opmerkings, opduime, en of die hele video gekyk word. Ons kyk ook na ander soorte inhoud waarna jou gehoor kyk. Ons stelsels kan dan nog 'n monetiseringassessering doen wat jou video se monetiseringstatus kan verander.

Kom meer te wete oor monetisering-ikoonstatusveranderinge en wat jy kan doen.

Impak op kanaal

Ons stelsels kyk ook of jy konsekwent akkurate monetiseringsbesluite op jou kanaal neem. Onthou dat jy net advertensies moet aanskakel vir video's wat voldoen aan ons riglyne vir adverteerdervriendelike inhoud. As jy konsekwent advertensies aanskakel vir video's wat ons riglyne oortree, kan ons stelsels jou kanaal vlag. In uiterste gevalle kan ons jou vermoë om met advertensies te monetiseer afskakel, of jou uit die YouTube-vennootprogram verwyder.

Wat jy omtrent die stelsel kan doen

Ons stelsels maak soms foute. Daarom kan jy altyd 'n hersiening versoek van jou video se monetiseringstatus. Wanneer jy 'n hersiening versoek, kyk 'n opgeleide beleidspesialis na jou inhoud om te sien of dit aan ons riglyne voldoen. As ons kontroleerder nie met ons outomatiese stelsel saamstem nie, sal ons die kontroleerder se besluit as finaal aanvaar.