Vanlige spørsmål om advarsler

Hva skjer hvis jeg får en advarsel?

Hvis du får en opphavsrettsadvarsel eller en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere, gir vi deg beskjed via e-post, gjennom varsler på mobilen og datamaskinen samt på YouTube-kanalen din. Vi forteller deg hvorfor du har fått advarselen, og hva du skal gjøre videre.

Hvorfor er det to forskjellige systemer?

Vi har to systemer fordi vi anser advarsler om brudd på retningslinjene for brukere og opphavsrettsadvarsler som to forskjellige ting.

Brudd på opphavsretten og brudd på retningslinjene for brukere skjer av ulike årsaker. Retningslinjene våre for brukere er regler vi ber skaperne og seerne om å følge for å holde YouTube-fellesskapet trygt. Reglene om opphavsrett er ment å ivareta rettighetene til skaperne og sikre at alle som benytter innhold i videoer, direktesendinger og snuttsamlinger, følger loven.

Du er kanskje kjent med opphavsrettsbegrensninger, men det er ikke sikkert at du kjenner til retningslinjene våre angående nakenhet og seksuelt innhold. Eller kanskje du kjenner til retningslinjene våre angående miniatyrbilder, men ikke er klar over at det kan føre til en opphavsrettsadvarsel hvis du bruker noen andres sang i en video. Vi vil gi deg muligheten til å finne ut mer om alle retningslinjene våre.

Hvis du vil vite mer om hva som anses som brudd på opphavsretten, kan du følge disse linkene:

Hvis du vil vite mer om retningslinjene for brukere, kan du se denne videoen eller gjennomgå de forskjellige retningslinjene i brukerstøtten.

Hvorfor er utfallet av de to typene advarsler forskjellig?

Hensikten med straffetiltakene for de to forskjellige advarselstypene er at brukerne skal kunne lære av erfaringene sine og raskt komme i gang på YouTube igjen. Når det gjelder advarsler om brudd på retningslinjene for brukere, har vi sett at brukerne raskt forstår hvorfor innholdet deres er i strid med reglene, så snart de mottar et varsel og besøker siden for de aktuelle retningslinjene.

Hvis dette er den første advarselen du får, må du gjennomføre Opphavsrettskolen.

Hvorfor gis det ikke alltid et varsel?

Om du får et varsel eller ikke, kommer an på flere ting, for eksempel om det var et brudd på retningslinjene for brukere eller på opphavsretten, eller om det var første brudd.

Vi forstår at alle kan gjøre feil. Derfor gir vi deg bare et varsel første gang innholdet ditt ikke er i tråd med retningslinjene for brukere. For at et varsel om brudd på retningslinjene for brukere skal utløpe etter 90 dager, kan du gjennomføre en opplæring i retningslinjene. Vi håper dette gir deg muligheten til å lære om retningslinjene våre og unngå at det samme skjer igjen. Hvis du bryter andre retningslinjer etter at du har fullført opplæringen, får du et nytt varsel. Brukere med gjentatte brudd kan hindres fra å gjennomføre opplæringer i retningslinjene i fremtiden.

Hvis vi imidlertid mottar en opphavsrettslig fjerningsforespørsel, fjerner vi opplastingen og utsteder en opphavsrettsadvarsel, selv om det er første gang det skjer. Vi gjør dette for å overholde loven. For å få en video fjernet må opphavsrettseieren sende inn en fullstendig og gyldig juridisk forespørsel.

Merk: Content ID-krav fører ikke til en advarsel.

Hvordan vet jeg hvilken type advarsel jeg har fått?

Når vi gir deg beskjed om advarselen, får du vite hvilken type advarsel du har fått. Hvis det er en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere, får du i tillegg beskjed om hvilke retningslinjer innholdet ditt er i strid med.

Du kan se advarsler om brudd på retningslinjene for brukere og opphavsrettsadvarsler i Studio-oversikten og på Innhold-fanen.

Hva gjør jeg hvis jeg får en advarsel?

Vi forstår at brukere sjelden bryter retningslinjene våre eller krenker noen andres opphavsrett med vilje. Vi vet at det kan være skummelt å få en advarsel, men det er flere ting du kan gjøre for å unngå at dette får en varig negativ innvirkning på kanalen din.

Hvis du får en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere, anbefaler vi at du gjør følgende:

1. Sett deg inn i retningslinjene for brukere for å sjekke at innholdet ditt er i samsvar med dem.
  2. Hvis du har gjennomgått retningslinjene og mener vi har gjort en feil, kan du gi oss beskjed. Du kan klage på avgjørelsen her.

Hvis du får en opphavsrettsadvarsel, har du følgende alternativer:

• Vent til den utløper: Opphavsrettsadvarsler utløper etter 90 dager. Hvis dette er den første advarselen du får, må du gjennomføre Opphavsrettskolen.
  • Få kravet trukket tilbake: Du kan kontakte den som fremsatte kravet mot videoen din, og be vedkommende om å trekke tilbake påstanden om brudd på opphavsretten.
  • Send inn en innsigelse: Hvis videoen ble feilaktig fjernet fordi den ble feilidentifisert som et brudd på opphavsretten, eller hvis den potensielt kan kvalifisere som rimelig bruk («fair use»), kan du sende inn en innsigelse.